"Кремълският US доклад" – опит за влияние на вота в Русия

Това обаче няма да стане, отсече говорителят Дмитрий Песков
29 яну 2018 22:13,
28
"Кремълският US доклад"  – опит за влияние на вота в Русия
Снимка: Архив, Reuters

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент, вижда в т. нар. кремълски доклад на САЩ опит да се повлияе върху изборите за държавен глава на Русия през март. Според него обаче "няма да има никакво влияние", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Днес се очаква администрацията на САЩ да представи пред Конгреса т. нар. кремълски доклад - списък на длъжностни лица, политици и едри бизнесмени, придружен с анализ на връзките им с руските власти. Предполага се, че въз основа на тези материали Вашингтон ще наложи нови санкции срещу физически лица от Русия, срещу руски тайни служби и компании от енергийния, отбранителния и финансовия сектор.

"Това е директен и очевиден опит да се насрочат някакви действия така, че да повлияят на изборите", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл. "Не сме съгласни с това и сме убедени, че няма да има никакво влияние", подчерта той.

Според Песков самото публикуване на списъка нищо не означава и "не е поредната санкционна вълна".

Москва обаче ще анализира действията на САЩ след тази публикация, "за да може при всяко положение и нашите интереси, и интересите на нашите компании да бъдат осигурени по максималния възможен начин", увери говорителят на Кремъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
За Путин преди 6 години
Благодарение на този доклад Путин ще изкара още един мандат ми се струва!Досега краварите каквото са направили - все му е било от полза!
18
0
 
1
 
! Отговори
Кога преди 6 години
А кога ще излезе Вашингтонския руски доклад?
17
0
 
5
 
! Отговори
Аз така разбирам. преди 6 години
Самото публикуване на списъка означава, че всеки един, намерил името си в него, е длъжен веднага да заеме пропиндостанска позиция в борбата срещу Путин. Ако не го направи Пиндостан ще му отнеме и елитарността и влиянието и богатството. Санкции ще има само за осмелилите се да не предадат родината си.
16
2
 
2
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
В НАШАТА МИЛА ДЪРЖАВИЦА ПРОЦЕНТНО СЕ КРАДЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ РУСИЯ,ТЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПО ДОБРЕ,ТАКА ЧЕ РУСОФОБИ ГЛЕДАЙТЕ СВОЯ СИ ДОМ,СТИГА РУСИЯ ТОВА,РУСИЯ ОНОВА,НАШИТЕ КРАДЦИ НИ ОСТАВИХА ГОЛИ ДО КОКЪЛ.И СЕГА НЯКАКВА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ БОГАТИТЕ ,ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.ДА СЕ НАЛАПАТ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ,ПАК НИЩО.,ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.КОЙ ЩЕ Е ТОЗИ ДЕТО ЩЕ КРАДЕ И НЯМА ДА СЕ ПРЕДПАЗИ ИЩЕ ОСТАВИ ДА ГО ХВАНАТ.ТОВА ЕПОСТОЯННА ОПЕРАЦИЯ,НЕ ПОКАЗНА ПРЕД ЕС.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко хора плюят руснацитенякой от вас знае ли, че през 90 години руснаците продаваха дрехите си, златото си за да преживеят, защото Елцин затвори заводи и продаваше всичко наред, военните им предприятия произвеждаха чайници и чинии, а милиони останаха без работа...Путин прие една разорена, унижена и болна Русия. И изведнъж руснаците спряха да слушат Запада, спряха да вярват на приказките им, почнаха да защищават интересите си и границите си ...и станаха лоши. та там е проблема.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хааа.....горките руснаци и те се правят на мъже и пишат доклади. Смях......
13
4
 
6
 
! Отговори
пак 16 преди 6 години
Само си представете...Русия с тези богатства , с нормално управление.... защо на този цитат имам минуси. Явно и троловете разбират, че в Русия няма нормално управление.
12
11
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Истината е ...че докато Викаха Крим наш....доходите им паднаха наполовина. Дори и ние, с Боко Тиквата имаме по-големи доходи, без нефт, без газ с корумпирана пасмина...и пак сме по-добре. Само си представете...Русия с тези богатства , с нормално управление....
11
17
 
15
 
! Отговори
Трагедия преди 6 години
Никакви *** напъни не могат да бутнат Русия, както и да спасят потъващата империя САЩ.
10
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските *** като тролят изборите по цял свят е ок, а сега като са те наред с техните камъни по техните глави пищят като ощипани мадами?!?
9
12
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Напротив, разреши им да си върнат парите в Русия, за да не им ги вземат крадливите западняци, т.е. съдейства им
8
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, преди месец обяви пълна амнистия за изнесените навън капитали, крадени, не крадени да се връщат без санкции. .Значи резервът се топиии ли топи....
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 Нищо не си разбрал пак
6
10
 
18
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Путин, преди месец обяви пълна амнистия за изнесените навън капитали, крадени, не крадени да се връщат без санкции. За сметките в чужбина на руските граждани, Путин заяви, че няма да отговаря. Така, че сметки на негови приближени едва ли ще бъдат блокирани.Но има нещо друго тук, що за грабеж е това, под предлог санкции срещу Русия, да ограбиш частните имоти и депозити на граждани? Някой помни ли в Кипър как по желание на ЕС, банките откраднаха 30% от депозитите на вложителите?
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин няма да падне на избори нито от уличен протест но от пуч на приближени може и да падне
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Санкциите не са глупости
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 Да да ама не аз казвам ще бачуе Путин
2
14
 
10
 
! Отговори
5 преди 6 години
Престанете с глупости за русия вас какво засяга тая голяма държава бг капка в морето пишете за държави от ес там интересно какво става
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То какво изобщо може да повлияе на вота. Освен Питин да ритне камбаната друго няма.