Северна Сирия изстреля две ракети към Турция

Няма пострадали, едната е паднала в маслинова градина
29 яну 2018 19:47,
67
Северна Сирия изстреля две ракети към Турция
Снимка: Архив, БТА

Две ракети, изстреляни от Северна Сирия, паднаха днес в турските гранични градове Йонджупънар (окръг Килис) и Рейханлъ (окръг Хатай), съобщи турската телевизия НТВ.

Ракетите са изстреляни от бойци на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) в Африн, предаде БТА.

Няма информация за пострадали при ракетното нападение в Йонджупънар. Ракетата е паднала в маслинова градина. Полицейски екипи са пристигнали в района.

Турските сили за сигурност са дали ответен огън по позиции на сирийските кюрдски сили в Африн.

Друга ракета, изстреляна от Северна Сирия, падна днес в град Рейханлъ. Ракетата е уцелила офис. Нанесени са били материални щети на офиса и автомобил, паркиран в района, но няма данни за ранени хора.

Турските въоръжени сили обявиха на 20 януари началото на операцията "Маслинова клонка" срещу СЗН и Партията на демократичния съюз (ПДС) в района на сирийския град Африн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Приказка : " И се зачудил Господ , кой му е по - скъп Адам или Христос ??? " ...следва продължение !!!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проамериакнски сили обстрелват Турция...смях, смях. Това НАТО голям цирк стана - 2 страни членки се бият помежду си чрез някакви прокси марионетни групировки.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в кои болници лекуват безплатно?И в държавните турски болници е наистина безплатно ако си осигурен.
45
0
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
До АнонименДа не би в турските болници да лекуват безплатно,от добро сърце?По-ниски са цените от Западна Европа и Израел,затова ходят там хората,какво да правят.А качеството е напълно задоволително.
44
0
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Мехмет:"Това да не са американците и руснаците да бомбатдират болници и жилищни сгради..."Не се коси :) Всичко е бизнес ! Сега американците и руснаците ще продават оръжия и на двете страни. Филма го знаем още от втората световна. Круп продавха оръжие на Хитрлер и на Америка ,че и на Русия :)Хитро. Пионка и жертва ще станат обикновени хора и деца както винаги за съжаление. И нещо много много важно. Никой няма за цел това да свърши бързо. Нали ти е ясно ? Бизнес !
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо не напишите колко ракети турция изтреля в северна Сирия ???.Колкото и да е изСтреляла Турция, малко са!!!!Научете го този български бре!!!!! Какви патриоти сте, езика не знаете!!!! Ганайци.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в турските болници и бая българи се лекуват. Благородна е лекарската професия. Лекарят лекува, не съди, да съди е дадено на Аллах.
41
12
 
17
 
! Отговори
бай х преди 6 години
защо не напишите колко ракети турция изтреля в северна Сирия ???
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е в Германия? Протестират ли кюрдите?
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами и те изнесоха войната срещу ИД..Май само ти не си разбрал, че реално срещу ИД никой не воюваше
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 Той и Асад така говореше за гряжнската армия на Сирия. Но 7 години след това , дето не е победил гражданите , ами и те изнесоха войната срещу ИД. Такаче рано броиш пилците.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сега се движат със скорост 50-60 отстреляни гълъбчета на ден. Представям си като открият ловния сезон в Африн какво ще е.
36
6
 
5
 
! Отговори
гого преди 6 години
що за ракета ще да е, севернокорейска сигурно ;)
35
4
 
28
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
До МехметМой човек защо даваш обеснение на хора които не могат да си оправят собствения двор.Остави ги.Не си трови живота с ***
34
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам българина много се е загрижил за терористите
33
6
 
44
 
! Отговори
Мехмет преди 6 години
Нали има и цивилни бе ***. Като не познаваш обстановката не пиши глупости. Ако искаше аскера досега да е изравнил със земята целия кантон Африн. Това да не са американците и руснаците да бомбатдират болници и жилищни сгради. Още повече че ЙПГ терористите използват собсъвеното си население като жив щит. Крият се зад жени и деца.
32
27
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ако въобще стигне до Африн, с тези темпове, аскера, ще завари там тигрите на Асад. Щото про турските еничери, им бе добре, когато имаха власт и пари и турска подкрепа, там в Алепо, ама като трябва да си дават живота, на бойното поле, не им е добре. Показаха го и Алепо, показват го и в Африн. Над 100 авиоудара, артилерия, танкове, и само две три села, и няколко хълма. А Африн е само на 20-25км. от три страни, спрямо турската граница. За справка, реактивна система за залпов огън, покрива и 40 км.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Сирия кои са? Кюрдите и американците.
30
6
 
33
 
! Отговори
Мехмет преди 6 години
В момента продължава струпването на бойна техника в завладените от Турската армия райони. Там се вее славното турско знаме. След като приключи прочистването от Мини и останали тук там бандитски гнезда , ще започне същинската офанзива срещу Африн. Кюрдските бандити имат два избора. Да умрат или да умрат. Друго няма. Никакви пленници
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ще бъдат избити или пленени..Няма да бъдат пленени. Това е сигурно.