Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет

"Опасното взаимодействие" е станало вчера по обед над Черно море
Обновена: 30 яну 2018 08:33 | 30 яну 2018 07:40, Анисия Иванова
169
Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет
Архив: Reuters

Руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС, като цитира пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Това е станало днес около обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили обаче съобщи, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител се приближил на около 1,5 метра от американския самолет и му пресякъл територията. Прехващането е продължило два часа и 20 минути.

Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили, като се е приближил на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет, посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък", се посочва в изявлението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
17
 
! Отговори
<><> преди 6 години
САЩ в последно време бая взеха да се изпускат в гащите :) Нещо много бързо забравиха за Северна Корея :) и само елитен пилот може да направи такава маневра срещу чужд самолет :)
69
5
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Какво шпионира хАмерикански самолет на тази територия ? Русия е на Черно Море ....не знам САЩ да са и те на черно Море ....или те са богове и всичко е тяхно !
68
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината черно море е на НАТОВСКИ държави. Може да си лети , колкото иска. Черноморе да не е на руснаците по наследство , като източна Европа ???? Руски изтребители , какво правят на границите на Швеция , Естония , Турция , Гърция , Германия ???
67
5
 
26
 
! Отговори
Иван преди 6 години
А какво дири този американски разузнавателен самолет на границата на русия, насред Черно море? Не са ли малко нагли половината земя да обикалят и да се месят където не им е работа. Имат си цял континент - да си седят там.
66
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69Аз съм от правилната с весела. Ти явно си необразован. Ако беше поне малко начетен , щеше да знаеш , че най-големия страх на Хитлер е САЩ / това го има документирано/ .САЩ унищожава над 700 кораба с атлантика , САЩ се бие с ВВС на Хитлер / първите реактивни самолети / , САЩ докарва тежка техника и оръжие , за да са конкурентни на Хитлер / които превъзхожда всичко тук с модерно оръжие / . Къде точно е Русия е целия план ? Прави чертежи как да заграби Балканите ли ?:)))
65
4
 
10
 
! Отговори
рускиня до 67 преди 6 години
Много настоятелно рекомендувам те да спреш грипна ваканция и да наблегнеш на учебници , особенно история. И спри с чипс и кола - защото при тебе са започнали необратими физиологични увреждания.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Ти от тази Вселена ли си или от друга?
63
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 63Русия НЕ е спечелила война. Нямаше ВВС , нямаше Флот и беше натикана да се крие зад стените на москва 2 години , докато в Сталин град измира ха милиони.Войната е спечелиха САЩ и Англия . САЩ докараха над 12 000 самолети с които пускаха бомби от Франция до Полша , докато не остане и звук от немец. След , което ги до вършиха и на земята . За това днес Европа е на САЩ и Англия и другите се кланят. Точно и Ясно.
62
4
 
15
 
! Отговори
смех преди 6 години
Ами те us-пилотите, нали всички са ***... понаакали са се
61
6
 
8
 
! Отговори
рускиня до 53 преди 6 години
за заигравки с Хитлер сталин и руски народ понесъл много жестока отговорност. времето е българи да отговорят за своя поддръжка на Хитлер.често заемате поза на обидени,онеправдани,завоювани-но свои действия тактично забравяте-изпращането на 11 хил евреи в концлагери от западни райони,администрирани от българи.Кървава баня в Драма.Снабдяване на немска армия с провизии и дрехи. ввеждане на български войски на запад.територии,което дава възможност на хитлр да изпрати 6 немски дивизии под Сталинград
60
7
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До qqdАмерикански балък, това си ти. Добре, че са руснаците, та САЩ още не си позволяват масирани действия и в Европа. Тяхната наглост няма край. Омръзна ми от проатлантически *** като теб!
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62Ами ако руснаците не бяха спечелили войната , как според теб щеше да изглежда "българското спасяване на евреи"? През кой комин?
58
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 59 Май НЕ ни интересува твоята руска история. Тука добре се помни , какво се е случило. В руската история пише как са "спасили" българските еврей / въпреки че те запалиха войната / , как писмеността им дошла от Македония , за Пиринска Македония сиг. НИЩО не пише / че е по удобно/ .Такаче айде куфара и на гарата .
57
3
 
13
 
! Отговори
buda преди 6 години
те на американските "смели" пилоти-дендъри, тоалетна хартия ли, памперси ли трябва да им дават вече.
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прехващат ето продължило 2 часа хахаххахахахахха. Т.е. Третото потенциално падало СУ е гледало , как работят в USArmy ,без да пречи.
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ-ГражданинМай си чел Винету вместо Руска история
54
30
 
5
 
! Отговори
qqd преди 6 години
Щом 2 часа и кусур су-то е обикаляло като пумпал около разузнавача, едва ли на американците им е пукало. По-скоро са се забавлявали да гледат как русначето се прави на мъЖ, ама без някой да го бръсне и за слива... :)))))
53
25
 
9
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
До ДО БГ-Гражданин .... Не съм пубер и съм чел достатъчно история за раССия още по времето на българосъвеЦката дружба ... чел съм и българска история и знам, че веднага след освобождението ни, така наречените "братушки", са се противопоставили на Съединението ни, а после са дошли да ни "освобождават" за втори път и ни натресоха комунизЪма си, както и "българските граждани" с рушко самосъзнание, които в момента виждам и тук ... !!!
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ми *** в американските ***?
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са приближавали до американския самолет, за да установят при колко метра спира дихателната дейност на американските пилоти.