Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия

Те настояват за бойкот на президентските избори през март
28 яну 2018 09:45,
115
Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия
Снимка: архив Reuters

Поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални, определян като един от най-яростните критици на президента Владимир Путин, планират да проведат протести в различни части на страната днес. По време на митингите те ще призоват за бойкот на предстоящите президентски избори.

Причината е решението на Върховния съд на Руската федерация да отхвърли жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.

Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда, припомня БТА.

Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.

Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.

Градските власти в Москва заявиха в петък, че протест в подкрепа на Навални не е разрешен и заплашиха със съдебни действия срещу него. Членове на организационния екип на проявите са били задържани в четири града в страната, съобщиха негови привърженици. "Нашият бойкот се превърна в истински кошмар за Кремъл", написа в Туитър организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
14
 
! Отговори
Мани, бегай! преди 6 години
Това са руските грантаджии.
8
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските закони забраняват хора с присъди, лежали в затвора да се кандидатират за президент. Я някой да ми посочи примери за обратното в законодателството на Европа или САЩ.
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така , всички срещу джужи
6
19
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 2,Къф патриотизъм те тресе! Простият човек се манипулира с патриотизъм. Умният го интересуват неща като благоденствие, просперитет и самоусъвършенстване. Путин ще удря по един пръст (щото той друго няма), на оная порно - дзвезда и ще симулира избори.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактФакт е, че нямаша грам идея какво става в Русия и как мислят руснаците.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам ама до колкото съм говорил с руснаци които живеят в блока ни Путин е по-малкото зло в момента за това си го избират, останалото е ПР при това доста добър.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В истински кошмар за изборите се превърна издигането на кандидатурата на комунягата-милиардер-олигарх Павел Грудинин. Той е сериозна заплаха за Путин. Него подкрепя пиндостанския посланик в Москва.
2
18
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Основният проблем на руската опозиция е,че в нея няма и грам патриотизъм!Основната им идея е Русия да се предаде на САЩ и да се остави на милостта им.За управленска програма за развитие и запазване на суверенитета и дума не става!Ами просто нямат шанс!
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той се готви за Цар Император Сямодържец а Навални р,збир,шли ше иска неква си демокрация. Наглост вопиющая