Президентството на Тръмп е "хаос", смятат демократите

Разкритикуваха го, че е прекалено мек с руския лидер Путин
31 яну 2018 09:40, Елка Василева
14
Президентството на Тръмп е "хаос", смятат демократите
Снимка: архив, Reuters

Джо Кенеди Трети - член на Камарата на представителите от щата Масачузетс, твърди, че би било лесно първата година от президентството на Доналд Тръмп пренебрежително да се нарече "хаос", белязан от партизанщина и вътрешнополитически интриги, само че по думите му Тръмп е причинил сериозни проблеми на американския народ със своите предложения, насочени против мюсюлмани, трансджендър хора и други, предаде Асошиейтед прес.

Конгресмен Кенеди Трети ще произнесе отговора на демократите на речта на президента Тръмп "За състоянието на съюза". В предварително разпространените откъси Кенеди заявява, че хората от администрацията на Тръмп не просто посягат на законите, които защитават американците - те атакуват самата идея, че всички те са достойни да бъдат защитавани.

Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър и сенаторът Бен Кардин пък разкритикуваха президента Доналд Тръмп, че е прекалено мек с руския лидер Владимир Путин, защото не е наложил нови санкции срещу Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Това са задължителни санкции. Те бяха приети с 97-2 гласа в Сената. Той ги игнорира. Това е изключително неизпълнение на задълженията от страна на президента Тръмп, който изглежда повече фокусиран върху това да подкопава върховенството на закона в страната, отколкото да се опълчи срещу Путин", каза Кардин и поиска администрацията да даде обяснения.

Администрацията на Тръмп ще наложи санкции във връзка с правителствения доклад, идентифициращ руски олигарси, близки до Кремъл, заяви министърът на финансите Стивън Мнучин пред сенатската банкова комисия. По думите му макар че администрацията още не е обявила санкции по силата на новия закон, предназначен да накаже Москва за предполагаемата й намеса в американските избори през 2016 г., тя смята доклада за първоначална стъпка, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Ще има санкции, произтичащи от този доклад, в близко бъдеще, може би още следващия месец, каза той, като на уточняващ въпрос на един от сенаторите кога ще стане това отговори, че би искал да бъде предпазлив с подобен ангажимент, понеже има определен процес на разсекретяване на информация.

"Но ние ще направим това възможно най-бързо. Нашите следващи санкции ще бъдат базирани на голям обем работа, реализирана от нашата разузнавателна общност", каза Мнучин, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Мно'о ясно бате преди 6 години
Като не им е по гайдата така ше кажат, че е хаос.
11
2
 
1
 
! Отговори
... преди 6 години
Хе хе, че то путин си избра тръмпа! Как искате тръмпа да наказва най-добрия си съюзник!? Нема как! Башка, че тръмпа освен за шоумен за друго не става! *** хак да им е на хамериканките да си бяха защитили добре изборния процес сега излиза, че те с целия си "акъл" са си избрали тоз да ги командва! Но от друга страна аз с радост гледам шоуто хамерикански президент в момента! Голем кеф е! Никой нищо не знае как и защо става там! :) Най-малкото самия президент!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демкратите имаха шанс ако бяха избрали Бърни Сандърс. вместо това избраха злобната вещица Килъри, и дори човек без опит в политиката като Доналд Тръмп спечели с лекота срещу нея защо е играч извън статуквото.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп накара съюзниците в НАТО да плащат повече, за своята сигурност, освен това започва превъоръжаване;Обама бе оставил Путин да си разиграва коня и да завладее Крим. идват на учения в черноморе, а руския изтребтел прави най-добрия американски самолетоносач луди, защото се бяха отдръпнали от превъоръжаването и руснациет им поведоха;сега Тръмп започва превъоръжаване, а го обивнивят, че е МЕК С ПУТИН. Ами какво да кажем за ОБаме, той 6 месеца се мота, преди да прати Кери в Крим.
8
1
 
3
 
! Отговори
браво на Тръмп преди 6 години
Стига с тоя Путин. Тръмп се справя прекрасно. Спря да плаща безмислени кинти на Наса, исак да изкара САЩ от говорилнята Юнеско, за да не плащат мезмислени кинти, покачи американския долар, организира проверки за шистов газ в САЩ, и цената на нефта спадна,, наложи нови санкции срещу Русия, което не му поплречи да си сътрудничи с Путини срещу ИД, радруса имигрантите, направи данъчна реформа, отмени много директиви на Обама за травестите....а срещу него има такъв вой...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите ще се опитат да запалят трета световна. Само това би ги спасило от загуба на господството си и гибел. Змията хапе най-много преди да умре.
6
2
 
3
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Съществуването на държавата САЩ е заплаха за човечеството.
5
2
 
1
 
! Отговори
Do 4 преди 6 години
До МдаАбе, вие раашшшанистите виждате Сорос и в сънищата си вече.Като умре, не зная кой ще обвинявате за всичко.То, все някой американец е големия враг на комунизъма и социализъма.
4
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Демократите нямат право да реват,щото Сорос им натресе дър*тата кукумявка,дето не става за нищо и логично загубиха!Яко ги беше захранил и клъвнаха като шарани!Сорос смяташе да управлява еднолично САЩ и Света чрез безличната Х.Клинтън,НО...не е единствения евреин.Ротшилд взе нещата в свои ръце(Тръмп) и мърдане няма!Демократите ще полаят,ще полаят,пък ще млъкнат.Ще им се наложи да се ориентират към другата хранилка....
3
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Идеите на Тръмп са добри и биха помогнали на Америка!Обаче проблемът му е,че няма идея как да ги вкара в действие!Щото работата в политическия зверилник е доста по-различна от тая в бизнеса.Ако в бизнеса се работи по схемата:възниква идея-сформира се екип-намира се финансиране-преодоляват се евентуалните пречки-осъществява се проекта(опростено),то в политиката е доста по-сложно!Преодоляването на пречките се превръща в основно занимание,при това скъпо.Щото доста политици трябва да бъдат нахранени
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че е хаос, спор няма. Но и вие да не бяхте издигали кандидатурата на оная дъртa и злобнa вещицa.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обама беше в пъти по-мек с Путин, отколкото е настоящата администрация на Тръмп.Което не променя факта, че той е завършен ****т :)