Какъв ще е ходът на войни на САЩ с Русия и Китай?

US генерал посочи като заплахи и КНДР и Иран
1 фев 2018 10:10, Елка Василева
126
Какъв ще е ходът на войни на САЩ с Русия и Китай?
Снимка: архив, Reuters

Генерал от Пентагона разказа как ще протече евентуална война на САЩ с Русия и Китай, пише "Комсомолская правда".

Вестникът цитира интервю на генерал Пол Селва, зам.-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, за онлайн изданието "Дифенс нюз". Според висшия военен вероятните военни конфликти на САЩ с Русия и Китай са две уникални схватки, които имат общи елементи, но като цяло са различни по принцип.

При сблъсък с Китай решаващите боеве ще се развият по море и във въздуха, а сухопътните войски на САЩ и корпусът морски пехотинци ще имат поддържаща роля.

Конфликт с Русия ще изглежда другояче - в него ще действат предимно сухопътни и военновъздушни сили. Важна функция ще има и флотът, който ще доставя войски в Европа.

"Стратезите от Пентагона предстои да определят кой сблъсък е най-вероятен - с Русия или с Китай, и ще им стигнат ли средствата, за да се готвят за всички предизвикателства едновременно", допълва "Комсомолская правда".

По думите на генерал Селва, при все че новата стратегия за национална отбрана на САЩ нарича Русия "глобално" предизвикателство, има и други заплахи за Вашингтон. Сред тях той посочи Северна Корея и Иран, отбелязва "Взгляд".

За САЩ ще е лесно да планират война с КНДР, защото Пхенян получава оръжията си от сделки с Русия и Китай. Иран обаче е по-труден противник заради своята "география", изтъква американският военен.

През декември бе публикувана новата стратегия на САЩ за националната сигурност, в която се заявява, че Русия и Китай хвърлят предизвикателство на американската мощ, влияние и интереси, напомня "Взгляд".

Според генерал Селва Руската федерация и КНР са твърде напреднали в развитието на военни технологии, изпреварвайки САЩ. Затова Вашингтон трябва да разработва маневрени хиперзвукови летателни апарати, способни да преодоляват ПВО на противника, посочва сп. "Експерт".

Какво търси в Черно море британски кораб шпионин, пита "Независимая газета" и отговаря: "НАТО напипва слаби места в отбраната на Крим", анексиран от Русия през 2014 г.

Румънското военно командване и медии съобщиха по-рано, че две военноморски групировки на НАТО изпълняват в момента мисии в национални и международни води на Черно море. В тях участва британският кораб за мултифункционални хидрографски проучвания "Ентърпрайз".

Вестникът акцентира върху "нарасналата активност на въздушното разузнаване на САЩ". Американски самолети и кораби започват според него "прекомерно често" да минават край границите на Русия.

"Напрежението в региона се засилва. Това напрежение се разглежда като фактор за евентуален натиск върху Русия, затова се водят провокационни действия", коментира военният експерт Александър Жилин.

"Разбираме, че изявленията на Киев по повод Крим, Донбас и Русия са подготовка за голяма провокация. Значи може да направим извода, че Великобритания и САЩ стоят зад подготовката на тази провокация и са нейни инициатори. А (президентът на Украйна) Петро Порошенко е само изпълнител", добавя руският наблюдател.

Американските разузнавателни самолети край границите на Русия "засичат времето за реагиране на нашата ПВО, времето за полет на противоракетите, мъчат се да напипат (радарните) станции за далечно откриване, да засекат честотите им. Всичко това е от интерес само на един възложител - официален Киев", цитира изданието Дмитрий Белик, депутат от Държавната дума.

"Независимая газета" припомня "стремежа на Киев да върне Крим под своя юрисдикция" и "напъните на украинското ръководство в тази посока", препоръчвайки "да се вземе под внимание украинската ракетна програма".

Напълно е възможно според всекидневника Киев да предприеме "активни действия с военен характер срещу кримската групировка руски войски" - "ако украинското ръководство успее да получи (съответното) указание от Вашингтон. А всичко върви натам. Знае се, че през 2018 г. Киев се готви да приеме на своя територия близо 3000 военни от НАТО (при 2000 миналата година). Петро Порошенко вече подписа закон за това", допълва "Независимая газета".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
29
 
! Отговори
БългаринЪ преди 6 години
Хахахаха Димитър всичко чудесно, но да твърдиш, че Русия във военно отношение е като държава от третия свят показва ти колко си наивен
30
36
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПО-НАДОЛУ ЗА СИЛАТА НА РУСИЯ СА НАИВНО ПО ДЕТСКИ. РУСИЯ ТОВА, РУСИЯ ОНОВА. ВИЕ ПРЕДСТАВА СИ НЯМАТЕ КАКВИ ОРЪЖИЯ МОЖЕ ДА ИЗВАДИ САЩ В ПОДОБНА ВОЙНА, ВСИЧКИ РУСКИ РАДАРИ, КОМАНДНИ ЦЕНТРОВЕ И ПРОЧЕЕ ЩЕ ЗАМИНАТ ОЩЕ В ПЪРВИТЕ МИНУТИ. ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ИГРА НА КОТКА С МИШКА. P.S. РУСИЯ ДРАГИ МОИ Е ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯТ СВЯТ В СРАВНИНИЕ СЪС САЩ, ДОРИ И ВОЕННО.
29
1
 
13
 
! Отговори
БългаринЪ преди 6 години
При ядрена война между Русия, САЩ, Китай, Индия, Пакистан, Франция, Северна Корея, Обединеното Кралство, Израел резултата ще е към 3 млрд убити 1 млрд ранени. Бразилия ще стане световна сила, а половината човечество ще бъде изтрито от картата на света.
28
0
 
21
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Войната не е компютърна игра,там нямаш 5 живота и като свършат,бутон рестарт.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Осман 26Амче той и Путин, във филма на Оливер Стоун за него, им каза, че ПОБЕДИТЕЛИ ОТ ТАКАВА ВОЙНА НЯМА ДА ИМА, че даже и малко народ въобще ще остане.....ама кво да праиш, нали и тия "анализатори и прогнозисти" трябва да плюскат....че животеца в краварския обор не е лесен, кредит-кредит, ама все някога трябва да се връща!!!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анониммен 23О, не се притеснявай....те вече се обединиха! Нали си чул за БРИКС! Е, за сега военното сътрудничество е само между Русия и Китай, ама другите, като гледат този изтрещял "хегемон" какви ги дроби, скоро ще се присъединят и другите!
25
2
 
20
 
! Отговори
Осман преди 6 години
При такава война победители няма да има.
24
2
 
27
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
US генералите взимат луди пари, за да планират ход на война, но даже и аз мога им кажа какъв ще е изхода от една такава война.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земята ще стане ,като във филма Пътят -прах и пепел и банди от деградирали канибали -добре е на такива " ястреби " да им го пускат редовно -щото макар и да се крият в дебели бункери -след такава война живот за тях също няма да има !
22
3
 
22
 
! Отговори
анониммен преди 6 години
впк на сащ определя сьдбата на човечеството ще се затрием взаимно зарадиалчността за печалби от продажбата на орьжие цяла година брокерьт продавасамо орьжие и нищо не прави вьв вьтр план освен че намали корп даньк на богатитерусия китаи и индия трябва да загьрбят някои различия помежду си и да се обединятсрещу общата заплаха
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ххахх, изказване в стил - бизнеса трябва да върви, иначе никой мало.умник, пък бил той и краварски генерал не си и помисля за война с някоя от големите сили.Между другото руснаците обезмицлиха многомилиардната стратегия на реднеците за присъствие с авионосни групи - пълна отживелица, а в зародиш направиха за смях и противоракетната отбрана, но бизнеса за милиарди трябва да върви...
20
3
 
30
 
! Отговори
някой преди 6 години
Срещу Русия сухопътна операция - да, добе. Преди да тръгнат да превземат 12 часови пояса сухопътно няколко сатана-2 ракети ще им се изсипят по главите в белия дом и готово. Сухопътно се излагат от виетнам до ирак :D А
19
6
 
26
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
А малка и огрухана Българийка овреме да бяга от НАТО и да се сниши по-ниско от тревата, иначе няма да оцелее.
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такъв акъл -този генерал и за редник чистач на тоалетни не става !!!!!!!Руските подводници са на 30 км от бреговете им и само броени минути им трябват за да заличат от лицето на земята големите им градове ....какъв флот ,какви пет лева ..това да не му е WWII да правят десант в Нормандия ...истината е ,че при подобен конфликт -побетител няма да има и крайно време е тъпърите в Пентагона да го признаят!!!!!!!!!!!!
17
4
 
34
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Резултатът е ясен, пълен разгром на НАТО и превръщането на САЩ в ядрена пустия. Окупация на цяла Европа от Русия. Тая идиотска държава САЩ, заедно с гадната демокрация, гейлиберастия и с тъпия Холивуд, трябва да бъдат заличени от лицето на земята.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали разбирате какво става, но те играят лошото и доброто ченге. Всичко се развива по библейски сценарий, който е фактически превземането на света и налагането на новия юдейски ред. "Сатанистките" западняци ще ни слагат чипове, а после "месията" Путин ще ни "освободи". Новата " световна столица" се нарича Астана, където е и кулата "дървото на живота". Тези хора са актьори и подготвят най-масовото клане в човешката история. Няма нужда да ми вярвате, просто проверете фактите сами.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои са тези "воЙни на САЩ"?
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези или са големи типигьози,или откровени ***!Имат ли си представа,колко "Статус 6" са вече разположени по дъното на Атлантика и Тихия океани и как могат да заличат двете "крайбрежия",на няколко стотин километра навътре в сушата?Да не говорим за балистичните ракети,изстреляни от шахти и от подводници!Краварите вече съвсем обезумяха,като усетиха,че вече слизат,направо се сгромолясват от позицията си на световен терорист!Лошото е,че заедно с тях ще си изпати и Света!
13
2
 
45
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ако и останалите им генерали са такива кухи манерки като тоя, руснаците и китайците въобще не трябва да се притесняват
12
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичат американците да си играят на война, но една истинска война този път може да засегне и тяхната територия, а това няма да е филм сниман в Холивуд!