Нов голям удар за апашите: Жена им даде 11 500 лв.

Тя била излъгана по класическата схема за залавяне на престъпници
12
Нов голям удар за апашите: Жена им даде 11 500 лв.
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от Ботевградско е била измамена по телефона със 11 500 лв., съобщиха от ОДМВР-София.

Около 16:10 часа на 31 януари 68-годишна жена от с. Трудовец съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че малко след обяд на домашния си телефон е получила две последователни обаждания от непознати мъже, като по време на първия разговор получила заплахи за живота и здравето си.

Непосредствено след това позвънил втори непознат, който се представил за служител на полицията и поискал "съдействие" от притеснената жена за залавянето на престъпниците, като я уговорил да събере всичките се налични спестявания и да ги предаде на неговите колеги, които ще дойдат пред адреса ѝ с цивилни коли.

Жената изпълнила дадените ѝ инструкции и предала сумата от 11 500 лева. По случая в РПУ- Ботевград е образувано досъдебно производство.

ОДМВР- София за пореден път призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона се получи обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! От полицията са категорични, че не търсят съдействия от гражданите по този начин!

При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района ви, съветват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На старците да не им дават телефони, това е спасението! Но пък вестника си има сигурен материал за карето! Статия за всеки ден.
9
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 6 години
До НияНай-вероятно от рента на селскостопански земи или от наем на жилище.Може и да са от изпратени суми от близки в чужбина.Няма как да е от пенсия.Нямам обяснение какво има в главите на излъганите, непрекъснато се говори и обяснява и въпреки това има толкова глупави и наивни възрастни хора.Ами дайте си паричките на децата и внуците, след като не можете да мислите.Поне ще имате надеждата да ви се отблагодарят в случай на нужда.А най-добре ще е да си закриете стационарния телефон.
8
0
 
7
 
! Отговори
Ния преди 6 години
Интересно, нали пенсионерите нямат пари и живеят бедно? Откъде вадят по няколко хилядарки?
7
1
 
3
 
! Отговори
EI taka преди 6 години
Hahahaha...ot de gi tiq pari be...nishto, sega shte se harchat pone.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната лъжа от сериала "Балъци"
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3-ти се брои към 20-те процента.😂
4
6
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
НЯМАТ ТАКИВА ПАРИ ХОРАТА!!!!!! КОЙ ГО ПИШЕ ТОВА!!!ПЛАШАТ МУ- ДА ВЯРВАМЕ, ЧЕ ХОРАТА СА БОГАТИ,,,,,,,,,
3
3
 
3
 
! Отговори
един друг преди 6 години
До 1: не са само 80%, поне 98% сам. Малко смекчи процентите онзи...
2
1
 
10
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Време е по време на сапунките в рекламите да се говори за тези измами. Възрастните не гледат новини за тях е по-интересно да гледат сапунки!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% *** !