Москва предупреди: САЩ преследват руснаците по цял свят!

Русия препоръча гражданите й да премислят, преди да заминат в чужбина
Обновена: 2 фев 2018 21:18 | 2 фев 2018 21:15, Елка Василева
92
Москва предупреди: САЩ преследват руснаците по цял свят!
Снимка: архив, Reuters

Русия издаде предупреждение за пътуванията на своите граждани и им препоръча да мислят внимателно, преди да заминават в чужбина, защото САЩ преследвали руснаците по целия свят, за да ги арестуват, предаде Ройтерс.

В съобщението на руското министерство на външните работи се отправя предупреждение към руските граждани, че когато пътуват зад граница, съществува сериозна заплаха да бъдат арестувани от други страни по искане на Вашингтон, след което да бъдат екстрадирани в САЩ.

"Въпреки призивите ни да се подобри сътрудничеството между компетентните органи в САЩ и Русия американските специални служби на практика продължават да "преследват" руснаците по целия свят", се казва в предупреждението за пътуванията.

"При това положение категорично настояваме руските граждани внимателно да обмислят всички рискове, когато възнамеряват да пътуват зад граница", заяви министерството.

Ведомството посочва, че от началото на 2017 г. в чужбина са били задържани над десет руснаци с американско участие.

Като пример се посочва задържането в Испания, Латвия и Гърция на най-малко четирима руски граждани по обвинения от властите в САЩ в киберпрестъпления.

Миналата година действията на САЩ срещу заподозрени в киберпрестъпления руснаци са достигнали рекордни равнища.

През 2017 г. седем руснаци са били арестувани или изправени на съд в САЩ и други страни по такива обвинения при средно двама годишно в предишните шест години.

Министерството цитира и случая на Станислав Лисов, обвинен, че е създал компютърен вирус, който атакувал клиентите на финансови институции и причинил щети за милиони долари. Миналата година той бил екстрадиран в САЩ от Испания.

Споменават се и случаи преди този, като задържането на Малдивите през 2014 г. за киберпрестъпления на руския гражданин Роман Селезньов, което министерството определя като отвличане от американски агенти.

В съобщението, което беше публикувано вчера, към руските граждани се отправя и предупреждение, че след като бъдат екстрадирани и са в ръцете на американската съдебна система, към тях ще бъде проявено пристрастно отношение.

Държавният департамент на САЩ отказа коментар.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: арестСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
6
 
9
 
! Отговори
Adam преди 6 години
американските терористи най-накрая трябва да бъдат наритани и унищожени за да има мир в света
73
7
 
7
 
! Отговори
Третият крак преди 6 години
Ведомството посочва, че от началото на 2017 г. в чужбина са били задържани над десет руснаци с американско участие.Като пример се посочва задържането в Испания, Латвия и Гърция на най-малко четирима руски граждани по обвинения от властите в САЩ в киберпрестъпления.------Брей, много бе. И все невинни, както и предположих. Извън алкохолната *** трябва да бъдат пускани само рускините, защото са лесни и дащни :)
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В целият свят има десетки милиони руснаци и десетки хиляди агенти на руското разузнаване. А САЩ арестували само няколко души, вместо да арестуват десет хиляди руски агенти например !
71
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KRAVARITE OCHE DALGO CHE PRESLADVAT, NO NIAMA DA GI DOSTIGNAT
70
15
 
19
 
! Отговори
. преди 6 години
Израел и САЩ - врагове номер 1 и 2 на целия свят!
69
12
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Защо пишат неточности?! - и в космоса също ги преследват...
68
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе САЩ имат бази по света ама с позволението на тези държави а РФ нападна всичките си съседи без изключения без да пита!Е може би без Беларус ама те я нямат и за държава та значи съм познал!Дори не казвам и колко други зароби по света!Ако се поинтересувате ще разберете сами че руснаците са в пъти по голямо зло от американците!!
67
19
 
16
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Категоричен- Ти изобщо четели статията??? Какви военни бази какви пет лева??? Колкото до базите на САЩ-докато има агресори като Рассия ще трябва да има и някой който да ги усмирява...
66
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро руснаците ги преследват по цял свят.
65
11
 
18
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсВ час ли си? Или си напушен?А сега, като си такъв отво*рко, посочи ПОНЕ ЕДНА държава / освен САЩ разбира се /която да е създала толкова военни бази по света! И допълнително е съсредоточила единични бойни единици в стотици суверенни държави.Хайде, посочи!Поне една!
64
16
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Категоричен-Аха , представям си как цялото ЦРУ дебне теотя Дуся от Мухосранск да отиде в Швейцария за да я арестува..
63
18
 
28
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
САЩ: проклятието за мира.
62
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за бг *** - има ***, които си мислят, че тръбите в Украина и Полша ше останат празни! ама вие наистина ли!? не сте у час, та само россиа ли добива газ???
61
14
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Пълни измишльотини! Цветът е пълен с руснаци и ако някой сезанимава с тях това са си руските служби ! Жалко,че по този начин плашат народа си!!!
60
14
 
8
 
! Отговори
пара.ноя преди 6 години
нормално е на 3 млн. руснаци в САЩ на година да съдат по десетина, като се има в предвид, че половината и повече се занимават с незаконна дейност(меко казано)! иначе честито на руснаците! то пък какво ли има да се гледа толко по света - Россия, тва е света! - все осльное е вражеска територия!
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ предупреждава руснаците, че КГБ ги преследва по цял свят и затова да избягват да пият чай, хора с чадър, зелени човечета,...!
58
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка е арестувала вече стотици хиляди руснаци и ги държи в Флорида защото няма място в Гуантанамо !
57
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл плаши младите руснаци да не бягат от руския Гулаг с евтини КГБ'ейски аргументи !!!
56
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да внимават руснаците в натовска България ... ще има KoSНай-добре да идват за седмица две и да се разкарват че иначе ще има бой
55
9
 
18
 
! Отговори
за бг глупаци преди 6 години
Германия разреши изграждането на газопровода "Северен поток-2" в териториалните му води."Северен поток - 2" ще изхвърли Полша и Украйна от газовия пазар!