Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия

Те настояват за бойкот на президентските избори през март
28 яну 2018 09:45,
115
Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия
Снимка: архив Reuters

Поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални, определян като един от най-яростните критици на президента Владимир Путин, планират да проведат протести в различни части на страната днес. По време на митингите те ще призоват за бойкот на предстоящите президентски избори.

Причината е решението на Върховния съд на Руската федерация да отхвърли жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.

Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда, припомня БТА.

Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.

Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.

Градските власти в Москва заявиха в петък, че протест в подкрепа на Навални не е разрешен и заплашиха със съдебни действия срещу него. Членове на организационния екип на проявите са били задържани в четири града в страната, съобщиха негови привърженици. "Нашият бойкот се превърна в истински кошмар за Кремъл", написа в Туитър организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря днесбг, че ни осведомявате за инициативите на руските криминали, рецидивисти ако не бъркам.
28
9
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименПрез всичките тези години видяхме,че САЩ нападат всяка една страна,за която решат,че им пречи,стига да е безопасно за самите тях.Русия е атакувана индиректно,щото при пряк сблъсък самите САЩ ще дадат фира.Или най-малкото ще загубят господстващото си положение.
27
6
 
16
 
! Отговори
Трудавякъ преди 6 години
Т. н. руски опозиционен лидер Алексей Навални не съществува. Въпросното лице няма идеология, дългосрочни политически цели и задачи, липсва конкретика по фактите. При него всичко се явява вариации на темата колко е лош президентът Владимир Путин и как той като единствен месия може да го замени. При това няма ясна позиция за политическото уреждане на конфликта в Донбас и не изразява недвусмислена позиция по повод на възстановяването на суверенитета на Руската Федерация върху полуостров Крим.
26
5
 
8
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Изненадващо многоброен протест.Путин да внимава................
25
7
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактТа мисълта ми е,че всеки човек и съответно държава си има някаква мисия,която изпълнява и после си отива.Очевидно мисията на Русия е да даде на Света БАЛАНС и го прави!От руснаците не можем да очакваме някакви други неща,щото не им идва отвътре!Просто трябва да се гледа реално на нещата.
24
8
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Като не даваш пет пари за Русия, защо непрекъснато говориш за нея?
23
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос там не може да си развърта коня, както го прави у нас и на много места...
22
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано пет пари не давам какво става в тази *** русия. Ако ще путин да е още 100 години на власт все ми е тая общо взето само да стоят далеч от мен, че като чуя този джендърски мек руски и ми прилошава.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактТи трябва да си психично болен да си мислш, че САЩ ще напада Русия или обратното. Само това да ти кажа.
20
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин толкова години на власт и както точно е направил освен да изнася газ? Русия тъне в мизерия има части още без асфалтиран път. Путин е един ПР продукт. Нищо повече. Мечки ли не стреля, в реки ли не плува, коне ли не язде не знам си какво. Да се радват бабите само.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странджа, какво става мойто момче- няма опорки и минахме на свободни съчинения?
18
10
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Hafen die WahrheitИ можеш ли да ми обясниш как се постига просперитет и благоденствие без суверенитет?Когато американските лешояди се нахвърлят върху Русия,ще оставят ли нещо за народа?Видяхме какво стана при Елцин,когато Русия бе покорна!Просперитет та дрънка!Путин-добър или лош поне държи Русия на крака,а това е важно за Света.Иначе най-добрата политика очевидно е китайската.През 1989г смачкаха проамериканската опозиция и сега са икономика N2,а като промишленост и N1.
17
18
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин няма алиби за 7-ми септември 1978 година... - за когато се знае, че млад агент на КГБ е пътувал от Берлин до Лондон за да извърши пъкленото убийство с чадър на моста Ватерло... - точно по това време Путин е бил в Берлин и е бил на 26 години...
16
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е животно, също като Сталин и Ленин!
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"8 Нали се сещаш какви са тези присъди"Реални, какви да са. Осъдиха го за многократно нарушаване на разпоредбите за организирането на протести. Тоест многократно му се разминаваше затвора, докато накрая си го получи. Ти какво очакваш, да го оставят да си разиграва коня до безкрай ли?
14
8
 
18
 
! Отговори
Ей ся ... преди 6 години
Ще видят тези кво значи инфлация на долара. В началото да ти платят в зелено, за да стачкуващ - чувството е прекрасно. Само обаче след два часа с тези парици нищичко не можеш да си купиш, понеже....
13
8
 
22
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Майдан в Русия няма как да стане, Путин реже в зародиш!
12
17
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Дали най-после няма да отмени крепостното право...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 А ти от кои грантаджии си
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 Нали се сещаш какви са тези присъди