Олимпийската мечта на черния континент – жива, но все още далеч

Хокеистите на Кения с надежда: Да се класират за Пекин 2022
7

Снимка: Reuters

Точно 8 дни остават до началото на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Над 2900 спортисти ще влязат в битката за общо 102 комплекта медали в състезанията, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

Наред с най-големите сили в белите спортове, допълнителен колорит на игрите в Южна Корея ще бъдат спортистите от африканските страни като Гана, ЮАР, Того, Еритрея, Кения и Нигерия, които по разбираеми причини са далеч от най-добрите в спортовете на сняг и лед.

Кения например, ще има само един единствен представител в игрите – 19-годишната Сабрина Симадер. Както си личи и от името, момичето има австрийски корени. Родена е в Кения, но когато е на 3 се мести в Австрия, където избира спорта. Майка й е кенийка, а баща й – австриец.

И докато Сабрина ще се опита да остане в историята, то един отбор е все по-близо, но и все още доста далеч от олимпийската си мечта. Това е националният отбор на Кения по хокей на лед.

Момчетата тренират редовно на единствената ледена пързалка в цялата страна – тази в столицата Найроби. И са категорични, че искат да представят страната си на зимните олимпийски игри след 4 години в Пекин.

Съвсем логично, в страната първенство по хокей няма. Има един единствен отбор – националният. И една единствена голяма мечта – Олимпийската сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Кефят ме, пожелавам им успех! :)
3
0
 
3
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 6 години
Жена шофьор, *** скиор, гей боксьор..... ?!?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дали ще издържат и една третина на леда,просто банана не става за лед и сняг,а за плуване да не говорим изобщо.
1
0
 
10
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
До сега не съм виждал тъмнокож хокеист или скиор.