Беглец от Северна Корея – гост на речта на Тръмп

Сега Джи помага на други севернокорейци също да избягат
Обновена: 31 яну 2018 10:21 | 31 яну 2018 10:10, Елка Василева
18
Беглец от Северна Корея – гост на речта на Тръмп
Джи Сьон Хо. Снимка: Reuters

Севернокореец, който избягал от страната си и днес е получил убежище в Сеул, бе сред почетните гости в Конгреса по време на речта на президента Доналд Тръмп за Състоянието на Съюза, предаде Франс прес.

Джи Сьон Хо бе настанен в близост до първата дама Мелания Тръмп на специална трибуна, запазена за гостите на президента.

Джи избягал от родината си през 2006 г. Преди това е преживял истинска драма в Северна Корея. През 1996 г. бил прегазен от влак. Трябвало да бъде опериран, но операцията протекла зле и той загубил единия си крак и останал траен инвалид.

После в родината му започнали да го преследват, защото посетил Китай, за да търси храна за бедното си семейство. Това разказа преди четири години пред "Гардиън" самият Джи Сьон Хо. Всичко това го принудило да избяга и днес той помага на други севернокорейци също да избягат.

По време на словото си за Състоянието на Съюза Тръмп отдаде специална почит на Джи и каза, че днес той разпространява онова, от което режимът в Северна Корея се страхува най-много, а именно истината.

Конгресмените аплодираха дълго Джи, а президентът Тръмп каза, че историята на севернокорееца е пример за пламенното желание на всяко човешко същество да живее свободно.

Сред другите специални гости бяха и родителите на американския студент Ото Уормбиър, който беше задържан в Северна Корея и който бе върнат оттам в кома и почина малко след това. Родителите на Ото също бяха аплодирани горещо от конгресмените, като майката на покойния студент дори се просълзи.

Сред гостите бяха и хора, борили се с пожарите в Калифорния и с наводненията в Тексас миналата година, както и войник, който, след като изгубил двата си крака и ослепял в резултат на експлозия на крайпътна бомба, е поискал да бъде включен отново в битката срещу Ислямска държава.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
ARBEIT MACHT FREI преди 6 години
Каква трогателна снимка и история... За малко да се разплача. Не разбраха ли американците, че само работата те прави свободен?
12
1
 
3
 
! Отговори
**** преди 6 години
Само не ми е ясно този как е бягал с един крак през границата,онзи дето бяга с два крака,войниците го преследваха и го надупкаха с куршуми,и едвам го спасиха в Ю.К. а за този незнам?
11
0
 
3
 
! Отговори
глухи хм преди 6 години
ами да чуят и тези с два крака ,,свободните,,
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да поканят хиляди бежанци от Сирия, Ирак, Агфанистан, Либия, Северна Африка. Нека ги поканят на речта на Тръмп. Там те управляват и свалиха управниците. Защо няма бежанци от страните, в които САЩ са победили "лошите".
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един беглец е добре за идеологическата борба, но ако стотици хиляди и милиони севернокорейци тръгнат към САЩ, ще затворят границата.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин театър...Ким е продукт на глобализма и тайно сътрудничи с Мосад.Те му доставят части за ядрените ракети с помощта на Китай, Русия и Украина.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито е фалшив, нито е агент. Избягалите от Северна Корея в Южна са няколко хиляди. Южнокорейците ги дискриминират, точно защото ги мислят за агенти. Иронията е, че основната работа на истинските агенти на СК в Южна е да следят собствените си избягали и в някои случаи да ги отвличат обратно. Има такива случаи със заставени да говорят после по телевизията колко е бил лош животът в Южна Корея.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не може да е вярно. Северна Корея се грижи за народа си и даже им разрешава да пасат трева. Това е комунизъм в действие . Апропо ние при др. Луканов и БКП какво правихме , магазини празни и купони за хляб . Просто нямаше трева беше зима, а иначе ехей..й..й щеше да си попасем от името на БКП-БСП .
5
5
 
15
 
! Отговори
? преди 6 години
Да не се окаже тоя толкова беглец колкото онази убитата отпреди няколко дни, която се оказа "възкръснала"?
4
3
 
7
 
! Отговори
до Морски преди 6 години
Ааа не така! Сакън! За къде сме без премиера, да се свети името Му!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е агент.
2
7
 
24
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Защо не дават думата на избягалите от режима на Бойко Борисов милиони българи.
1
4
 
8
 
! Отговори
Тоя преди 6 години
дано да няма семейство и близки роднини останали в СК, щото не им е хубава работата!