ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание

Пентагонът не съобщи подробности за резултата
1 фев 2018 08:50, Елка Василева
114
ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание
Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили извършиха вчера в щата Хавай неуспешно изпитание на системата за противоракетна отбрана, опитвайки се да свалят учебна ракета, изстреляна от самолет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ракетата "земя-въздух" SM-3 block IIA, изстреляна от разположената на сушата система за противоракетна отбрана "Иджис ашор", не е успяла да свали изстреляната от самолет учебна ракета, съобщават анонимни източници.

В изявлението на Дирекцията по ракетна отбрана на Пентагона се потвърждава, че е извършено изпитание, но не се съобщават подробности за резултата.

Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея, отбелязва ТАСС.

През юни 2017 г. специализираното издание "Дифенс нюз" съобщи, че САЩ са извършили учения за защита от балистични ракети, които също завършиха неуспешно, припомня Ройтерс. В началото на миналата година обаче беше извършено успешно изпитание. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: САЩПРОизпитаниеракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
30
 
7
 
! Отговори
ужас преди 6 години
най големите бойни успехи на ракетите С 400 са жертвите от цивилно население болници училища и стада камили с камиларчетата
32
6
 
28
 
! Отговори
Сороски трол преди 6 години
Убеден съм че е имало руска намеса в тестовете...
31
6
 
9
 
! Отговори
До 26 Виж ти преди 6 години
Израел продават въоръжение- нетен износител са на въоръжение! Ползват анимирани клипове в изобилие! Като твърдят, че всичко е изпитано срещу Хамас и сирийски ракети от 60-те на 20 век руско производство! След като руснаците модернизираха С- 200 на сирийците, Израел спря самолетите си да навлизат в Сирия и Ливан!Шведите също правят въоръжение, реално изпитано- дори имаха клип на техните самолети СААБ, как атакуват С- 400! В Сирия дето има реални С- 400 да си чел или чул да летят СААБ-ове?
30
2
 
23
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Е как да не правят телевизори,през соца тв.прахосмукачки......всичко беше руско и си бачкаха бая години,сега има кой да прави,ние защо не правим
29
3
 
16
 
! Отговори
11 преди 6 години
Що не вземат под наем истински корейски или руски ракети?
28
3
 
22
 
! Отговори
ТИЯ РАКЕТИ ЛИ преди 6 години
сложиха САЩ в РУМЪНИЯ да ги пазят от КОМУНИСТИ, РУСНАЦИ и ИЗВЪНЗЕМНИ
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че тези ракети американците не ги изпитват на своите бази на българска земя.
26
2
 
21
 
! Отговори
ГЛЕДАЛИ ОТ ЦЕЦО преди 6 години
КАУНЯ като е беше в САЩ за 1 месец всяка година. Те го учеха как да говори втренчено и да маха ръце като медиум по телевизиите, а той ги учел как се краде и лъже
25
0
 
10
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До до 14 Виж тиИзраел не продава "Стоманен купол" та да си хвали стоката. Просто тя често бива тествана в реални условия и аз писах какви са резултатите. А те са сравнително добри за защита от Хамас, но при ядрена атака... не.
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова пари са дадени на американските военни, а резултата е нулев... Явно те много добре усвояват парите, но не по предназначение!
23
4
 
25
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До САНКЦИИ А?Прав си, няма по-корумпирана организация в света от Пентагона, то се вижда в съотношението пари - резултат, а преди месец един бивш шеф на израелско спец. служба също заяви, че огромна част от военния бюджет на САЩ потъва в узаконената корупция на военните поръчки.
22
7
 
21
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Руснаците имат ракети носители които пренасят множество малки бойни глави пакетирани във една голяма глава. Когато ракетата приближи целта, голямата глава се отваря и малките глави поемат по отделни траекттории. Преставете си атака със 10-20 такива ракети всяка от които носи по 10 по малки. Това никакъв шит не може да го спре. Могат да го спрат само ако имат щит като на корабите от Стар Трек или Междузвездни войни. хахах
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бързайте да изпадате във възторг.Става дума за ъпгрейд на ПРО, който се проектира да сваля всякакви летателни средства независимо с каква скорост и по каква траектория се движат.След като руснаците демонстрираха възможностите на Хибини-У върху Доналд Кук, точно както беше планирано от третополовите (те затова провокират и предизвикват Русия, та дано се изпусне да покаже с какво разполага) веднага започнаха ъпгрейдите по всички модели Иджис.
20
5
 
7
 
! Отговори
до 14 Виж ти преди 6 години
Това, че израелското ПРО " Железен купол" било най- доброто- евреите са добри търговци, хвалят си стоката или си плащат за реклама! Казваш не могло да прихване 1 израелски дрон и ракети на Хамас!При атаката с дронове над руската база в Хмеймим от 12 дрона - бяха свалени 6 с комплекса Панцир, а останалите 6 бяха прихванати и приземени!Верно, руското ПРО не е на нивото на " Железен купол", руснаците не се тъпанчат с въоръжението си и не правят много реклама по медиите и военните списания!
19
2
 
5
 
! Отговори
КОРЕЙСКИТЕ РАКЕТИ преди 6 години
хич не им пука какво мислят за тях в ПЕНТАГОНА. А е п.ръднал по-силно ТРЪМП и току е предизвикал световна война. Направо в БЕЛИЯ ДОМ може да падне някоя лоша комунистическа ракета
18
4
 
16
 
! Отговори
САНКЦИИ А? преди 6 години
Я по-добре си направете РЕВИЗИЯ на крадците от ПЕНТАГОНА
17
6
 
24
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До HitkoПърво, трябва да се знае, че С-400 не е ПРО, а ПВОВторо, системата е надежно изпробвана, а факта, че след разполагането й в Сирия, нито един американски или турски самолет не си позволи повече да навлиза в обявената за защитена от Русия зона е достатъчно показателен за възможностите й.Трето, за нас българите е много глупаво да говорим колко нямали технологии руснаците, факта че в стратегията за безопасност на САЩ, те са основен конкурент, ясно говори, че имат възможности. Ние нямаме.
16
3
 
20
 
! Отговори
С 400 от РУСИЯ преди 6 години
да си купят като толкова не го МОГАТ. Може даже намаление да им дадат като стари "партньори"
15
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще се купува скъпа ПРО технология за милиарди долари парчето от руснаците, както с ракетните двигатели!Иначе руснаците верно не могат да правят смартфони за сърфиране в фейса, телевизори, да шият дънки, да правят дъвки с картинки, леки автомобили за изнежени мъжлета!Те правят автомобили прости, лесни за ремонт и безотказни! Не правят дъвки с картинки, а космическа храна! Не правят телевизори и смартфони, щото им е по евтино да ги внасят, ако се наложи- ще си направят!
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познат от Израел разказваше как ракетите патриот които би трябвало да паднат в океана след пропуск всъщност падат в града и нанасят повече щети по израелските домове отколкото палестинските ракети. Затова и Израел си направиха система железен купол собствено производство.Последното добре направено сложно оръжие на американците е П 52 в Английски двигател. Дори 60 годишните Хариери вършат повече работа от Ф 35 в Афганистан и Ирак.