Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ

Той прогнозира, че президентът ще бъде "временен феномен"
26 яну 2018 07:53,
187
Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп, каза, че вярва, че американският президент Доналд Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ, но няма да може да го направи заради силата на онези институции в страната, които са от съществено значение, предаде Асошиейтед прес.

"В САЩ Тръмп иска да установи една мафиотска страна, но не може, защото конституцията, другите институции и здравото и кипящо от енергия гражданско общество няма да го позволят", заяви Сорос, чиято фондация насърчава демокрацията и човешките права, предаде ДПА.

Това изказване Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Той не навлезе в подробности относно изразеното мнение, но прогнозира, че Тръмп ще бъде "временен феномен" и ще изгуби изборите през 2020 г., ако стигне толкова далеч.

Сорос е отдавна критик на Тръмп, който също е в Давос и който ще произнесе реч днес.
Както и миналата година, милиардерът определи администрацията на Тръмп като "опасност за света", предаде Франс прес.

Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация, предаде ДПА.

"Идването на власт на лидери като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в САЩ имат много общо с това", допълни той. "И двамата изглеждат готови да рискуват една ядрена война за да се задържат на власт", допълни той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска държава, допълва Франс прес.

Милиардерът отправи критики и към гигантите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими", за да създадат "тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си представят" в техните романи "Прекрасният нов свят" и "1984". Сорос спомена в тази насока Гугъл и Фейсбук.

"Давос е едно добро място, за да се обяви, че техните дни са преброени", каза Сорос по адрес на интернет гигантите, които също са пратили армия от свои представители на форума.
Сорос е критик на ултралибералния капитализъм и смята, че интернет гигантите трябва да се подчиняват на по-строги регулации.

На вечерята Сорос говори и за биткойна. Той припомни, че това не е валута и че честите покачвания на курса на биткойна са "типичен балон". Според милиардера обаче няма да има "брутален спад" в курса на биткойна, а по-скоро поетапно намаляване, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
АННА преди 6 години
До Анонимен СОРОС СИ НАМЕРИ "МАЙСТОРА".....В РУСИЯ ЗАБРАНИХА СЪС ЗАКОН ВСЯКАКВИ "НПО"-ТА..... И СЛЕД 6-МЕСЕЦА ПОДВЕДОХА ПОД ОТГОВОРНОСТ " ОРГАНИЗАТОРИТЕ"...У НАС ,ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО...ЩОМ СЕ ПЛАЩА, НИЕ СМЕ ГОТОВИ И ...
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация." - Не Северна Корея излага на риск цивилизацията, а това,че самия Сорос се опитва да унищожи люлката на цивилизацията Европа, заливайки я с ***.
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по голям мафиот от сорос няма..
151
3
 
1
 
! Отговори
Василия Пейчева преди 6 години
колкото и да се старах дъртия не го вдига, то не бяха *** и пр. но добре плаща на всички които са наясла в днес.бг
150
2
 
2
 
! Отговори
Боляр преди 6 години
Склеротик омразен, хайде хващай влака за преизподнята вече.
149
2
 
12
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Aло, Днeca, защо ни завирате в лицата този Луцифер?!
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нито дума за блестящата реч на Tръмп днес в Давос.
147
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му накривите на Сорос оная работа с плюнчене по форумите...
146
0
 
2
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 6 години
До въх - на 5ти километър *** веднага и потърси др.Деян Стоянов, завеждащ е катедра"Психиатрия".
145
10
 
1
 
! Отговори
въх преди 6 години
Сорос в великан,замесен на всякъде и управлява почти всички държави по света,а дори не е президент.Путин е едно джудже което го е страх от Сорос и се крие под завивките на Лавров нощем.
144
0
 
7
 
! Отговори
Belgian Gay Fighter преди 6 години
Сорос му благодаря за прогнозите - нищо не е познал до сега. Така че да ходи да пуска царевица. С тази мутр@ и излъчване на рептил , ако ще и 10 х 50 милиарда да има - не искам да приличам на него. *** на Нта степен
143
0
 
12
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп=============Незнам защо, но освен милиардер и филантроп се сещам за още няколко определения за Джордж Copoc. Сатанист, изпаднал от дебелото черво на Ада е само едно от тях...
142
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 години
"Сорос е критик на ултралибералния капитализъм"????Това пък кой го твърди?Че то Сорос е гуруто на либерастията,сега бил критик!Хайде холан.И престанете да употребявате клишето "филантроп" за него,щото ставате смешни!Какъв филантроп може да бъде тоя,след като е причинил с аферите си смъртта на хиляди хора и фалита на безброй фирми!?
141
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Мъчно му е на дедо Сорос,че плановете му за световен лидер в сянка отидоха по дяволите и приказва врели-некипели!Нека си плямпа-отрязан е завинаги.Да е благодарен,че не го фалираха за неподчинение на Синедриона!Ротшилд пое изцяло юздите и едва ли ще ги изпусне.
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dnes, защо показвате само едната страна, само мненията на елита, на милиардерите, медийните магнати и на политиците които работят за тях ? Общо взето - враговете на човечеството. Да не би случайно и вие да сте масончета ?
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсната гадина - сатанист Сорос финансира арабските пролети и Майдана в Украйна..........с кървавите си долари.Дано се пържи в ада завинаги - на съвестта му тежат милиони невинни деца, жени и мъже!!Ама той няма съвест-тий е безчуствено животно-рептил!
138
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият Сорос е част от международната глобалистка мафия, а обвинява Доналд Тръмп.Няма такава наглост като на ***.Тая гадина Сорос отдавнна трябваше да бъде осъдена за престъпления с/у човечеството, заедно с Килъри Клинтън и Барак Обама.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС вече ще е федерация и скоро официално ще загубим държавите си,благодарение на този човек.
136
0
 
6
 
! Отговори
Хора! преди 6 години
Вчера тук пуснаха статия,но през нощта,за да не се види,че вече официлано ще обявят ЕС за федерация и всияки губим държавността си не само на практика,но и документално!Вече официално няма да имаме държава!!!!!!!!!!!!
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SOROS E UNGARSKI KHAZARIN IZUCHEN I OBUCHEN DA SLUJI NA GOLIAMATA KHAZARSKA MAFIA S BANKITE I FED TOE E PROSTO EDIN SLUJITEL NA KHAZARSKATA MAFIA BARBARA SPEKTAR SASHO TE SAZDADOHA V UKRAINA MAIDANA TE SAZDADOHA OKTOMVRIISKATA REVOLUZIA V ZARSKA RUSIA TE NAPRAVIHA VTORATA SVETOVNA VOINA I MULTIKULTURALIZAMA UNISHOJIHA POLOVONOTO BIALO NASELENIE NA EVROPA I USA