ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание

Пентагонът не съобщи подробности за резултата
1 фев 2018 08:50, Елка Василева
114
ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание
Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили извършиха вчера в щата Хавай неуспешно изпитание на системата за противоракетна отбрана, опитвайки се да свалят учебна ракета, изстреляна от самолет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ракетата "земя-въздух" SM-3 block IIA, изстреляна от разположената на сушата система за противоракетна отбрана "Иджис ашор", не е успяла да свали изстреляната от самолет учебна ракета, съобщават анонимни източници.

В изявлението на Дирекцията по ракетна отбрана на Пентагона се потвърждава, че е извършено изпитание, но не се съобщават подробности за резултата.

Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея, отбелязва ТАСС.

През юни 2017 г. специализираното издание "Дифенс нюз" съобщи, че САЩ са извършили учения за защита от балистични ракети, които също завършиха неуспешно, припомня Ройтерс. В началото на миналата година обаче беше извършено успешно изпитание. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: САЩПРОизпитаниеракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
2
 
! Отговори
цун кай го преди 6 години
това е за заблуда на тъпанарите да се порадват че скоро ще ядът ориз ще им стане национално ястие
72
12
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Руската техника не е по-добра(и е много по-малко),обаче е дурако-усточива.Представете си какво ще стане със всичката тая високотехнологична американска техника,когато руснаците взривят десетки ядрени заряди в близкия космос!Високите технологии замлъкват,а руските про*стотии си летят.Това всъщност е един от асиметричните им отговори.Има и други-доста.И всички са от типа-с нещо за 1 милион спираме друго за 1 милиард.Иначе ако Русия я кара 1:1,гарантирано ще загуби.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71Направо си пишеше 40 рубли. Съжалявам, че тук не мога да кача линка. Темата беше руснаците, живеещи в България. Та по възторжените коментари на многото руснаци живеещи в България и сравняването с местата, от където идват човек може да съди за Матушката. И там имаше един пост на някакъв, който оплюваше България, при това тъпо. А друг руснак се извини на българите и описа това тролене - как става, IP, и колко се плаща. Каналът в yutube се казва Тата Варна.
70
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената утеха на санкционираните които нямат и един опит за сваляне на балистична ракета е да брои неуспешните опити на противника.
69
0
 
0
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анонимен"4 рубли,не 40"Така по-ми се вярва.Явно е евтино,щото постовете са ..доста постни и еднообразни.Което общо взето важи и за другата страна.
68
0
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименЕ къде ги дават тея пари неброени,да се запишем и ние,ха-ха!То и дедо Сорос не дава цял лев на пост,да не говорим за руснаците!По тая логика за удоволствието да дразня шорошите би трябвало досега да взема 20-30 хилядарки.Айде нема нужда-като ми омръзнат атлантиците,почвам да базикам русофилите,разликата не е голяма,после пак обратно.Всъщност едва ли дават повече от 10-20 ст на пост.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 644 рубли, не 40
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаблюдателA ти бе, аланкьоолу, ти кога си виждал руски войник? На кино, нали бе? Ти *** и ги виж. На всеки 2 август се събират десантчиците в Парк имени Горкого. *** ги виж какви са ***.
65
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Освен че техниката им е по-надеждна, руснаците имат най-голямото преимущество в своята армия : хората, истински мъже готови да защитят родината си дори с цената на своя живот и които по подразбиране нямат педикюр.
64
0
 
3
 
! Отговори
Камен преди 6 години
До Анонимен 64Ми не е малко, 0.57 EUR на пост. Днес един такъв може да напише 100 поста глупости и да изкaра 57 EUR.
63
12
 
3
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Вчера се опитах да преброя колко клипа е нацвъкала руската пропаганда в "тубата" как Су-35 "прогонва" Ф-22 над Сирия:)) Над 150 са!!!! "Боби", кажи "приятелю" колко е ЕПР на Су 35 и Ф-22???? хахахааха!!Кой самолет с какъв радар е????хахахах! Кога Су-то ще "види" Ф-22????? Според мен руското желязо ще види Ф-ката .....няколко минути след като бъде свалено:)) Ххахахахахаха!
62
1
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако американското ПВО сваляше над 80% от целите,а крилатите им ракети стигаха целта над 60%,то САЩ отдавна да са атакували Русия.Е,явно не е така.Не че руските оръжия са чак толкова добри,но достатъчно от тях ще успеят да стигнат целите си,което значи сигурен край на САЩ.
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Боярищниците" получават оргазъм. Те така я карат - от оргазъм към злобно пенявене. Абе жалка гледка.Между другото в един руски форум за България видях колко им плащат - 40 рубли на пост.
60
5
 
3
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Като оставим настрана руската пропаганда и частност безумията на "Боби" да ви кажа малко факти. Относно възможностите на Иджис влезте в РУСКАТА "википедия" и прочетете кога е била изпитвана и какво е свалила /безотказно/. А относно С-400 мнооого трудно ще намерите един простичък факт: всъщност системата е модернизирана ама ракетите са си същите като на архаичната С-300:))
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСКОРО СТРЕЛЯХА ПО ИЗРАЕЛ С РАКЕТИ И ТЕ МАЙ ГИ СВАЛИХА!НАЧИ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛЯТ РАКЕТИ!НО ИЗВОДИТЕ СА 50/50 :D МОЖЕ МОЖЕ АМА МОЖЕ И ДА НЕ МОЖЕ :D
58
7
 
5
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Руските *** пак се правят на "компетентни" и бръщолевят пълни безсмислици.
57
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 56Патриот ДОКАЗНО е свалял свои (тоест Американци свалиха веднъж Британски самолети веднъж май кувейтски по времето на войната срещу Ирак)С-300 не е участвал в бойни действияС-300 като кажеш трябва и да Уточниш още нещо Буквичките след 300С-300 до сега са 11 различни комплекса в 3 поколения като един е с морско базиранеПримерС-300п е от 1975 година всички елементи са на ремаркета и базовите му ракети имат обсег 75 км като са радиоуправляеми - по сегашните стандарти СМЕХХХ
56
5
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ИвановЕврейски самолети в началото летяха но след като Рашките се намесиха отремонтираха всички оцелели ПВО кдомплекси на АСАД а той от своя срана почна да отстрелва всичко и като безпилотници и като самолети.Сега евреите летят над своя територия и ако бомбят нещо в Сирия е само с далекобойни боеприпаси 40-80-160 км зависи от класа боеприпас.Основните им цели са бази на Хисбула не толкова на АСАД
55
3
 
16
 
! Отговори
Военен преди 6 години
Тъпите кравари не могат да опазят децата си в училище,а какво остава да се опазят от руски,корейски или китайски ракети! Тоя ,бозавия американски президент да си завре жълтия перчем в г.за. За нищо не стават!
54
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО НЕ МИ ХВАЛЕТЕ ПРОГНИЛИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ БУКЛЮК!!! ДЕТО НЕ МОЖА С ЕДИН УМРЕЛ КАЗАХСТАН ДА СВАЛЯТ НИЩО А МАЙ ДАЖЕ СВОИТЕ СВАЛЯХА!! АБСОЛЮТЕН БОКЛЮК!!РУСИЯ БЕЗ ЯДРЕНО Е МЪРТВА ДЪРЖАВА!