Северна Корея към всички корейци: Обединение!

Пхенян иска това да стане без помощта на други държави
25 яну 2018 07:41, Петя Славова
58
Северна Корея към всички корейци: Обединение!
Снимка: БТА

Северна Корея (КНДР) направи снощи рядко изявление, обръщайки се към всички корейци по света, като призова да постигнат пробив за обединението на страната без помощта на други държави, предаде Ройтерс.

Всички корейци трябва "да подпомагат контактите, пътуванията и сътрудничеството между Северна и Южна Корея", се казва в изявлението, цитирано от севернокорейски държавни медии. Пхенян обеща да смаже всички предизвикателства пред обединението на полуострова, пише БТА.

Още по темата

В изявлението, направено след съвместна среща на правителството и политически партии, се подчертава, че корейците трябва да се борят енергично за намаляване на военното напрежение и създаване на мирен климат на Корейския полуостров. Военното напрежение е сред основните пречки пред подобряването на отношенията между двете Кореи и обединението.

Видя се, че съвместните военни учения с чужди сили не помагат развитието на отношенията между Северна и Южна Корея, се отбелязва в изявлението.

КНДР не съобщи защо е била организирана срещата, но в изявлението се казва, че тя е целяла да подкрепи забележките на лидера Ким Чен Ун относно обединението на полуострова, направени в новогодишното му обръщение.

Пхенян подчертава, че тази година е от значение за Северна и Южна Корея, защото се навършват 70 години от основаването на КНДР. За южната Република Корея годината е важна, защото следващият месец страната ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
43, ***, Русия е километри пред Щатите, както и пред по-голямата част от ЕС. Щатите са една от големите пречки Южна и Северна Корея да се обединят, но и това ще мине, хората не са *** и *** като мнозинството в Америка. А най-готино на рижия *** да му отнесат перуката с една ракета за довиждане.
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обединят двете Кореи-ще стане една силна държава!!!
39
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севера и Юга са типичен пример за държави които са имали нещо общо с Русия и съответно със САЩ.Южна Корея е била под крилото на САЩ и в момента е сред най-развитите и технологични страни в света.Северна Корея е била съответно под крилото на Русия и в момента е една от най-слабите икономики,бедна страна,с мизерстващ народ и никакво бъдеще,точно като Русия.Еми за какво говорим ?!
38
6
 
4
 
! Отговори
Bob преди 6 години
мерОдия :)
37
3
 
18
 
! Отговори
Да да! преди 6 години
"Двамата щяха да се разберат ако не беше третия."арабска пословица
36
8
 
16
 
! Отговори
Как да стане?! преди 6 години
"обединението на страната без помощта на други държави"Без САЩ? Те са на всяка манджа меродия - няма да го допуснат!
35
14
 
16
 
! Отговори
Объркан преди 6 години
Странно, бедните хорица от западнала РБ обсъждат и дават съвети на световната сила КНДР.Четете си конвенцийката и не се излагайте пред чужденците. "Бедна" КНДР произвежда всичко, от стругове с цифрово управление, до гигантски самосвали /с изключение на самолети/ 1989 г. бе 18 милиона, днес са 25 милиона. Е нямат банани и тоалетна хартия.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28 Анонименти наред ли си човече?!?
33
8
 
13
 
! Отговори
Do Анонимен28 преди 6 години
Германците,казваш,са ментално увредени щом се обединиха.Хапеш си ***,че хората без да питат ФАЩ,решават бъдещето си .
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и тея дадоха на заден.
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антикитайското бау-бау на Ким. Китай повече няма да допусне хибридни екскременти на рашките да му осмърдяват бащинията. За това бъдете абсолютно сигурни, дори ако трябва и да се прехвърли хребета на Урал.
30
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономически инвестиции от Южна в Северна корея и китайски модел на управление. Севрена Корея бързо ще стане богата страна. Скоро в България на стоките ще пише: Направено в КНДР.
29
10
 
19
 
! Отговори
КНДР ГИГАНТ преди 6 години
КДНР ГИГАНТ КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ИСКА КНДР НЕ Е МАРИОНЕТКА ВАСАЛ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ШАНТАЖИРАНА КАКТО ИСКА ГНУСНИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ КОИТО НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ И ПРИДАТЪК В РОДНАТА НИ СТРАНА
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде и корея я "интегрираха".какъв муй ги чака северните корейци, нямат си на идея.след 30 години, когато един на друг ще си вадят нож, оцелелите ще си спомнят и доброто и лошото на "лошото време"
27
30
 
10
 
! Отговори
Сащ преди 6 години
Мисля, че е най добре САЩ да атакуват с ядрено оръжие, да заличи тази държава от лицето на земята и по този начин да избави севернокорейския народ от мъките му.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голям интерес към корейският полуостров има Китай . За САЩ и Русия е място , където да си мерят влиянието след корейската война . Япония вече е владяла тази територия , но сега иска просто да търгува.....Добра идея е един народ да е в своята цялост , но скоро това няма да се случи !
25
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 70 години мъка и комунисти ...най-после ще се предадат. Надявам се съда да бъде народа на СК. Успех.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е супер ! Искат, да се събират и да си помагат, а не да се карат.
23
2
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен22абе и ти твърдиш че имаш къща и правиш секс 6 пъти на вечер, а де факто живееш в апартамента на тъста си и женати я бичат кабелните техници.
22
5
 
23
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Ако се обедният ще бъдат хай тек държава с ядрено оръжие! Те са братски народи