Владимир Путин се "обиди": Няма го в "кремълския списък" на САЩ

Москва няма да предприема ответни мерки - засега
Обновена: 30 яну 2018 21:40 | 30 яну 2018 17:30, Елка Василева
71
Владимир Путин се "обиди": Няма го в "кремълския списък" на САЩ
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин се пошегува, че е "обиден", защото не е включен в "кремълския списък" на САЩ.

Путин каза също така, че Москва засега ще се въздържи от ответни стъпки. "Ние очаквахме този списък и няма да крия, че бяхме готови да предприемем ответни стъпки, при това сериозни, които биха свели нашите отношения съвсем до нулата. Засега ще се въздържим от тези стъпки", каза руският лидер, цитиран от ТАСС.

"Това, разбира се, е неприятелски акт, той усложнява руско-американските отношения и вреди на международните отношения като цяло", подчерта той.

"Те трябва да решат за себе си какво искат. Ние знаем какво искаме - да градим дългосрочни, стабилни отношения, основаващи се на международното право", каза президентът.

Путин предупреди, че независимо от проявеното търпение по много въпроси Русия няма да отстъпва до безкрай и призова повече да не се отделя време на "кремълския списък", понеже, както каза, "кучето си лае, а керванът си върви".

Руският премиер Дмитрий Медведев също шеговито коментира пред ТАСС списъка на САЩ, като в отговор на въпрос на агенцията отбеляза, че ако някой министър го няма в списъка, това е повод той да се оттегли. Руският премиер каза, че значението на "кремълския списък" е нулево.

Вчера Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания "списък Путин" със 114 политици и 96 олигарси от Русия. Публикуването обаче не означава автоматично налагане на санкции на тези хора.

Още по темата

"Списъкът Путин" включва 114 физически лица, смятани за високопоставени руски политически фигури. В него попадат и 96 олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара.

Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г., отбелязва АП.

Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. Той е наричан неофициално "списъка Путин".

Сред руските политици в него личат имената на премиера Дмитрий Медведев, ръководителя на администрацията на Путин Антон Вайно и помощника на президента Владислав Сурков.

Като олигарси са включени шефовете на Газпром Алексей Милер, на Лукойл Вагит Алекперов, създателят на "Лаборатория Касперски" Евгений Касперски и крупни бизнесмени като Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, братята Аркадий и Борис Ротенберг, както и Генадий Тимченко.

ТАСС нарича списъка "кремълски доклад". САЩ не налагат никакви ограничени и забрани на хората, попаднали в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреиина путин ли ве? с майка си Мария Шаломова ли ве? Амиии ...хич не ми го хвали , колкото нисък, толкова и долен! Гладни умират при него ...да не се чува!
21
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е в списъка на Международния трибунал, а там не се шегуват с престъпниците.
20
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха, Владимир Владимирович е голям пич! :) Краварите вече само за гаргари стават! Егати шизофрениците! То не бяха руски атаки, то не бяха страхове, че ще завладеят Европа, то не бяха упреци, че се месят в изборите на цял свят, че са избрали Перуката.. в същото време викат, че Русия е изостанала! Е как става така!? Шизофреници!АмерикАнусите по цял ден се оправдават за некадърността и пр0стотията си с Русия.То вече как да не ги гавриш и бъзикаш...Евала на Путин! Само бъзици!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18,Русия е полупрезидентска република като и Франция
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като значението на списъка е нулево, защо го коментират до ниво президент?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вор в законе!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Тексас американски ли ? Хм ,а кой български хан е построил Ню-Йорк ,а ?Може би хан Ной -***?)))Бива простотия ,ама твоята надхвърля всякакви граници на шовинизма ти .)(
15
0
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Вече си пуснат от психиатрията -да ?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Скоро ходил ли си на психиатър?Ако не си време ти е!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най - големия враг на свободния човек !
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много народ бъркат сегашна Русия със СССР от миналото! На тях ще кажа. Не обърквайте нещата. Сегашна Русия няма нищо общо с миналото на великият СССР! В момента русия е една капиталистическа губерния. Някои от хората в Русия още не са разбрали че СССР отдавна умря. Също така и в БГ има хора които бъркат понятията. Великият СССР отдавна е богребан и забравен. Това се случи благодарение на предателя Горбачов. В момента Русия се управлява от едри капиталисти които нямат нищо обща със СССР!
11
20
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
До КРИМ Е БЪЛГАРСКИМосква е Създадена от Царя на Волжките Българи АхадМосха(1061-1076) и носи Неговото Име !Какво е това Руснак ?Да не е Порода БЪЛГАРСКИ *** развъждан Предимно около Българския ОборМОСХА(МОСКВА) Основан 1068 г. от Българския Цар Ахад Мосха(1061-1076) ?Край Москва е била Резиденцията на Ахад МОСХА, там Българите са ОтглеждалиДобитъка-Овце, ***,Коне,Кокошки...а Руските *** си Направиха отБългарския Обор Столица.Ми то *** си е ***...ДА СЕ ЗНАЕ:Руска
10
19
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Възможностите за доставки на природен газ от офшорните находища край Израел обсъди днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с Абу Йоси, главен изпълнителен директор на една от водещите израелски компании за добив, производство и търговия на природен газ - Делек Дрилинг". Фирмата участва в разработката на офшорните газови находища Тамар, Левиатан, Ям Темтиш и Афродита.По данни на компанията, доказаните залежи в израелската икономическа зона на Средиземно море се оценяват на около 1000 млрд куб. метра, което би осигурило потреблението на страната з
9
4
 
23
 
! Отговори
? преди 6 години
До :)Руснаците имат и нефт и газ. На западна Европа и трябват. Те нямат.
8
3
 
25
 
! Отговори
КРИМ Е БЪЛГАРСКИ преди 6 години
До Крим не е рускиДАЖЕ И ТАТАРСКИ НЕЕ,КАМО ЛИ ПЪК НА ХОХАЛА....А НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ В ОСНОВАТА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА...ГОТИНО СОРОСОИДЧЕ..ЧЕТИ БАТКОВОТО ,ЧЕТИ..АМЕРИКА ИМАШЕ МЕРАК БАЗА ДА ГО ППРАВИ,ДАЖЕ И КОРАБЧЕТА БЕ ПРАТИЛ..НО --ПОЛУЧИ КУКУШ ОТ РУСНАКА...ПОД НОСА ИМ....
7
24
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Браво на САЩ. Време е да отнемат парите на руската мафия в САЩ и ЕС!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офф.. зрители сме в един евтин театър и гледаме доброто и лошото ченге.Ако някой още не се е събудил, сега е момента.Няма добри и лоши, няма ляви и дясни, няма кола и спрайт.Всички лидери стоят в една тенджера, и само на наивниците им се струва, че те се различават. След като подпалят атомна война в Израел (както е писано в Библията) и като избият останалите с чума или грип, ще се заемат с останалите и ще ни чипосат всичките. Сега е момента да се събудим.Само след месец може да е късно.
5
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от мекотелите в Брюксел и България, Путин има гръбнак и работи за благото на родината си за ужас на някои.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е бил турски, после руски, после украински, след това отново руски.