Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет

"Опасното взаимодействие" е станало вчера по обед над Черно море
Обновена: 30 яну 2018 08:33 | 30 яну 2018 07:40, Анисия Иванова
169
Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет
Архив: Reuters

Руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС, като цитира пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Това е станало днес около обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили обаче съобщи, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител се приближил на около 1,5 метра от американския самолет и му пресякъл територията. Прехващането е продължило два часа и 20 минути.

Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили, като се е приближил на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет, посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък", се посочва в изявлението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
13
 
4
 
! Отговори
ихуахо преди 6 години
Интересно и смешно е как русофилите изкарват тази бананова република Русия като развита държава.Дори и руснаците нямат такива претенции,каквито имате вие.Русия е заседнала в 19 век с ръждясало военно снаражение ,но за сметка на това ,българските русофили пускат лиги ,по държава която дори не е технологична.
109
1
 
5
 
! Отговори
Ама наистина? преди 6 години
До ИстинатаТака ли пише в книгата с цитати на Сорос?:):) доообре!
108
1
 
3
 
! Отговори
контравъпрос преди 6 години
До АнонименПерсона с какви пол и фетиш се интересува от цветовете на гащите? (PS -до останалата аудитория- разбирате защо психотерапевтите са на голяма почит на запад?)
107
3
 
10
 
! Отговори
наблюдение преди 6 години
"Опасното взаимодействие" - краварите наричат когато след всяка среща с руски прехващач после викат отрядите за биологично обеззаразяване да махнат зловонието от самолета им.
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бивш военненНикой няма да позволи на руснаците да летят там.
105
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и *** от НПО като 108 и 109 възхваляват гей армията на сащ.Су 24 направи диви краварите. 108 ти кога служи в краварската армия че ги разбираш работите? Или от козяк идват директивите.Гейове нещастни.
104
7
 
10
 
! Отговори
venix преди 6 години
Руският пилот ако е искал е можел да и да кацне в/у американския самолет, без проблем.
103
5
 
8
 
! Отговори
До 106 преди 6 години
Ответни реакции...репорти за напускане.Ти четеш ли си въобще глупостите бе ,рубладжийски *** ? Знаеш ли как се противопоставя на EMP ? Въпросната технология е по Западен модел и американците я разработват много преди руснаците да станат технологични.И какви репорти за напускане бе *** ? В американската армия опция "оставка" няма.Тея мантри можете да си ги въртите само между вас ,неук ***.
102
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос: Какви са гащите на руски пилот ?Отговор: Отпред жълти, отзад кафяви.
101
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 103 преди 6 години
Педи това ако беше краварска технология, щяха да имат средство за ответна реакция.Педи пусни си клипа в ютюб, и виж как на..сраните американци гледат безпомощно.Педи ако са верни глупостите които си написал, нямаше да има рапорти за напускане.Просто щеше да бъде разяснено на екипажа че самолета е невъоръжен, и не са стреляли.Педи такива глупости като твоите, може да напише само един гейевроатлантик като теб.
100
6
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 6 години
Напро счупи ***. Но какво да се чудя, какво ли не прави глада и подхвърлените стотинки
99
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЕТОПОЛОВИТЕ КОЗЯЦИ ВЕДНАГА СИ ВКЛЮЧИХА ПЛЮВАЛНИЦИТЕ.
98
9
 
17
 
! Отговори
До 99 преди 6 години
Какво ни припомняш за това бе ,рубладжийски *** ? Руснаците го направиха това с копирана технология от САЩ и то по време на учение на американски начинаещи войници.Руския летящ таралясник е бил засечен много преди да стигне до обхвата да пусне електронната бомба ,но не е свален ,понеже не е бил въоръжен.Това ,че на теб тази случка ти се вижда като нещо невероятно ,говори колко не си в час с нещата.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и му пресякъл територията...................Сигурно Анисия е имала предвид ТРАЕКТОРИЯТА, ама за нея е все едно.
96
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
da
95
18
 
22
 
! Отговори
US преди 6 години
US пилотите имат хай-тек памперси за такива случаи, с wi-fi и може през айфона да избираш от няколко аромата, а има и апликация сам да си дефинираш аромат. Иначе в кабината започва ужасно да смърди. А ако успеят да се приземят в базата ги чака екип от американски психолози които да ги утешават от полученият стрес.
94
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да припомня на нашите гейевроатлантици, какво направи едно невъоръжено су 24 над Доналд Кук.Не ми се мисли, какво е било в разузнавателния самолет, томиризма то цвят.Памперсите са единственото спасение на краварите, да изглеждат видимо "мъжествени" без някой да разбере какво се крие под памперса.
93
15
 
19
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
НИЕ СМЕ ДЖУДЖЕТА,НЕ РУСИЯ ГОСПОДИНЕ,ЧЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НАШАТА ТЕРИТОРИЯ ДА СЕ ИЗПОЛЗУВА ОТ ЧУЖДИ АРМИИ,КАКВО КАТО СМЕ КЪМ НАТО,НИЕ ЗАЩО НЯМАМЕ СОБСТВЕНИ ВОЙСКИ,АКО ТОЛКОВА ИМАТ *** ЗАЩО ЗАОБИКАЛЯТ РУСИЯ С БАЗИ,ЗАЩО НЕ СИ НАПАДНАТ НАПРАВО РУСИЯ, АМИ ИЗПОЛЗУВАТ ЧУЖДИ НАРОДИ И ЧУЖДИ *** ДА СИ МЕРЯТ ОНАЗИ РАБОТА.РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО,НАТО НЕ Е САМО САЩ.,ТУРЦИЯ КАТО Е В НАТО ЗАЩО СЕ САМОРАЗПРЯВЯ С КЮРДИТЕ,УТРЕ И С ТЕБЕ ЩЕ СТАНЕ СЪЩОТО АБЕРОЛСУН.
92
17
 
18
 
! Отговори
Истината преди 6 години
След ерата на МИГ21, руските самалети много изостават от хамериканските. Руския самалетоносач стана за смях.
91
9
 
14
 
! Отговори
велики преди 6 години
това е най голямата въздушна победа на руската авиация да преминат на няколко метра от Американски самолет