БОК сгафи! Българските шапки – с унгарския флаг!

Да се надяваме, че грешката е техническа, отбеляза експерт
1 фев 2018 10:40, Петя Славова
25

Трябва да се надяваме, че грешката с подредбата на цветовете на шапките на българската делегация за зимните олимпийски игри в Южна Корея, е техническа. Това е мнението на експерта по етикет Милена Хлебарова.

"Има време да се поправи, до 7 февруари, спокойно могат да се направят шапки", обясни тя в студиото на "България стурин".

Още по темата

От Българския олимпийски комитет твърдят, че екипировката е в цветовете на родния флаг, но подредбата в шапките е сгрешена. За първи път представянето на олимпийските облекла не се случи чрез ревю, а от БОК единствено разпространиха снимки до медиите.

Според журналистът Георги Атанасов, шапките на българската делегация дори е трябвало да бъдат с цветовете на френското знаме, защото нашите спортисти ще участват в Южна Корея на "олимпийски принцип" - важно е участието, каквато е била идеята на бащата на съвременното олимпийско движение, французина Пиер дьо Кобертен.

"Това е наш патент в последния момент да оправяме технически неща", подчерта Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR. Той изрази и мнение, че пропускът в облеклото на олимпийците ще се оправи, но трагедията в българския спорт няма.

"Българският спорт е унищожен, като социална система", настоя още Георги Атанасов в ефира на "България сутрин".

Милена Хлебарова пък каза, че се надява при поправката на шапките да не се обърка още нещо, например да се сложи знамето на Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.