От 112 за счупен крак: Няма линейка, вземете си такси!

Таксиметровите коли често изпълнявали такива функции
2 фев 2018 11:10,
30
От 112 за счупен крак: Няма линейка, вземете си такси!
Кадър: bTV

От Спешна помощ посъветвали мъж със счупен крак да си вземе такси до болницата, защото няма свободни линейки.

Историята е от вторник вечерта. Тогава Йордан Стоянов пада и чупи крака си тежко докато играе футбол с приятели. Помагат му веднага, обездвижват крака му и звънят на спешния тел. 112 , за да повикат линейка.

"Имаше известни спорове дали да го закараме до "Пирогов" сами или да изчакаме линейката", спомня си Димитър Лазаров, един от приятелите, оказал му спешно помощ.

След като състоянието на Йордан се влошава, звънят отново на Спешна помощ. Оказва се, обаче, че няма свободна линейка. Йордан пък си спомня, че кракът му почти висял и се движел самостоятелно в долната си част.

"Минаха около 30-ина минути, в които той започна да пребледнява. Да му пада кръвното от болката и от самия стрес. Казаха в крайна сметка, че няма свободни линейки и е най-добре да си хванем такси. Ние така се спогледахме. Казахме "Как така?", спомня си Димитър.

В крайна сметка повикали такси. Преди това го шинирали с летви и бинтове, които намерили, пренесли го до колата и го откарали в "Пирогов".

От Спешна помощ не отричат, че са посъветвали пострадалият да си хване такси. Причината е че същата вечер са приети 150 повиквания, а към момента на подаване на сигнала всички 13 екипа били заети.

От Спешна помощ обясниха, че счупването на крак е спешен, но не и животозастрашаващ случай.

"Ако няма пари, чака да дойде линейка. Какво, да оставим инфаркта и да тичаме за счупения крак ли?", коментират пред bTV от Спешна помощ.

В същото време таксиметровите шофьори признават, че колите им често се превръщат в линейки. Ако има спешен случай, поръчките се приемат с предимство. Някои от водачите са и обучени парамедици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 6 години
Смешна помощ.
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са виновни лекарите. Проблемът е в нямането на персонал, на линейки, всичко е окрадено, лекарите ни избягаха заради унизителните условия. Сърдете се на тези, за които гласувате... все едни и същи, а чакате промяна.
4
7
 
24
 
! Отговори
11 преди 6 години
После защо биели медиците. Операторите са за бой , не мидиците : ) Медиците са единствените които могат да ти помогнат. Случаят е неприятен , но редовно става така......Нямало екипи ? Защо тогава на сточна гара когато мине човек може да види поне 10 линейки които събират прах? Като не достигат коли да се вкарат в движение. Наемете още хора. Пък дигнете им с поне 30% тия заплати.... Нищо не прави правителството освен да харчи служебни пари за яки нови коли, почики и да минават на червено..
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mislq che predi nqkolko godini za edin ot futbolistite na Bace pratiha cql samolet do Varna, kogato si schupi kraka
2
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 екипа за цяла София?!Повече таксита има на стоянката до нас!!!Трябва да бием политиците!
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам зашо няма още набити политици, те се гаврят с нас вече.