Тръмп в Давос: Америка е място за правене на бизнес

Освиркаха го заради: "Колко мръсни могат да са медиите!"
26 яну 2018 18:10, Елка Василева
21
Тръмп в Давос: Америка е място за правене на бизнес
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

"Америка е място за правене на бизнес", заяви президентът Доналд Тръмп в речта си пред Световния икономически форум в Давос, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният глава на САЩ използва изявлението си пред политическите и бизнес лидери на конференцията, за да представи работата на администрацията си за реформиране на данъчната система и намаляване на регулациите.

Тръмп заяви, че работата му започва да се изплаща, отбелязвайки 2,4-те милиона работни места, създадени от избирането му през 2016 г. и плановете на компании като Епъл (Apple) да инвестират милиарди в САЩ.

Президентът отбеляза, че постига напредък в това да даде на американците мечтата за "страхотна работа, сигурен дом" и "по-добър живот" за техните деца.

Още по темата

Тръмп защити намерението си да поставя "Америка на първо място", но според думите му това не изключва сътрудничеството с други страни, информира ДПА.

"Като президент на САЩ винаги ще поставям Америка на първо място. Също както лидерите на другите страни би трябвало да поставят държавите си на първо място. Америка на първо място обаче не означава Америка сама", подчерта той.

Американският просперитет е създал безброй работни места по света, а стремежът към отлични постижения, качество и иновации в САЩ е довел до важни открития, които са помогнали на хората да живеят по-благоденстващи и здрави, каза Тръмп.

Той обаче предупреди търговските партньори, че Вашингтон повече няма да толерира несправедливи търговски практики, допълва Ройтерс.

Не можем да имаме свободна и отворена търговия, ако някои страни експлоатират системата за сметка на други, заяви той.

САЩ са готови да сключат взаимноизгодни търговски споразумения с всички страни в името на създаване на търговска система, която би била от полза не само за САЩ, но и за целия свят.

Подкрепяме свободната търговия, но тя трябва да бъде справедлива и взаимна. Несправедливата търговия подрива позициите на всички. САЩ повече няма да си затварят очите за несправедливи търговски практики, включително мащабна кражба на интелектуална собственост, промишлени субсидии и държавно участие в икономическото планиране, подчерта държавният глава.

Вашингтон може да се върне към преговорите за свободна търговия с държави от двете страни на Тихия океан, допълни Тръмп.

По-рано тази седмица 11 страни от Тихоокеанския регион приключиха преговорите по регионално споразумение за свободна търговия без САЩ, след като Вашингтон се оттегли от преговорите за Транстихоокеанско партньорство миналата година, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Бихме обмислили да преговаряме с тях поотделно или може би като група, ако търговските условия могат да бъдат направени по-изгодни за САЩ отколкото в първоначалния пакт, заяви Тръмп.

Откакто станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да бъдат медиите, заяви също в речта си Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Франс прес отбелязва, че Тръмп е бил освиркан за тези думи, след като преди това речта му е била много помирителна.

"Винаги съм имал едни много добри медии, когато бях бизнесмен. Едва когато станах политик, осъзнах колко мръсни и фалшиви могат да бъдат медиите", заяви американският милиардер, станал президент на САЩ през януари миналата година.

По-рано днес Тръмп отрече да е искал да уволни натоварения с разследването на евентуалната руска намеса в президентските избори в Съединените щати специален прокурор Робърт Мълър, както твърди в. "Ню Йорк таймс", предаде Асошиейтед прес.

"Фалшива новина, хора. Фалшива новина. Типичните фалшиви истории на "Ню Йорк таймс", отговори Тръмп на зададен въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
dali преди 6 години
V prevod "elate kupete da ne idvam da prdavam biznes". Moq otgovor kato obiknoven 4itatel e " dai dolari 4e nqmam i nemam da ti varna biznes vzema li kamo li dolari".
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Америка е място за *** !!!
16
1
 
6
 
! Отговори
Отвъд голямата локва преди 6 години
Тръмп е наследил милионите на дядо си и баща си и е фалирал 6 пъти." Големия" бизнесмен - не плаща данъци от години, не желае да декларира имуществото си. Свикнал е да прави бизнес с натиск , измами и съдене на бизнес партньорите си. Прочетете малко от историята на семейството му- дядо му е започнал с пари от публични домове, баща му е мамил и крал пари от правителствени проекти за строеж на апартаменти за бедни . Самият Тръмп в момента прави милиони от президентската си длъжност .
15
1
 
0
 
! Отговори
Do trump преди 6 години
Moje da imash kopcheta za atomni orijiya. Veche nishto ne prestavlavate kato dırjava. Sami ste. Erdoganya kaza che planetata "zemya" ne se sizdava s nay viorejini 5 dirjavi, i s nay bogati dirjavi ? Ako imash malko up, izpolzvay go. Ako si sam samo mojesh da napravish masturbasyon.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като президент на САЩ винаги ще поставям Америка на първо място. Също както лидерите на другите страни би трябвало да поставят държавите си на първо място. Америка на първо място обаче не означава Америка сама"Второто изречение от цитата ме накара доста да се замисля къде живея.
13
2
 
1
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #11. Всичко,което изброяваш за Тръмп,само първото е вярно...
12
1
 
4
 
! Отговори
86 преди 6 години
Че той бил същински комунист-"работа,дом и по-добър живот"!При нас беше:"все по-пълно задоволяване на растящите материални и духовни потребности на хората!"Наш човек!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БРАВО МИСТЪР ТРЪМП 9Др. червен *** , а парите на твоята любима Нинова от къде са , да не би да е садила боб и е забогатяла. Ти не можеш да спиш от яд , че Борисов е уважаван лидер в Европа , а Нинова и Радев никой не ги иска да ги вижда .
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес публикуваха снимка на Обама с ислямски фундамилисти . Това беше предишния Президент на САЩ , наследник на роби от Африка. Президента Тръмп е бял , умен и богат човек , който ще изведе Америка на върха.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нашите медии не са ли същите като Американските, ама тук никой не смее да се опълчи сакън рейтинга му пред ония 80 % да не падне . Тръмп даде тон за истината и това ще има положително отношение в Европа .
8
5
 
10
 
! Отговори
БРАВО МИСТЪР ТРЪМП преди 6 години
ТРЪМП Е БИЗНЕСМЕН И КАТО ТАКЪВ НЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ И НЕ СЕ НАВЕЖДА ПРЕД МЕДИИТЕ, ПЪК БИЛО И НЮ ЙОРК ТАЙМС. ОСВЕН ТОВА Е И УМЕН -НАЛИ ЗНАЕМ АМЕРИКАНСКАТА ПОГОВОРКА:"КАТО СИ ТОЛКОВА УМЕН, КЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ?" В САЩ НАИСТИНА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС, НО ПО ПРАВИЛА. В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКАТА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯ БИЗНЕС. ПРИМЕР БОЙКО БОРИСОВ.И НИКОЙ ЖУРНАЛИСТ НЕ ГО ПИТА КАТО Е 20 И КУСУР ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА, ОТКЪДЕ СА МУ ОГРОМНИТЕ ПАРИ И ИМОТИ. БЪЛГАРСКИЯ МУТРОПРЕМИЕР ГО ИГРАЕ СВЕЩЕНА КРАВА, НЕДОСЕГАЕМ, КАТО АЛ КАПОНЕ
7
3
 
7
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Президентът отбеляза, че постига напредък в това да даде на американците мечтата за "страхотна работа, сигурен дом" и "по-добър живот" за техните деца.Същият е като нашата Тиква,иска да ореже пенсиите на пенсионерите,а говори за страхотна работа,сигурен дом и по-добър живот,но за кого?
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Освиркаха го заради: "Колко мръсни могат да са медиите!""Свирчовците явно са се разпознали в определението на Тръмп. Да не вземат да им заминат грантовете.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлупости,технологии винаги ще се крадат,това са неща между самите компании и не са от днес или вчера.Това няма нищо общо с държавите или политиката,а с конкуренцията между фирмите и компаниите.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка вече се произвежда в Китай, за какъв бизнес говори тоя
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп Цитат: САЩ вече няма да си затварят очите за несправедливи търговски практики, включително мащабна кражба на интелектуална собственост, промишлени субсидии и държавно участие в икономическото планиране... !...цели Китай, а ще го отнесе Путин и Ким !
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Освиркаха го заради: "Колко мръсни могат да са медиите!""Освиркващите 100% са били медийни мpъcници.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваше се да го освиркат, след като там беше и Сорос с личната си гвардия фалшификатори на новини, килъри, джендери и педофили.Бог да пази Тръмп от тези злодеи!