За да лекуваш сърце, трябва сърце… Д-р Иво Петров знае

Страдам с всеки пациент и с роднините му, соделя големият специалист
16
За да лекуваш сърце, трябва сърце… Д-р Иво Петров знае
Снимка: Аджибадем Сити Клиник

"Аз страдам с всеки един пациент и с роднините на всеки един пациент, който е тежко болен".

Това сподели д-р Иво Петров, един от най-успешните ни лекари в инвазивната кардиология. Той е завеждащ Сърдечно-съдов център в "Аджибадем Сити Клиник" - национален консултант, признат и в чужбина.

Д-р Петров признава, че всеки тежък случай го ангажира изключително много емоционално и допълва: "Това може би е в мой ущърб, но смятам, че е в полза на пациентите".

Още по темата

"Нашата професия не е лесна и тя изисква много упоритост, както се казва разликата межу талантливия и успелия е в упоритостта", сподели още д-р Петров пред bTV. Той смята, че покрай работата си е научил много за себе си и е успял да се справи доста добре с неща, които е смятал, че са непосилни за него.

А професията му дава и щастливи и много тъжни моменти.

Един от най-трудните е относително скорошен. "Едно 30-годишно момче, за съжаление имаше изключително тежко заболяване на аортата… Когато се опитахме да му помогнем, аортата рекрутира и той загина. Независимо, че хиляди спасяваме, когато един не успеем да спасим, това е катастрофа за нас", категоричен е лекарят.

А един от най-щастливите моменти е от съвсем скоро.

"Преди 2-3 седмици, когато излезе наша публикация в едно от най-силните американски издания. Тя беше са за един пациент, който лекувам по една конкрента методика с един специален стенд на аортата -  за първи път в света. Освен това, че при пациента е много добра ситуацията, включително сега 6 месеца след интервенцията, беше огромно удоволствие и признание това, че беше публикувано", допълва лекаят.

И въпреки големите успехи, той е скромен.

"Най-ценният съвет, който съм получвал е, че когато се помислиш за велик и за непогрешим, тогава съдбата ти удря един шамар и ти показва, че това не е вярно. Ние сме грешни и ние не сме погрешими и трябва да внимаваме много и никога да не си вярваме прекалено, защото това е в ущърб на пациентите и защото тогава стават най-големите грешки", споделя д-р Иво Петров.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доц.Иво Петров е спасил много хора и има знания и умения на световно ниво.Дано има повече лекари,всеотдайни като него,които да останат да работят в България.
14
0
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 9 месеца
Псувайте си докторите неуки примитиви и си стойте болни! Ракия за разтривки, нали имате на кило.......
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За да се лекуваш при добър доктор в БГ трябва голямо $ (сърце) .
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И колко струва "сърцето" на проф. д-р Иво Петров, дмн?
11
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
"Аортата рекрутира"???
10
6
 
13
 
! Отговори
Долна реклама 2 преди 9 месеца
ги води въпросният "корифей" , си плащаш едни 700 лв допълнително за избор на екип и си готов. Пак казвам , на пациента нищо не се обяснява , просто се искат пари за нови и нови изследвания. Поинтересувах се и малко за него - уморил е не малко хора. Това ,че не умират в болницата, а 2-3 седмици след това не значи ,че тия хора ги няма. Петров ще направи тежка операция и на 90 годишна баба , стига пари да има. Само се загледайте в снимката тип докторски сериал и помислете малко.
9
4
 
8
 
! Отговори
Долна реклама преди 9 месеца
Аз ще ви разкажа от първо лице за въпросният "лекар". Отива мой близък при него със скорошни изследвания от друга болница. Ами не ставало, трябва да се направят същите изследвания но в сити клиник. С малката уловка,че струват 600лв и са много некомфортни за пациента. Няма проблем, правят се. Следващия преглед при г-н Петров трае 2 минути. Нищо не се обяснява, да отидел с бележката на касата да си плати още изследвания /тия не вършели пак работа/. Нови 700 лв - ама има и бонус , ако искаш да ти
8
1
 
16
 
! Отговори
До номер 6 преди 9 месеца
Първо какво е общото това, което ти се е случило с Иво Петров ? Второ няма такова нещо като направление за трета градска, имаш направление за специалист, а ти си отиваш където искаш. Конкретния лекар не е длъжен да работи със здравната каса и ти не си длъжна да ходиш при него. Може да си сложи и цена 1000 лева за преглед , проблема е негов ако мисли, че ще има пациенти. Ти като искаш с направление има специалисти, който работят с такова. И изречението “ 100 левс за един ехограф” ....
7
0
 
14
 
! Отговори
Комерс преди 9 месеца
Аман от платени реклами.
6
5
 
9
 
! Отговори
Родител преди 9 месеца
А бе не знам за Иво Петров какъв е , но преди 20 дни ни пращат в трета градска в София в детско отделение по спешност с направление със детето ми на 17 години! И" великият" доктор както го определят колегите му ми взе 100лева за десет минутен ехограф! ! !
Аз съм от София с направление за трета градска! На другия ден казах на личната лекарка, че този " велик" доктор ме изнуди да му дам 100лева , и тя се учуди от доктора в детското отделение! Та за мен са мошенници !
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иво Петров е велик, но се радвам, че не се приема за такъв. За съжаление са малко докторите от този калибър...
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямаш ли 50 бона за операция няма да те оперира и умираш.
3
2
 
3
 
! Отговори
Софи Марионова преди 9 месеца
Ти нямаш сърцеее....
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще ми е интересно да го видя този доктор без сърце! Всеки жив човек има сърце.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
трябва сърце наистина но 85% от докторите само$$$$ ги интересува и далавери как да се изсмуче здравната каса по жестоко .