Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия

Те настояват за бойкот на президентските избори през март
28 яну 2018 09:45,
115
Поддръжници на Навални готвят протести в цяла Русия
Снимка: архив Reuters

Поддръжници на руския опозиционен лидер Алексей Навални, определян като един от най-яростните критици на президента Владимир Путин, планират да проведат протести в различни части на страната днес. По време на митингите те ще призоват за бойкот на предстоящите президентски избори.

Причината е решението на Върховния съд на Руската федерация да отхвърли жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.

Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда, припомня БТА.

Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.

Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.

Градските власти в Москва заявиха в петък, че протест в подкрепа на Навални не е разрешен и заплашиха със съдебни действия срещу него. Членове на организационния екип на проявите са били задържани в четири града в страната, съобщиха негови привърженици. "Нашият бойкот се превърна в истински кошмар за Кремъл", написа в Туитър организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Горките нормални руснаци. :(
108
2
 
3
 
! Отговори
Хохольаналнй преди 6 години
на плаката , смела Джедърка е написала и носи надписа -Путин - Палач Русиихората пеят великата им днешна песен Неплачи Руссия.Нахални е най- вероятния киллер на онзи евреин дето в чест на наци армадката се е прекръсти НЕМЦОВ. разликата между Немцов и Нахалнй е че еврейчик Германчев бе образован, имащ ологархна финансова и полит подкрепа и можеше да сабере 10-12 % от гласовете, а Нахални с цялото му нахалство една 2-3%. та ако сега Хохальнй земе 15 % излиза че той еимал мотив да утрепа Немцов
107
2
 
2
 
! Отговори
Нахалний сволочуткат преди 6 години
ето го арестът в 60 секундипърво зумнат обектив показват 1000-12-1300 дуси, после от близък план 4-5 милиционера арестуват Нахалний, и 3-4 кърлежа се опитват да го освободят. ерстът е до стена, на тротоара и после пресичаики го е НаХалний набутан в рейс... и къде са хилядите? некакви момченца, тип Гендър-Товаришчета се ръгат. и къде е подкрепата на Западния свят. колко германеца, фрацузина и англичани се диганаха по мостовете на Темза Сена и Рейн да протестират за ареста покрай река Москва?
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди дни Галъп обяви резултатите си от световно проучване в 65 държави с един въпрос- кой искате да е президент на вашата страна- Путин или Тръмп. Резултатите-17% искат Тръмп, 29% искат Путин и 45% нито един от двамата. Другите не знаят. В България искащите Путин за президент са с 20% повече от искащите Тръмп. Светът става все повече антиамерикански, но у нас доста платени НПО и политици им плащат да говорят за това.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименвиждам има джендерчета пишат по надолу ...в Рисия. третополови джендерчета не вървят ..а в Бг са почнали да се развъждат виждам---------------------------------------------------------------------Провери ли в меката на гейпорното Петербург?
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последни данни за Навални ще гласуват около 2%. Другата кандидатка Собчак заяви,че ще ходи в САЩ след седмица- явно й трябват пари и инструкции.
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Прорушняшка гатД.бил
102
8
 
6
 
! Отговори
Прорушняшка гат преди 6 години
Наш Путинк@ отвечает в Хага за знаковие убийства политичесами опонентами. И не только, он виноват о убийства мирние сирийцами, украинцами и так далее!
101
4
 
5
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Поддръжници на Навални готвят протести в цяла РусияВсички - 348 души?
100
7
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
ФАШИСТЪТ ПУТИН , В ЗАТВОРА !!! СКОРО......
99
3
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"НАВАЛНИ Е ОСЪДЕН ЗА УБИЙСТВА И СЕ СТРЕМИ ДА ИЗБЕГНЕ ЗАТВОРА." 84АнонименОп, тръъъ- 200% ЛЪЖА!! В официалното обвинение, Навални е обвинен за незаконна продажба на...ДЪРВА!! А Путин следва да бъде обвинен в лично облагодетелстване в ЗНАЧИТЕЛНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ с обръч от фирми в газовият бизнес!! - БЕЗСПОРЕН ФАКТ!!
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
виждам има джендерчета пишат по надолу ...в Рисия. третополови джендерчета не вървят ..а в Бг са почнали да се развъждат виждам
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой плати за тази фалшива новина ..за ПУТИН гласуват 80+ % ...а за този гуменяк 1%
96
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕСТАВА С ПРОТЕСТИ!!!ПУТИН Е ОСЪДЕН НА СМЪРТ ОТ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ НА СВЕТА!!!ЗА ТАКЪВ САМО КУРШУМ И ТО ВЕДНАГА!!!
95
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя Навални е кукла на верига.. Це Ре Уто държи веригата
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фалшива американско-платена новина
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОИ СТЕ ВИЕ ДЕТО ЩЕ ТРОШИТЕ ЧЕРВЕНИЯ ХОМОТ В ЕВРАЗИЯ- ХОРАТА СА ВЪВ ВЪЗТОРГ ОТ НЕГО, ВИЕ ЩЕ ГО ТРОШИТЕ.РУСНАК ЛИ СИ- ЗАЩОТО НА БЪЛГАРСКИ Е ХИТЛЕРО ФАШИЗЪМ, НА РУСКИ ГИТЛЕРО- ТА КАЗВАШ ЩЕ ТРОШИТЕ ХОМОТИ- ХОРАТА КАЗВАТ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И ЗАМОЖНО С ЧЕРВЕНИТЕ ИДЕИ, НА НЯКОИ ИМ ТРЯБВА ВОДКА, НА ДРУГИ ГЕЛ ЗА ВАНА , НА ТРЕТИ КРОКОДИЛЧИК, А ДРУГИ ИМАТ НУЖДА САМО ОТ ЗАБРАДЕНИ ЛЕЛКИ КОИТО ДА БРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ И ДА ВИКАТ СИЛНО- КРИМ Е НАШ, УКРАЙНА Е НАША- ХОРАТА СА ЩАСТЛИВИ- КОГО И КАКВО ЩЕ ЧУПИШ ТИ......
92
2
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
До анонимен 92,Не знам кой ще строшава "оковите на раждясалия червен хомот", но основния и най-сериознен опонент на Путин на тези избори в Русия, Павел Грудинин, е подкрепен именно от КПРФ! Въпреки това, същия дефакто се явява безпартиен! Гледайте неговата пресконференция с чуждестранните журналисти(има я в "тубата"). Последните буквално онемяха от точните му и компетентни отговори на техните въпроси!
91
0
 
6
 
! Отговори
И кво преди 6 години
Нека си спечелят някой долар, че и полицайте ще вземат извънредни а и журналята няма да останат без работа.
90
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като уважавам руския народ и съм израстнал с руснаци и вярвам, че благодарение на невероятната воля, сърце и сила на руския народ, света беше спасен от гитлеро-фашизма, а не благодарение на мръсните болшевики, които го поробиха!!!Затова съм против Путин и съм солидарен със страданията на братята руси!Братя руси, малко остана, в цяла Евразия ще строшим оковите на ръждясалия червен хомот! МАЛКО ОСТАНА !!!