ЦРУ: Китай е голяма заплаха за САЩ, колкото и Русия

В САЩ очакват Русия да се намеси в изборите за Конгреса
30 яну 2018 10:00, Елка Василева
60
ЦРУ: Китай е голяма заплаха за САЩ, колкото и Русия
Снимка: архив, Reuters

Китай е също толкова голяма заплаха за Съединените щати, колкото и Русия, предупреди директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео, цитиран от Би Би Си.

В интервю за британското обществено радио и телевизия Помпео каза, че китайските опити за оказване на тайно влияние върху Запада са също толкова обезпокоителни, колкото и руската подривна дейност. Китай обаче разполага с "много по-големи възможности" за провеждане на такива скрити операции, отколкото Русия, подчерта той.

Шефът на ЦРУ призова западните страни да положат повече съвместни усилия за противодействане на китайските опити за упражняване на влияние върху тях като цяло. "Наблюдаваме много целенасочени усилия за открадване на американска информация и за напълване на Съединените щати с шпиони - с хора, които да работят за китайското правителство срещу Америка", предупреди той.

Помпео посочи, че Китай внедрява свои агенти в американската образователна и здравна система, както и в корпоративните среди. "Това важи и за други части на света... включително Европа и Великобритания", подчерта той.

Помпео предупреди, че Русия вероятно ще се намеси в изборите за Конгрес в САЩ през ноември. "Не съм видял значително намаление на техните дейности", каза той, визирайки предполагаемата руска намеса в президентските избори в Съединените щати през ноември 2016 г.

Шефът на ЦРУ увери, че Русия не е спирала да се меси във вътрешните работи на САЩ, и прогнозира, че тя по всяка вероятност ще се опита да повлияе на изхода от предстоящите избори за Конгрес.

"Убеден съм обаче, че Америка ще е в състояние да (организира) свободни и справедливи избори, както и че ние ще успеем да отблъснем (руските намеси) достатъчно ефикасно, за да нямат те сериозно отражение върху нашите избори", даде да се разбере Помпео.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, а ислямският тероризъм пък е безобидна игра на шах...Но няма нищо за чудене, те говедовъдите като не е по тяхната гайда, всичко е заплаха за световния мир.
47
1
 
6
 
! Отговори
Елка Василева преди 6 години
Абе не вярвайте какво пиша, Америка е заплаха за света
46
1
 
10
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
На крива демокрация - все руснаците са и виновни!(абе тия фалшиви избори да не са светия- светих, че все тях така пазят! дори моралните ценности на кото се крепи всяко общество не са така пазени!)
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все повече китайци се заселват в САЩ. това е държавна политика на китай, изпрпащан млади хора да учат в САЩ с държавна стипендия и след това за се заселят там, да създават семейства и да раждат деца.Целта е за няколко десетилетия да се подмени населението и юдео-масонската държава да бъде унищожена.
44
3
 
19
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Русия виновна, Путин виновен, русхакери... безкрайна русофобска пропаганда, предназначена за ***.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свалянето на двете кули еинсценирано от цру и другитеподобни служби -- на брой сакъм 16 . Използвана е холографскатехнология -- проектират се самолети във въздуха , които севрязват в кулите и едновременнооръжие с директна енергия --direct energy weapon -- което напрактика ги разрушава .
42
1
 
22
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
АЗ ПЪК МИСЛЯ,ЧЕ САЩ СА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ,ВЕЧЕ ПОЧТИ 30 ГОДИНИ НЕ НИ ОСТАНА НИЩО,НИТО САМОЧУСТВИЕ,НИТО ИКОНОМИКА,НИТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО,СЛОЖИХА СИ СВОЙ ЧОВЕК ДА НИ ДОВЪРШИ,А КАКВО ПРИКАЗВАХА ОТНАЧАЛО ЗА НЕГО.НЯМАМЕ НИКАКВО САМОСТОЯТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ,ПОД КАПАК СМЕ,НЕ ДИШАМЕ А СЕ МЪЧИМ.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ е терористична държава .Икономиката й е мафия икорупция .Сега ще й направятгонка на въоръжаване и щепочнат да клякат . СевернаКорея са герои -- трябва да получатподкрепа от Китай и Русия .Добрият америгуанец е мъртвияамеригуанец .Не , не са позналиняма ние да плащаме сметкатаза техните санкции .
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месенето във вътр. работи на саще правилно , няма никаква грешка ,те самите са го предизвикали .Кукуто от цруто да си прегледасобствената агенда . Ако не искатмесене и те да не се месят .Това са космически закони .Проблем са булгарските джурналистки .Не е ясно от какъв пол са изащо изпълняват волята на цруто .
39
9
 
28
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Държава, която се изправи на крака и започне да просперира, веднага се превръща в заплаха за САЩ. Що за идиотска идеология е това. Нито Русия, нито Китай заплашват с нещо останалия свят, а още по-малко САЩ. Империалистите опасаха планетата с военни бази, денонощно кръстосват океаните със самолетоносачи, изграждат до границите на Русия ПРО, а непрекъснато се оплакват, че са заплашени. От какво и с какво. На хиляди мили от тяхна територия няма чужди военни бази, а те плачат, ли плачат. Позор.
38
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като се оплаква от намеса във вътрешните работи на САЩ, може ли Помпео да отговори на един такъв въпрос:Месят ли се САЩ във вътрешните работи на други държави?И ако да, защо другите пък да не правят същото?Ако се мислят за велики, това не означава, че и другите споделят тяхното мислене.
37
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ като гледам са ангели спасители. Питайте хората от почерненените, разрушени от тях страни какво мислят! Вече е банално и досадно да слушаме тези глупости колко са опасни Русия и Китай! До момента не са хвърлили атомни бомби по мирно население както САЩ, нито са били организатори на непрестанни военни конфликти, преврати и месене в политиката на други страни както САЩ. "Борците за мир" ако ме бомбардираш и избиваш децата ми, само не имай наглостта да ми казваш че е го правиш за мое добро!
36
26
 
9
 
! Отговори
Дo 44 преди 6 години
САЩ и Китай са най-важните партнъори на планетата ,както и най-силните и влиятелни страни.Така че ,няма никакъв шанс ,някакво икономическо и военно джудже като Россия да промени този факт.Сега по-ясно ли ти стана ?
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, колко са жалки, прозрачни и инфантилни опитите на ФАЩ да създадат конфликт между Китай и Русия. Винаги са били така тия мерзавци, манипулират останалите да се бият, накрая минават на страната на победителя и обират всичко.Уви, за голямо нещастие на ФАЩ, бъдещето ще донесе все по-растящо партньорство между Китай и Русия, което скоро време ще сложи край на краварската хегемония.Те и за това пискат толкова краварчетата.
34
1
 
20
 
! Отговори
херпетолог преди 6 години
Рептилска му работа - всичко, което мърда и живее без разрешение е "заплаха". Пък мирното, съвместно съществуване е за заблуда на баламите.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре и *** от Нова Гвинея ще станат заплаха за САЩ.Но така се правят милярди.Сега бай Дончо ще развърже кесията за нови поръчки към военните.
32
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Освен товаТова няма никакво значение.
31
2
 
17
 
! Отговори
Освен това преди 6 години
Китай притежава $1.7 трилиона дългови книжа на щатите....
30
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен Китай е по-голяма заплаха за САЩ. Китай строи заводи и предприятия по цял свят, инвестира в инфраструктурата на цели континенти. САЩ пък изнасят, *** култура, гей паради, отворено общество и размахват пръст на страните по света. Интересно, кой ли ще победи накрая!? Много труден въпрос!!!
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33Ами те свалиха двете кули, но трябва да се измисли "враг"за тях!На всякъде може да намерят техните предсказания.20 доларова банкнота и новата от 100. Цяла нация в САЩ се страхува от ЦРУ!