Тръмп отказа да наложи нови санкции на Русия

Администрацията му е твърде мека спрямо Кремъл, смятат критиците му
30 яну 2018 07:50, Анисия Иванова
27
Тръмп отказа да наложи нови санкции на Русия
Снимка: Reuters, архив

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е информирала Конгреса, че няма да налага засега нови санкции на Русия, предаде Ройтерс.

Държавният департамент на САЩ смята, че законодателството, което бе прието миналата година, съществено възпира продажбите на руската отбранителна индустрия.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт оцени, че чуждестранни правителства са се отказали от няколко планирани или обявени покупки на руско въоръжение на стойност милиарди долари.

Решението идва на фона на продължаващите опасения от критици на президента, че неговата администрация е твърде мека спрямо Русия, отбелязва АП. Разследването на усилията на Москва да повлияе за изборната победа на Тръмп през 2016 г. продължава, посочва агенцията.

Очакваше се министерството на финансите да обяви в понеделник нов списък на олигарси, близки до правителството на президента Владимир Путин, и да огласи доклад, представящ възможните последици от санкциите върху руския суверенен дълг. Администрацията на Тръмп каза, че ще предостави поне част от тази информация на Конгреса, но не стана ясно дали тя ще бъде оповестена публично или ще остане класифицирана, отбелязва Ройтерс.

Членове на Конгреса - демократи, както и някои републиканци, настояват администрацията на Тръмп да използва санкциите, за да накаже Москва за намесата на последните избори, както и за да предотврати бъдеща намеса в изборите в САЩ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари