САЩ публикуваха дългоочаквания "списък Путин"

В него са 114 политици и 96 олигарси от Русия
30 яну 2018 08:40, Елка Василева
52
САЩ публикуваха дългоочаквания "списък Путин"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Министерството на финансите на САЩ публикува късно снощи местно време дългоочаквания "списък Путин" със 114 политици и 96 олигарси от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това не означава автоматично налагане на санкции на тези хора.

"Списъкът Путин" включва 114 физически лица, смятани за високопоставени руски политически фигури. В него попадат и 96 олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара.

Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г., отбелязва АП. Правителството на Тръмп имаше краен срок да го публикува до вчера.

Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. Той е наричан неофициално "списъка Путин".

Сред руските политици в него личат имената на премиера Дмитрий Медведев, ръководителя на администрацията на Путин Антон Вайно и помощника на президента Владислав Сурков, предаде ТАСС.

Като олигарси са включени шефовете на Газпром Алексей Милер, на Лукойл Вагит Алекперов, създателят на "Лаборатория Касперски" Евгений Касперски и крупни бизнесмени като Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, братята Аркадий и Борис Ротенберг, както и Генадий Тимченко.

ТАСС нарича списъка "кремълски доклад". САЩ не налагат никакви ограничени и забрани на хората, попаднали в него.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27А.......... газовози правиха редовни курсове Русия-САЩ за доставка на газ,когато колабира американската система и предотврати измирането от измръзване!!Ъъъъ кога това бе?Кога американската система е колабирала?Ахахахаха ще падна от смях.САЩ купуват малко газ та учанките да не измрат от глад бе балък.
41
1
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Смешно. Защо някой не хване да прави списък на американските олигарси, забогатяли по времето и около президентите Клинтън, Буш и Обама. Особено Буш - помня как армия от бизнесмени нахлу в Ирак след инвазията там. В САЩ напротив, трябва да си поне милионер за да станеш президент. Т.е. гордост е да си богат. Никой няма време да се занимава с такива списъци, освен държавниците в САЩ. Разбира се, презумкцията е, че тези в Русия са забогатели незаконно, а тези в Ирак...?
40
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Половината списък съответства на телефонния указател на министерски съвет и то по азбучен ред(Да точно така са го и написали в САЩ документа) а втората част съответста на рейтингите на Форбс за най-богатите хора в Русия ...Евала Някой много добре си е свършил работата през пръсти.
39
2
 
4
 
! Отговори
ан преди 6 години
сащ не налагат никакви санкциие,не мога да разбераза какъв дявол е този списък тогавазаради изборите сигурно за да спечели друг а не путинто хората да не са овце като.......та да не преценятруснаците са най четящата нация
38
2
 
1
 
! Отговори
Обидно преди 6 години
Путин като видял че името му не присъства, констатирал че се чувства обиден.:)
37
2
 
5
 
! Отговори
Какво, ако.... преди 6 години
Какво ли ще се окаже ако руснаците публикуват подобен списък?Сигурно основно, че евреи управляват щатите!:)Сигурно ще е "голяма изненада"
36
1
 
0
 
! Отговори
да се завъртш...гол преди 6 години
До бедняшки ватенки:Само неудачниците бягат отРусияУмните масово се завръщат в Русия, пишат верните наКремъл издания и твърдят, че на Запад се живее по-лошо.
35
1
 
2
 
! Отговори
бедняшки ватенки преди 6 години
Руски експерт: На 2 февруари догодина САЩ ще конфискуват между 1 и 3 трилиона долара на руски олигарси. Доналд Тръмп подписа специален Закон "За противодействие на противниците на САЩ чрез санкции"..ха.ха.ха куфар с дрипи,гара,сибир..ха.ха
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по заглавието познах кой е автора на статията))), че май беше в отпуск няколко дена, ама сега господата с опорните точки могат да са спокойни, че има кой да защитава "демокрацията"
33
11
 
7
 
! Отговори
добре преди 6 години
ЕВАЛА ... ТОВА Е НАЧИН ПУТИНСКАТА ПРЕСТЪПНА БАНДА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА И РУСИЯ ДА СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА !!! БРАВО.
32
3
 
8
 
! Отговори
Номинации преди 6 години
"Министерството на фантазиите на САЩ" публикува престижен списък на руснаци-патриоти в който да се влзе е въпрос на национална гордост.Това са хората допринесли за възраждането на величието на Русия.Предполагаме че сега само списъка ще се разширява:):)
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ олигархията сменят тактиката. Това е нещо като признание за поражение във войната. Насочват ударите си от опити за разделяне на елита от средната класа където постигнаха точно обратен ефект към разделение на самият елит.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е дакопаем нови катакомби и подземни бункери. Скоро дллара ще се срине
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво хубаво руско име-Ротенберг...
28
8
 
10
 
! Отговори
Това е нещо като преди 6 години
Списъка на Шиндлер. Американската олигархия се изражда във фашистка със всички подобия на омраза на расова, антисемитска, скритите режисьори подготвят света занова световна война за да запазят властта си и ще използват за целта този път сащ а не германия. Кой ти брои хората - тези милиардимравки.
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А.......... газовози правиха редовни курсове Русия-САЩ за доставка на газ,когато колабира американската система и предотврати измирането от измръзване!!Колко жертви ви спестиха,***??На колко американци от вашия народ спасиха с този акт живота??И.........САЩ публикува дългоочакваният списък!!Русия все още ви има за партньори,макар че се показвате като...........исльовци!!!
26
6
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До МорскиПак си спрял хапчетата..Докторите нали те предупредиха да ги вземаш редовно..
25
15
 
11
 
! Отговори
Морски преди 6 години
В България списъка на олигарсите трябва да започне с Бойко Борисов!Слава на Русия!
24
12
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Aмериканците, не спират да се мешат в политиката на държавите, а сега го правят и в тази на държава като Русия. Мисля, че е време СК и Ким да им пуснат няколко бомби, да вземат да се съвземат. Защо няма санкции срещу САЩ както тези срещу Корея?
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 8 18Ха-ха-ха...............това за "алкохолиците" МОЛЯ ДА БЪДЕ ПРИЛАГАНО ЗА англиканчета и франсета, полячета, чехи, немци и всякаква друга "***", която се влачи по нашите курорти и просто отвращават с поведението си! Руснаците от години са на последните места в употребата на алкохол. Но стериотипите рабоооооотят.......