Една пета от откраднатите коли – с включен двигател!?

През 2017 г. кражбите намалели с 40% спрямо 2016 г.
31 яну 2018 09:20,
9
Една пета от откраднатите коли – с включен двигател!?
Снимка: архив, Reuters

19% от началото на годината са на коли "на ключ" - с работещи двигатели, съобщи Пламен Максимов от МВР. 

Това са автомобили, които хората сутрин си запалват, искат да се стоплят, слизат от автомобила, за да си купят нещо и колата изчезва.

"Тези престъпления се извършват не от специализиран контингент, те могат да се извършат дори от хора, които нямат книжка", обясни експертът по кражби на МПС.

Поради това тези престъпления се разкриват много трудно, обясни Максимов пред Нова тв.

Впоследствие собствениците търсят начини да си върнат автомобила, извършителите намират начини да се свържат със собственика и да искат откупи.

Има около 40% по-малко кражби на автомобили през 2017 спрямо 2016 г., от началото на тази година също се наблюдава спад на автокражбите, отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво ще рече -с включен двигател - иии да си купи нещо?това аз си го превеждам като - спрял кифльо мармаладов на булеварда на аварийки, оставил колата защото тича за цигари, но разбира че цената на цигарите изведнъж е скочила драстично.А през това време че е стеснил булевард рано сутрин с една лента не му пука, щото е за малко. Такива ги виждаш и сутрин и вечер. В тези случаи дори някой прави услуга да разкара колата да не пречи.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осмърдяват с включен двигател, забранено е със закон. Да им ги крадат
5
3
 
7
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
До Анонимен 3Ами тарикатите като предизвикат катастрофа с жертви и пострадали и бягат от мястото за да не носят отговорност казват, че им е открадната. Не били те. И в Швеция като отвориха границите с Източна Европа вече си заключват автомобилите.
4
1
 
6
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Добре, че мразя банички!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До скоро в закона пишеше че ако ти вземат колата при подобни обстоятелства , вината е твоя и носиш наказателна отговорност ако в последствие има катастрофа , пострадали и др.под. като застрахователя не покрива нищо.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една сутрин , паля жигулата , оставям я с работещ двигател и с надеждата някой да ми я открадне и като слязох след 15 минути гледам че изгаснала, пък то някой да източи бензина през нощта. Гиди мискините му с мискини
1
1
 
23
 
! Отговори
.. преди 6 години
Мързела на мори а мъчи. На печелившите честито!Трябва да си пълен и завършен *** за да оставиш кола с работещ двигател без надзор, точно в БГ.