Проучване: Путин печели изборите със 70% от гласовете

Следващият по популярност е Павел Грудинин със 7,2%
1 фев 2018 09:50, Елка Василева
80
Проучване: Путин печели изборите със 70% от гласовете
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Около 71 на сто от руснаците заявяват, че са решили твърдо да гласуват на предстоящите президентски избори и близо 70 на сто от тях ще подкрепят действащия президент Владимир Путин, показа проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувано вчера и цитирано от ТАСС.

От декември насам нараства процентът на заявилите, че имат намерение да гласуват. Още 10 на сто от запитаните са заявили, че имат готовност да отидат до избирателните секции. Само 3 на сто са сигурни, че няма да гласуват и още толкова - че вероятно няма да го направят.

69,9 на сто от запитаните са готови да подкрепят Путин, ако изборите се състоят в края на тази седмица, което е спад в сравнение с подкрепата от 73,8 на сто, отбелязана миналия месец.

Следващият по популярност кандидат е Павел Грудинин, издигнат от руската комунистическа партия. Той получава подкрепата на 7,2 на сто от запитаните. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижда се, че с наближаването на изборите в Русия тече тотална мобилизация сред джендърската ***. Злобата издава безсилието на НПО актива. Истерията ги води до оскотяване. Това разбира се никак няма да повлияе на изборите.
48
3
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
Оставете Русия-ВИЖТЕ ние какво представляваме ! Нашите псевдо избори нищо не значещи и тия горе-самоизбиращисе и самоназначаващи се-естествено от Хамериканското посолство ! Ако някой си мисли че като ходи да гласува нещо зависи от неговия глас просто се ЛЪЖЕ !!
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви нещастници са руснаците. Каква богата на природни ресурси страна имат а живеят като скотове.
46
8
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Жалко , че Навални няма да участва, за да видя колко хора щяха да гласуват за него... Дали и 3 % щеше да събере този виден борец против "диктатора" Путин :)))
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом си го харесват да си го имат Вечен
44
14
 
6
 
! Отговори
was преди 6 години
Алкохолизиран робски народ.Россия страна непрерывного, тысячелетнего рабства, которое лишь меняло названия и формы. Потому что никогда у нас свободы не было, не жили мы при ней, не знаем, что это такое.И это рабство действительно является нашей главной скрепой.И на нем до сих пор наше государство и держится.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Не казвам какво мислят 80% от руснаците, а какво казва Путин.Не съм и казал че 07.11 е единствената трагична дата според него.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
0.7х0.7=0.49По малко от половината руснаци са за Путин.
41
7
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 6,"Вчера се навършиха 74 години от капитулацията на вермахта при Сталинград!Колко жертви дадоха руснаците, но не предадоха Сталинград, родната си руска земя!" Альоу тАваришч вАйната отдавна свърши, сега е XXI-ви век. Ако трябва да се каже кой е избил повече руснаци, то това не е Хитлер, а Сталин. Той ги избива те го хвалят.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Мдддаааа.............виждам КОЙ Е "горкия"!!!!!!! НАЙ-ТРАГИЧНАТА ДАТА в хилядолетната история на Русия Путин каза, че е датата на развала на СССР!!! И напротив, 80% от хората смятат, че Октомврийската революция поне направи опит (и само ЗАСЕГА) неуспешен опит за създаване на ПО-СПРАВЕДЛИВ СВЯТ!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40. Я прочети внимателно. Къде упреквам Русия, че са убили монарха си. Така се е правило винаги и навсякъде. Смешно ми стана,че вярваш че народа свалил царя и за някаква справедливост и равен старт.Русия е империя като всяка друга, Всяка империя действа по един и същи начин.Да говориш за доби и лоши, означава или че си на 7 години, или че мислиш като 7 годишен.
38
3
 
5
 
! Отговори
Вуйчото на Путин преди 6 години
Само със 70%??? Това е жива излагация и катастрофален спад в доверието- никакво явяване на избори повече,мойто момче!
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28 ""В Русия неважи ли правилото да не може да управлява повече от три мандата или в Русия може цял живот да управлява""В Китай, Иран, Куба, дори в Турция след "референдума", президента има право на два мандата за целия си живот. Без значение дали са с прекъсване или не.Само в Русия, човек може да управлява,докато започне да се на...ра.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 70% ???? Какъв срам!!!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 "Да кажеш на страна, която само преди сто години си свали от власт царя и избра да построи справедливо общество, където ВСИЧКИ да имат равен старт и възможности"Горкия. Още вярва ,че народа свалил царя.Дори великия Путин, никога не участва в честванията на 07.11, защото казва,че това е една от най-трагичните дати в историята на Русия.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МАЧКАЙ ПУТИН"Скоро ще има ответен ход на безумните напъни на САЩ да спрат възраждането на РУСИЯ"Е хайде де, от 17 години чакаме. Кога ще е това "скоро"Всъщност си прав. Имайки предвид,че Путин е безсмъртен, той не борави с нашите човешки единици за време.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЛАСУВАМЕ 13Ха-ха-ха....тука беше написано, че в България около 10% не обичат руснаците! По запуснатото "гласуване" от тебе преди 1 час забелязвам, че този процент е 8. Значи всичко е правилно!!! Значи в страната ни ВСЕ ОЩЕ е останал ЗДРАВ РАЗУМ! ДЕРЗАЙТЕ БЪЛГАРИ...НЕ ВСИЧКО Е ЗАГУБЕНО! А земята се върти, водата тече...всичко се изменя....И КОЛЕЛОТО СЕ ЗАВЪРТА!!!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Сбъркал си посоката....това за надпиването го правят по нашия съни-бийч....и разните други ба.р.даци по наплюваното ни Черноморие, дето едно време ВСЕКИ МОЖЕШЕ ДА ХОДИ, а сега само..!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Ето какво означава, когато или човек или не чете внимателно или въобще няма мозък за да осъзнае прочетеното!!! Аз пиша ЗА РАВЕН СТАРТ....А СПОРЕД ТВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ПОСЛЕ, АКО СИ УМЕН ЩЕ СЕ РАЗВИВАШ!!!! А сега, ако си се родил с мозък в главата, но баща ти и *** НЯМАТ ПАРИ ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ДАЖЕ НА УЧИЛИЩЕ....Я МИ ОБЯСНИ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ТЕБЕ!!!! Всъщност, аз знам....такова недоучено ч.у.че-ло, което ще лежи на дивана на помощи от мама и тате(ако са живи) и ще плюе по всичко!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До noFreemanДа не би да прави спрортно надпиване с водка и победителят да получи 1М рубли.