ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание

Пентагонът не съобщи подробности за резултата
1 фев 2018 08:50, Елка Василева
114
ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание
Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили извършиха вчера в щата Хавай неуспешно изпитание на системата за противоракетна отбрана, опитвайки се да свалят учебна ракета, изстреляна от самолет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ракетата "земя-въздух" SM-3 block IIA, изстреляна от разположената на сушата система за противоракетна отбрана "Иджис ашор", не е успяла да свали изстреляната от самолет учебна ракета, съобщават анонимни източници.

В изявлението на Дирекцията по ракетна отбрана на Пентагона се потвърждава, че е извършено изпитание, но не се съобщават подробности за резултата.

Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея, отбелязва ТАСС.

През юни 2017 г. специализираното издание "Дифенс нюз" съобщи, че САЩ са извършили учения за защита от балистични ракети, които също завършиха неуспешно, припомня Ройтерс. В началото на миналата година обаче беше извършено успешно изпитание. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: САЩПРОизпитаниеракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
27
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Израелската ПРО "Стоманен купол", се счита от специалистите за най-надеждна, тя е най-изпробваната в реални условия система. Въпреки това пропуска около 1/3 от ракетите на "Хамас", а те са доста първобитни. Миналата година руски дрон 20-тина минути фърка над Израел и купола не можа да го свали, не можа и вдигнатия Ф16. При това дрона се оказа, че бил по израелска технология правен.Така, че за разчитащите на системите ПРО в реални условия ще има много неприятни изненади.
12
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
F-16 които искат да ни продад не са 20 ами цели 35 годишни !По-дърти и от сегашните ни Мигове!?
11
39
 
15
 
! Отговори
Hitko преди 6 години
Много интересно къде са изпитани прословутите С-400? На кой полигон? В кой комфликт? И не ръсете акъл, какво и от къде да си купели хамериканците оръжие,че ставате смешни. Русия освен в оръжие,инвестирала ли е? Не! Каквото можаха окрадоха от германците, че дори и шевните им машини. Сучат природни ресурсй, че иначе няма да има валутка да си купят памперси...Няма смисъл да наливам акъл в празни кратуни.
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦвЦв като се върне от закуската с Тръмп в САЩ, дали няма да създаде комисия от ГЕРБ-ави депутати за закупуване на тези невиждани америкън ПРО само за някакви си 2- 3 млрд. $, естествено гласувани от 120 депутати от ГЕРБ( и Патреотете) и взети като външен дълг от американците, който 6 млн. българи и децата им ще плащат после! Естествено след като им купим 20 годишните Ф- 16 само за 2 млрд. $!
9
4
 
38
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
При ядрена война ще бъдат изстреляни хиляди ракети, колко ли от тях ще бъдат прехванати от ПРО? Добре са направили американците такова изпитание, резултатите ще държат пръстите им далеч от червеното копче.А Путин и военните му експерти се оказва, че са били прави, още преди десетина години, той заяви - ПРО е изключително скъпа система, а ефективността и ще бъде незначителна, ние нямаме средства за подобни скъпи и неефективни разработки, затова ще модернизираме ядрения арсенал. Евтино и ефективн
8
7
 
21
 
! Отговори
цун кай го преди 6 години
радвайте се *** скоро ще минете на китайско
7
8
 
38
 
! Отговори
факт преди 6 години
Американското оръжие е бокл/ук,но чрез рекет и заплахи слугите на САЩ го купуват.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да дават 5 млрд. $ държавни субсидии на спекуланта Мъск( близък олигарх до президентите на САЩ и администрация) за разните му тесли, мисии до Марс и т.н., американците да преведат тези пари на руснаците и да си купят свястно високотехнологично въоръжение С- 400, С- 300 също ще им върши работа!Вместо на олигарси като Мъск, тези 5 млрд. $ може да се дават за подобряване медицинските услуги в САЩ- над 60 млн. американски граждани не могат да си позволят медицински грижи и достъп до лекари!
5
3
 
24
 
! Отговори
Викам кутките преди 6 години
путин путин путин путин путин путин путин путин путинИмат софт за трейсване на нета по ключови думи.Смятай, че сирената вече свири тревога.
4
6
 
35
 
! Отговори
гост преди 6 години
Плачете кравари, човека ракета само това чака :)
3
5
 
9
 
! Отговори
нормално преди 6 години
новите технологии се изпробват важното е да се настроят преди да бъдат пуснати във въоражение
2
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да купуват С-400
1
6
 
50
 
! Отговори
гого преди 6 години
как ги произвеждат тез системи, първо ги пускат серийно и после ги тествст на терен. Тука има тука нема...