Колко антибиотици има във фаст фууд продуктите?

Повечето произведени антибиотици отиват за животновъдството
26 яну 2018 17:15,
15
Колко антибиотици има във фаст фууд продуктите?
Източник: Reuters

Споровете по отношение качеството на фаст фууд продуктите, предлагани в заведенията за бързо хранене, се насочват основно върху хранителната им стойност. Има обаче един допълнителен фактор, който задължително трябва да попадне във фокуса на обществения дебат. Това е употребата на антибиотици при производство на суровините, от които се произвеждат полуфабрикатите в заведенията за бързо хранене.

Проучване сред 25 вериги за бързо хранене в САЩ, имащи представителства в страни по целия свят, показва, че месата, предлагани в тези вериги, се добиват от животни, третирани с антибиотици в пъти над считаните за безопасни норми.
 
Употребата на антибиотици при производството на фаст фууд продуктите отключва опасна верижна реакция, основни потърпевши от която са крайните потребители – посетителите на заведения за бързо хранене. Волно или неволно, всеки попада в тази група, добре е да знаем рисковете.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко радиация имаше години по българските храни след чернобил ???
10
1
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Че то друго освен антибиотици има ли във "фаст фууда"'?
9
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
Изглежда им дават ударна доза антибиотик преди да ги заколят, така месото не се разваля по-дълго.АКО наистина антибиотиците имат такъв ефект на консервант (не знам дали е така, това е изцяло мое предположение) то е сигурно, че поглъщаме много антибиотици - и че няма какво да се направи, ако минем на методите на бабите от преди 200 години храната просто няма да ни стигне доникъде.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като гледам ми се повръща...
7
4
 
6
 
! Отговори
Въйййй преди 6 години
На снимката паржоли с борувинково сладко-гаднооо
6
0
 
19
 
! Отговори
Консерватор преди 6 години
Хамбургер на най-голямата верига престоял една година без да се развали,дори мравките не са го пипнали.Единствено е загубил вода.
5
16
 
3
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Браво на г-н Борисов, прави много добри неща в международен план, превръщаме се във фактор на Балканите. Бавно, стъпка по стъпка, усеща се. Срещата с Турция във Варна ще е показателна.
4
0
 
13
 
! Отговори
"-" преди 6 години
А, сега си представете, че продуктите, които ви "сервират" в заведенията са без антибиотици и какви ще са последствията за здравето ви в рамките на 1 час.Извод : втори път няма да влезете в подобно заведение и няма да консумирате подобна "храна".Следователно продуктът, който консумираме не трябва да ни причини вреда веднага, а в необозримо бъдеще, но дотогава бизнеса трупа "пачки", а ние след време ще плащаме за лечението си за консумацията на "фаст фуда"Тоест "Нищо лично - просто бизнес"!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 6 години
Кико е напълно прав.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои ли ядът тези отпадъци? Както казват старите хора. За всеки влак си има пътници.
1
2
 
40
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Никой нормален човек не яде тези фекалии. Няма нужда да кликаме на линковете ви и да ви трупаме трафик, за да разберем, че да се яде в МакДоналдс е безумие.