Неуспешна измама: Баба хвърли не пари, а кесии на апаш

Той отначало я подмамил, но жената се усетила навреме
31 яну 2018 15:00,
27
Неуспешна измама: Баба хвърли не пари, а кесии на апаш
Снимка: Visualhunt

41-годишен жител на Варна е задържан при опит за измама на територията на Хасково в хода на полицейска операция по противодействие на престъпността, съобщиха от МВР.

По схемата "съдействие на полицията" мъж се опитал да отнеме 6800 лева на семейство възрастни хора на по 81 години, живеещи на улица "Екзарх Йосиф".

Мнимият полицай уплашил по телефона набелязаните жертви, че са били набелязани от престъпници и разпоредил на жената да хвърли парите през терасата на жилището.

У нея обаче се прокраднало съмнение, че това може да е измама и тя напъхала в плика вместо пари найлонови торби. Преди това обаче сигнализирала и в полицейското управление.

Образуваната мигновено оперативна група е задържала "мулето" в момент на вземането на "плячката".

Задържаният е направил самопризнания. В процес на издирване е и друг негов помагач от Варна. Продължава изясняването и на други извършени от тях измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
shmatarok преди 6 години
До Анонименако не е Аспарухово, ще е от Максуда ... за съжаление не се отчита недостиг на подобни елементарни частици ...
23
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пропуснах да отбележа-моите родители също са пенсионери.Майка ми обикновено не вярва на непознати ,при тях също е имало опити с подобен характер,но моята майка преминава в настъпление и даже реди поздрави за техните майки.След това с трясък затваря слушалката.
22
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Браво!Бабата ме изкефи,много изобретателна се оказала.Всички пенсионери да вземат пример от нея.Така де-все им обясняват,че стават жертви на измама и пак се лъжат горките.Но тази бабка е супер!Още веднъж Браво!!!
21
3
 
18
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Е най после едни съоброзителни възрастни хора.БравоА измамниците-напъхайте им в ареста по 1 куфар фалшиви пари в дупето Па дано се наядат най после
20
3
 
26
 
! Отговори
Варненец преди 6 години
Много масови станаха тия измами и не спират, както беше едно време рекетът. Просто трябва като него, да ги сложат в специален член, като углавно престъпление. От момента в, който в парламента гласуваха от 5 до 15 години затвор за рекет и по-бързата процедура и рекетът плавно умря, същото трябва да стане и с тея измами.
19
2
 
21
 
! Отговори
Браво бе... преди 6 години
Бабата умна, полицията на място, остава кандидата за кредит да си признае за останалите супер легализирани преводи.
18
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
През септември 2017 ми звъни измамник комисар Лазаров от МВР-София. Искаха пари и доктора сипеше заплахи. Усъмних се и се обадих на 112 да изпратят полицаи. Отказаха ми ,като ме посъветваха да не хвърлям пари. Като че ли бях тръгнала да ги хвърлям.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"41-годишен жител на Варна". Даже и квартала мога да позная - Аспарухово
16
0
 
34
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Това не е хуманно от страна на бабата не отговаря на съвременните евроатлантическите изисквания за мятане на пачки през терасит
15
1
 
33
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Bravo na babeto riadko se seshtat
14
1
 
7
 
! Отговори
Eмигрант преди 6 години
За съжаление,има такъв народ!?
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте снимките, имената и адресите им.
12
0
 
9
 
! Отговори
1914 преди 6 години
Ще има тежък нокаутза ало апаш,муле и т.н.
11
0
 
31
 
! Отговори
ei преди 6 години
Браво на бабата! Има надежда. Но "У нея обаче се прокраднало съмнение" не трябва да е съмнение, а абсолътна увереност, знание, че това е лъжа/ схемата "съдействие на полицията" няма такива схеми. няма такива акции. бабите играят тайни агенти/ баба джеймс бонд.
10
1
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Много вероятно е да ги пуснат, но само със съдействието на жертвите може да се заловят ало-апашите. А те нашите богаташи, да има лесно и долните *** ще си фърлят. Това е прецедент у нас - аз за пръв път чувам, жертви да сигнализират в полицията!
9
2
 
19
 
! Отговори
Един чичко преди 6 години
телефонистите са жалки и страхливи червеи, които са силни само в катyн. Силни са само, когато са анонимни по телефона, като "платените девойчета" в коментарите под всяка статия за Русия и България.
8
3
 
15
 
! Отговори
hmm преди 6 години
преди 19 години си купувам пищов в софия. до централна гара ме следеше 1 льохман, във влака в едно купе пътувам с негов съзаговорник. на карлово слизам пуша една цигара и чакам да обявят кога пристига влак от бургас за софия. качвам се обратно за софия и първия льохман влиза в купето. е не издържах и му дадох 50 марки да се почерпят с другия. обаче другия влиза и той след 2 минути. тогава ги гръмнах в палците на краката за да не ме преследват повече...дадох им торбички да се превържат
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години си купувам секретен патрон с повишена секретност от ключар в центъра на Варна. На спирката ми се лепнаха двама подозрителни на под 20 години. Направих едно кръгче с рейса около града, онези с мен. Единия в единия край на рейса, другия до мен. Направих се, че слизам и единия се излъга и слезе. Другия продължи с мен. На последната спирка слязах и му строших главата в тротоара ;)) Патрона още го използвам в апартамент в друг град 19 години по - късно :))
6
0
 
28
 
! Отговори
Ветово преди 6 години
Бабата го сложила на аловците. Отзад.
5
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, ама сега да го дадат на питбула! А те утре ще го освободят поради липса на консумирано престъпление и той ще отиде да претрепе старците!Дори да има някакво дело, до делото ще чака призовката я в испания, я в Швеция, я при булка Зюмбюлка в другото село. Като Горския човек с присъда от 10 години!