Возняцки спечели Откритото първенство на Австралия

Датчанката измества Халеп от върха на ранглистата
27 яну 2018 14:02, Елка Василева
2
Возняцки спечели Откритото първенство на Австралия
Каролине Возняцки. Снимка: Reuters

Нова шампионка има в списъка на победителките в Големия шлем и това е датчанката Каролине Возняцки, която победи на финала в Австралия Симона Халеп (Румъния) със 7:6 (2), 3:6, 6:4.

Возняцки има два финала в US Open, както и два четвъртфинала на Ролан Гарос. Навлизаща в своята 28-годишнина (родена на 11 юли 1990 година), дъщерята на етнически поляци ще бъде на върха в ранглистата на УТА от новата седмица, откъдето слиза именно Халеп.

Мачът продължи два часа и 53 минути, премина през много обрати, а особено в третия сет пробивите вървяха един след друг. За Возняцки се оказа важно и физическите проблеми на Халеп, които се появиха веднага след началото на втория сет.

Датчанката стартира много уверено в мача и поведе с 3:0. Постепенно водачката в световната ранглиста Халеп намери ритъма и започна да печели сервисите си, което правеше и Возняцки и така мачът стигна до 5:3. Тук румънката върна пробива, след като съперничката й сервираше за сета. Халеп поведе с 40:0 и имаше три точки за пробива, пропусна първите два, но с подсечен форхенд успя да измъкне гейма.

След това Халеп взе подаването си, както и Возняцки за 6:5 и отново имаше шанс да вземе сета с пробив. Но се стигна до тайбрек, в който скандинавката диктуваше темпото - първо поведе с 4:2, а след това го взе и със 7:2.

След взети подавания в началото на втория сет (1:1), третият му гейм се оказа най-дългият в мача, продължил 12 минути. Четири пъти имаше възможност за пробив за Возняцки, но все пак Халеп не се предаде и поведе с 2:1. След като поведе с 3:2, Халеп поиска медицински таймаут и се оказа, че проблемите й в бедрата не са никак малки. Въпреки това тя спечели следващото си подаване и проби на 15 за 5:3.

Едва пристъпваща по корта, тя се бори до последно в следващия гейм, в който имаше подаване. Изоставайки с 15:40, тя стигна до равенство и свое предимство. Пропусна първите две възможности да вземе сета, но при третата въпреки дългото разиграване, успя да спечели и да изравни- 6:3 гейма и 1:1.

Третият и решителен сет започна с рутинен гейм за датчанката, която обаче затвърди преднината си с пробив във втория от втори опит. В тези моменти сякаш Возняцки не даваше всичко от себе си, колкото се възползва от лошата физическа кондиция на съперничката си и материализираше нейните слабости и грешки.

В третия гейм румънката изненадващо издържа на маратонско разиграване, няколко равенства, загубени предимства и пропуснати възможности за пробив. В решителния момент ястребовото око се оказа на помощ за Халеп, след като съперничката й не повярва, че първи сервис е в аут.

След това с двойна грешка пробивът беше на лице за 1:2. Возняцки реагира и върна пробива на нула, но Халеп не беше вдигнала бялото знаме и веднага реагира по същия начин, за да намали на 2:3. Фестивалът на пробивите продължи и Халеп реализира пълен обрат, след като с нов взет сервис на датчанката поведе с 4:3. Колебанията на двете продължиха, след като се стигна до 4:4 и при своето подаване Возняцки успя от втория гейм-бол да поведе с 5:4. До края на мача ситуацията при Халеп се усложни тя нямаше сили да преодолее защитата на Каролине при последвалото подаване.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Етническа продажна полякиня !!!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръша