Тръмп отказа да наложи нови санкции на Русия

Администрацията му е твърде мека спрямо Кремъл, смятат критиците му
30 яну 2018 07:50, Анисия Иванова
27
Тръмп отказа да наложи нови санкции на Русия
Снимка: Reuters, архив

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е информирала Конгреса, че няма да налага засега нови санкции на Русия, предаде Ройтерс.

Държавният департамент на САЩ смята, че законодателството, което бе прието миналата година, съществено възпира продажбите на руската отбранителна индустрия.

Говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт оцени, че чуждестранни правителства са се отказали от няколко планирани или обявени покупки на руско въоръжение на стойност милиарди долари.

Решението идва на фона на продължаващите опасения от критици на президента, че неговата администрация е твърде мека спрямо Русия, отбелязва АП. Разследването на усилията на Москва да повлияе за изборната победа на Тръмп през 2016 г. продължава, посочва агенцията.

Очакваше се министерството на финансите да обяви в понеделник нов списък на олигарси, близки до правителството на президента Владимир Путин, и да огласи доклад, представящ възможните последици от санкциите върху руския суверенен дълг. Администрацията на Тръмп каза, че ще предостави поне част от тази информация на Конгреса, но не стана ясно дали тя ще бъде оповестена публично или ще остане класифицирана, отбелязва Ройтерс.

Членове на Конгреса - демократи, както и някои републиканци, настояват администрацията на Тръмп да използва санкциите, за да накаже Москва за намесата на последните избори, както и за да предотврати бъдеща намеса в изборите в САЩ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До noFreemanМа мнооого си неостър. Прочети малко история. Като пишеш простотии това не променя историята.
19
1
 
4
 
! Отговори
опаа преди 6 години
Ами умен политик.
18
7
 
2
 
! Отговори
кики преди 6 години
До ния знаемПознай, Русия е суровинен придатък на САЩ.
17
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До санкции за монголитеИ от 30.01.2018 до 02.02.2018 Всички пари които могат да се преместят ще се преместят други активи ще си сменят собствениците ...
16
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Русия дава милиарди долари заеми на САЩ... За благодарност САЩ налагат санкции на Русия...
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крим не ерускиМосква потвърди очакванията на ВЕЛИКИЯ ТРЪМП, за когото се подозира, че не е с всичкия си, като отбеляза, че мечтата му ще се сбъдне само след като САЩ върне 1/3 от територията си на Мексико...
14
12
 
28
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Крим винаги е бил руски и украйна (покрайнина) също е руска. Няма такава държава украйна, а има племе "укри". Много скоро укринайците пак ще са под крилото на руснаците и ще има какво да ядат и с какво да се топлят.
13
7
 
12
 
! Отговори
Valery преди 6 години
Обломались цыгане? :) :) :)Болгары + Хохлы = сумашедшии родственники!
12
4
 
30
 
! Отговори
ния знаем преди 6 години
САЩ натиска своите васали да налагат санкции а те самите купуват желязо и газ от Русия,кой е тъпия сега?
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам морфологията и синтакса на коментиращите ми е ясно съдържанието и мисловната висота на 80%-ните българи!
10
37
 
7
 
! Отговори
Крим не еруски преди 6 години
Президентът на САЩ ВЕЛИКИЯ Доналд Тръмп очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна и да прекрати насилието в Лугансака и Донецка област, стана ясно от коментар на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс."Президентът Тръмп беше ясен, че очаква от руското правителство да намали напрежението и насилието в Украйна и да върне Крим, посочи Спайсър на редовния си брифинг.
9
15
 
4
 
! Отговори
санкции за монголите преди 6 години
Руски експерт: На 2 февруари догодина САЩ ще конфискуват между 1 и 3 трилиона долара на руски олигарси. Доналд Тръмп подписа специален Закон "За противодействие на противниците на САЩ чрез санкции". Съгласно този закон държавният секретар, Министерството на финансите, Службата за национално разузнаване са длъжни в срок от 180 дни да представят в конгреса доклад за най-големите руски бизнесмени, свързани с Кремъл и Путин, да посочат размера и източниците на техните доходи, да назоват активит
8
4
 
12
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Не толкова затъпели са американците, колкото голяма част от коментиращите тук.Колко малко мозък трябва да имаш за да коментираш, че Тръмп е избран от Путин, само защото Тръмп е отказал да налага нови санкции на Путин във връзка с намесата му в изборите в САЩ. Доста трябва да си .... за да не схванеш, че продължавайки да налага санкции по тази линия, Тръмп все едно признава, че Русия го е избрала.Виж друго щеше да е, ако Тръмп изнесе САЩ от Сирия и Аэганистан и нареже самолетоносачите... тогава
7
7
 
10
 
! Отговори
росен томов преди 6 години
отказа се щото отговорът на путин щеше да е много грозен
6
5
 
11
 
! Отговори
Браво Трьмпеско преди 6 години
Нека така дае! Нали знаете ако Америка и Русия се збият няма да е добре за никого!
5
3
 
14
 
! Отговори
г преди 6 години
Няма такова нещо ,просто всички санкции които можеха да бъдат наложени бяха наложени .
4
7
 
19
 
! Отговори
42 преди 6 години
Щом Русия така успешно се внедри във вътрешните работи на САЩ, може да се досетите, колко затъпели са прехвалените американци.
3
3
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Чудя се как толкова хора се радват когато държавите вместо да се подготвят за войни си сътрудничат.
2
0
 
11
 
! Отговори
Kr преди 6 години
ТръмпНАШ)))))
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изненада, нали Вова си го избра и му плати да стане президент