Владимир Путин се "обиди": Няма го в "кремълския списък" на САЩ

Москва няма да предприема ответни мерки - засега
Обновена: 30 яну 2018 21:40 | 30 яну 2018 17:30, Елка Василева
71
Владимир Путин се "обиди": Няма го в "кремълския списък" на САЩ
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин се пошегува, че е "обиден", защото не е включен в "кремълския списък" на САЩ.

Путин каза също така, че Москва засега ще се въздържи от ответни стъпки. "Ние очаквахме този списък и няма да крия, че бяхме готови да предприемем ответни стъпки, при това сериозни, които биха свели нашите отношения съвсем до нулата. Засега ще се въздържим от тези стъпки", каза руският лидер, цитиран от ТАСС.

"Това, разбира се, е неприятелски акт, той усложнява руско-американските отношения и вреди на международните отношения като цяло", подчерта той.

"Те трябва да решат за себе си какво искат. Ние знаем какво искаме - да градим дългосрочни, стабилни отношения, основаващи се на международното право", каза президентът.

Путин предупреди, че независимо от проявеното търпение по много въпроси Русия няма да отстъпва до безкрай и призова повече да не се отделя време на "кремълския списък", понеже, както каза, "кучето си лае, а керванът си върви".

Руският премиер Дмитрий Медведев също шеговито коментира пред ТАСС списъка на САЩ, като в отговор на въпрос на агенцията отбеляза, че ако някой министър го няма в списъка, това е повод той да се оттегли. Руският премиер каза, че значението на "кремълския списък" е нулево.

Вчера Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания "списък Путин" със 114 политици и 96 олигарси от Русия. Публикуването обаче не означава автоматично налагане на санкции на тези хора.

Още по темата

"Списъкът Путин" включва 114 физически лица, смятани за високопоставени руски политически фигури. В него попадат и 96 олигарси, богатството на всеки от които възлиза на най-малко 1 милиард долара.

Списъкът бе съставен въз основа на закон, приет от Конгреса на САЩ миналата година за наказване на Русия за предполагаемата й намеса в президентските избори през ноември 2016 г., отбелязва АП.

Списъкът включва руснаци, за които се смята, че са натрупали богатство или са получили власт заради връзките си с президента Владимир Путин. Той е наричан неофициално "списъка Путин".

Сред руските политици в него личат имената на премиера Дмитрий Медведев, ръководителя на администрацията на Путин Антон Вайно и помощника на президента Владислав Сурков.

Като олигарси са включени шефовете на Газпром Алексей Милер, на Лукойл Вагит Алекперов, създателят на "Лаборатория Касперски" Евгений Касперски и крупни бизнесмени като Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, братята Аркадий и Борис Ротенберг, както и Генадий Тимченко.

ТАСС нарича списъка "кремълски доклад". САЩ не налагат никакви ограничени и забрани на хората, попаднали в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
...абе русофоби преди 6 години
Не виждате ли че става въпрос за списък а не за санкции. Така че май не Русия а САЩ се о.*** с големи закани а на практика нищо :)
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от коментаторите са виждали Русия само на картички, и знаят за нея толкова колкото за Юпитер
60
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Относно Ремонта на МиГ-29Само МиГ като фирма има лиценз да ремонтира/модернизира този вид самолети - същото важи и за всеки друг самолет по света - не може *** и пульо да човъркат по машините особенно Самолети.МиГ предложи при основния ремонт да доведе двигателите до по-висок стандарт от Серия 1 в Серия 3 - като се увеличава междуремонтния ресурс - печелим цената за един ремонт минимум. Офертата беше с 1 милион $ по скъпа за 20 двигателя. Щяхме да спечелим 20 планови ремонта на двигатели
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо (п)Резидента Радев мълчи? Защо не се противопостави на САЩ и не поиска пълна отмяна на санкциите, както тръбеше преди избирането му? Америка наказва любимите началници на Радев, а той мълчи като една мижитyрка, вместо да палне Миг29 и да накаже САЩ..
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня ден в Давос шефът на путинската банка ВТБ заяви че нови санкции ще означават акт на война срещу Русия. Сега виждам че руските херои са смегчили тона и са се примирили че санкции ще има а война няма кака да има щото на кремълския списък му си живее. На паникьосаните руснаци им остава единствено да блъфират, ако мине номера добре, ако не мине ще живеят под санкции до развала на Русия.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кремълският списък" съсвсем скоро ще се превърне в "кремълския писък".
56
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, няма мърдане, ще ядеш хурката.
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия беше добре докато си другаруваше с Америка в периода 2000-2007 година. През 2007 година Путин предприе рязък курс към противопоставяне на САШ. Това беше продиктувано от много високите цени на петрола и руската грандоманщина. През 2007 година с прочутата се реч в Мюнхен Путин постави началото на края на Русия.
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво ще прави агента за руско влияние в България и по недоразумение натовски министър на отбраната Каракачанов (с руска кличка Толстой). Ако изпрати срапа Миг29 за "ремонт" в Русия това означава автоматично той и България да попаднат под санкции, ако не ги изпрати началниците му от Москва ще го накажат много жестоко.
53
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Списъкът на Али Баба и 210 разбойника има и задекретена част. В засекретената част вероятво се намира името на Али Баба както и имената на най-астивните му съкрадци от бандата. Според министъра на финансите на САЩ Маучи, санкции при всички положения ще има както за разбойниците от явната част на списъка така и за засекретената. Не виждам какви ответни мерки могат да вземат разбойниците. Най-много да си изпросят пълно търговско ембарго или война и пълно унищожение на Русия.
52
1
 
0
 
! Отговори
Да впишат и гиквата! преди 6 години
Той му подари пес за да му се мазни
51
3
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Смешно. Защо някой не хване да прави списък на американските олигарси, забогатяли по времето и около президентите Клинтън, Буш и Обама. Особено Буш - помня как армия от бизнесмени нахлу в Ирак след инвазията там. В САЩ напротив, трябва да си поне милионер за да станеш президент. Т.е. гордост е да си богат. Никой няма време да се занимава с такива списъци, освен държавниците в САЩ. Разбира се, презумкцията е, че тези в Русия са забогатели незаконно, а тези в Ирак...?
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ответните мерки ще ги усетят "изотзадзе" и като останат на студено. Като им свършат железата да си строят скъпите железарии, когато си видят напълнените *** и трперещи ченета отпараноя. Нещо неясно, други въпроси?
49
3
 
6
 
! Отговори
Иво Христов преди 6 години
Списъка на Шиндлер. Остана само една болшевишка държава - америка
48
2
 
5
 
! Отговори
33 преди 6 години
Мислех, че да си в управлението на държава, трябва да си много умен, интелигентен, честен, смел, жертвиготовен, пък то се оказаче в Америка не е така. Трябва да си послушен, изпълнителен, глух, раболепен, лицемерен. Или може би истинските управляващи там се крият зад тези от срам и тшеславие. Вие как мислите.
47
4
 
5
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Добре де, да питам тука леберално-демократичните баракуди.Сещате ли се защо никой не налага персонални санкции на Путин?Нали Путин е най-лошия, защо не му треснат персона нон грата, забрана за полети и т.н?Ако не се сещате - хапвайте орехи, полезни са за мозъка.Само наказват хора около Путин.Между другото в Русия е голяма чест да попаднеш в санкционен списък на Тръмполандия.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То смеят ли САЩ да му наложат санкции.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 Да но зависи какво ще последва по този списък
44
6
 
19
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 6 години
Путин предупреди, че независимо от проявеното търпение по много въпроси Русия няма да отстъпва до безкрай и призова повече да не се отделя време на "кремълския списък", понеже, както каза, "кучето си лае, а керванът си върви".
43
20
 
8
 
! Отговори
винаги пръв сред ... преди 6 години
Путин се "обиди"-няма го сред най-големите военнопрестъпници и крадци на руската държава...А толкова се стара...