Северна Корея към всички корейци: Обединение!

Пхенян иска това да стане без помощта на други държави
25 яну 2018 07:41, Петя Славова
58
Северна Корея към всички корейци: Обединение!
Снимка: БТА

Северна Корея (КНДР) направи снощи рядко изявление, обръщайки се към всички корейци по света, като призова да постигнат пробив за обединението на страната без помощта на други държави, предаде Ройтерс.

Всички корейци трябва "да подпомагат контактите, пътуванията и сътрудничеството между Северна и Южна Корея", се казва в изявлението, цитирано от севернокорейски държавни медии. Пхенян обеща да смаже всички предизвикателства пред обединението на полуострова, пише БТА.

Още по темата

В изявлението, направено след съвместна среща на правителството и политически партии, се подчертава, че корейците трябва да се борят енергично за намаляване на военното напрежение и създаване на мирен климат на Корейския полуостров. Военното напрежение е сред основните пречки пред подобряването на отношенията между двете Кореи и обединението.

Видя се, че съвместните военни учения с чужди сили не помагат развитието на отношенията между Северна и Южна Корея, се отбелязва в изявлението.

КНДР не съобщи защо е била организирана срещата, но в изявлението се казва, че тя е целяла да подкрепи забележките на лидера Ким Чен Ун относно обединението на полуострова, направени в новогодишното му обръщение.

Пхенян подчертава, че тази година е от значение за Северна и Южна Корея, защото се навършват 70 години от основаването на КНДР. За южната Република Корея годината е важна, защото следващият месец страната ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите комунисти-*** са в див възторг. Само дето при обединение наложено от Севера, Samsung-смартфоните, които масово използва българина (щото Apple не му е по джоба) заминава. ;) Та, честито на печелившите!