Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав

Мъжът ранил общо шестима души, всичките африканци
Обновена: 3 фев 2018 17:33 | 3 фев 2018 17:30, Красимир Ангелов
263
Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав
Снимка: corriere.it

Италианец е нападателят, който откри огън по африкански имигранти в град Мачерата, централна Италия и рани най-малко 6 души, преди да бъде арестуван от полицията, съобщиха световните агенции.

Още по темата
Мотивите за нападението все още не са известни, но то е извършено няколко дни след като нигерийски мигрант беше арестуван във връзка с жестокото убийство на 18-годишна италианка, чието разчленено тяло беше намерено в два куфара близо до града, отбелязва Ройтерс.

Нападателят е 28-годишен местен жител с чисто полицейско досие. Той обикалял с автомобила си по улиците на града и стрелял по минувачи в различни райони, включително пред железопътната гара, в продължение на два часа.

Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав
Снимка: БТА

Накрая той спрял пред паметника на падналите във войните, излязъл от колата си "Алфа Ромео" и се оставил да бъде задържан от полицията без да окаже съпротива. При арестуването му той бил с италианското знаме, увито около раменете му, и отправил фашистки поздрав. В колата му бил открит пистолет Глок.

Кметът Романо Каранчини потвърди, че шестима чужденци - петима мъже и една жена - са ранени и че всички са чернокожи. Една от жертвите е с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари