Руската армия е сред най-въоръжените, обяви Путин

Доказателството - разгромът на терористите в Сирия
Обновена: 31 яну 2018 08:22 | 31 яну 2018 07:41,
175
Руската армия е сред най-въоръжените, обяви Путин
Снимка: Reuters

Руската армия е сред най-добре въоръжените в света, обяви президентът Владимир Путин. Доказателство за твърдението си той видя в във военната операция в Сирия.

Путин участва във военнопрактическа конференция за резултатите от специалната операция в Сирия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Пред форума той обясни, че "разгромът на добре въоръжени групи терористи в Сирия" е показал силата на руската армия и боен флот. Освен това според него ходът на операцията е доказателство за "традиционната надеждност и ефективност на руското оръжие".

По редица системи за въоръжение Русия няма равни на себе си, но за да се запазва световното лидерство в сферата на въоръженията "трябва постоянно и напрегнато да се работи, да сме на крачка напред, а не да храним илюзии", подчерта руският държавен глава.

Той цитира данни на Министерството на отбраната, според които в Сирия са били използвани "215 съвременни и перспективни видове въоръжение", които като цяло са потвърдили своите "високи характеристики".

Путин отбеляза, че с положителни резултати е бил първият опит за прилагане в бой на прецизно оръжие с далечен обсег с въздушно и морско базиране. Той уточни, че има предвид главно ракетите "Калибър" и по-малко известните ракети "Х-101"(произнася се Ха-101). Путин напомни и за дебюта в бойни условия на самолети от руската стратегическа авиация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Помним, помним как ген. Кузнецов обгази Британия, та на кралицата са и правили изкуствено дишане. И колко самольота изпопадаха в Средиземно море? Военна тайна, ама Кузнецов бая се бе вдигнал при завръщането си.Единственото нещо, което руснаците направиха, бе да спасят турския фюрер от метежа на собствената му армия и да изхвърлят над Сирия всичките си стари бомби, останали неутилизирани след ВСВ. След тяхното освобождение Сирия прилича на лунен пейзаж, а сирийците се спряха чак в Германия!
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато враговете ти подскачат, вият и се тресът от злоба значи си на прав път!Ну,давай Вова мачкай гадовете,злобни и завистливи!
59
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-приятен звук от агонията на ***. Страх тресе "демокрадците". Жална ви майка.
58
3
 
12
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 6 години
До Анонимен 49 По жизнен стандарт България е пред Русия , ама си нямаме самолете.Ама чувам че асфалт и самолети не се ядат.
57
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един пропаднал диктатор на една западнала империя поучава света колко е велика Русия.
56
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни и същи 3 глигана грухтят срещу Русия. Другите два сиви турски вълка вият от злоба срещу Русия. Значи всичко е наред.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати евтиния ПР :))) Искат да кажат, че САЩ нямат въоръжението ли? Ххаха не просто САЩ имаха друга агенда в Сирия :) интереса им не беше да падне ИСИС а да падне Асад. Всичко друго е постановки. Ама нищо Путин почна явно предизбораната си програма :)
54
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това. Този народ живее в крайна бедност вече над 60 години. Плашат го , че САЩ и световния империализъм ще ги напада и те си траят . През това време комунистите окрадаха държавата и сега са милиардери . Вие знаете ли , че в Русия има над десет милиона алкохолици . Никой не може да победи в ядрена война , просто земята си заминава.
53
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешна Русия по политически манталитет много напомня Германия от 30-те години на миналия век. Има и една много съществена разлика Германия беше в невиждан възход а Русия се намира в тоталено падение.
52
6
 
18
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
За армията разбрахме , за руската икономика, една от най големите с света не разбрахме.
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Големи глупости си написал с единствената цел да защитиш незащитимото, изостанала фашистка Русия.
50
3
 
10
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Дано не се закачат със САЩ.За всеки случай де.
49
3
 
4
 
! Отговори
А БЪЛГАРИЯ преди 6 години
До Анонимен44......А БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ В 23 ВЕК..СУПЕР ДЪРЖАВА.....ДАЖЕ И ЕДИН ЧИТАВ ТАНК НЯМАМЕ....ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПВО ИЛИ ПЪК ЗА САМОЛЕТЧЕТА И ХЕЛИКОПТЕРИ--ТЕ ИЗПОПАДАХА САМО ОТ СТОЕНЕ ПО ЛЕТИЩАТА...***
48
5
 
11
 
! Отговори
Любител преди 6 години
Количеството в една армия е от изключителна важност, но с ниската производителност на труда в Русия , Червената армия не може да се мери с мощта на Запада
47
10
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Следва наакване от шубе. След това изявление на Путин търсенето на памперси за възрастни в САЩ отбеляза нов връх.
46
6
 
7
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ИМАШЕ ИДИЛ АРМИЯ РЕЖЕШЕ ХРИСТИЯНСКИ ГЛАВИ В СИРИЯ,НЯМА АРМИЯ ИДИЛ ТОВА Е ВАЖНО,ВСИЧКО ДРУГО Е РУСОФОБСТВО ДО КРАЙНОСТ.АКО НЕ БЕШЕ СЕ НАМЕСИЛА РУСИЯ И ЗАРИ В ПЯСЪЦИТЕ ИДИЛ ДО ДНЕС СЕРЕЯ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА,ТОВА БЕШЕ ЦЕЛ НА ДРУГИТЕ СИЛИ,КОИТО МРАЗЯТ ЕДНА НОРМАЛНА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА С ЕДИН ДОСТОЕН НАРОД.ИСТОРИЯТА ЩЕ КАЖЕ КОЙ Е БИЛ ПРАВ.
45
3
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
добре е да не го изпробваш лично колко е ефективно, не се знае дали ще можеш длед това да си напишеш анализа..
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Ако Русия е в 16 век.,то България е в 6 век!Най-бедната в ЕС,с пъти по корумпирана от Русия!Развитието и ,е малко по-добро от това на Украйна,голямата любов на русофобите!
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е, дали е най-ефективната?Количеството в една армия не означава ефективност.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименмного си ***