Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав

Мъжът ранил общо шестима души, всичките африканци
Обновена: 3 фев 2018 17:33 | 3 фев 2018 17:30, Красимир Ангелов
263
Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав
Снимка: corriere.it

Италианец е нападателят, който откри огън по африкански имигранти в град Мачерата, централна Италия и рани най-малко 6 души, преди да бъде арестуван от полицията, съобщиха световните агенции.

Още по темата
Мотивите за нападението все още не са известни, но то е извършено няколко дни след като нигерийски мигрант беше арестуван във връзка с жестокото убийство на 18-годишна италианка, чието разчленено тяло беше намерено в два куфара близо до града, отбелязва Ройтерс.

Нападателят е 28-годишен местен жител с чисто полицейско досие. Той обикалял с автомобила си по улиците на града и стрелял по минувачи в различни райони, включително пред железопътната гара, в продължение на два часа.

Нападателят от Мачерата дебнал мигранти, предал се с фашистки поздрав
Снимка: БТА

Накрая той спрял пред паметника на падналите във войните, излязъл от колата си "Алфа Ромео" и се оставил да бъде задържан от полицията без да окаже съпротива. При арестуването му той бил с италианското знаме, увито около раменете му, и отправил фашистки поздрав. В колата му бил открит пистолет Глок.

Кметът Романо Каранчини потвърди, че шестима чужденци - петима мъже и една жена - са ранени и че всички са чернокожи. Една от жертвите е с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
РИМЛЯНИН преди 6 години
До Атанас ВасилевКато поясняваш ,че е римски ..Рим не е ли в Италия или се бъркам нещо?
139
0
 
3
 
! Отговори
Интернационал преди 6 години
Отмъщение за убитото момиче.. Не само той а целия град да се вдигне и да измете тая *** ....
138
0
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Ама разбира се. Един от малкото нормални хора бил болен. Явно не само у нас смятат свестните за луди...
137
0
 
3
 
! Отговори
Еви преди 6 години
Ранените са били на случаен принцип и в момента се опитват да изкарат нападателя психично болен, който се лекува... Усещам как ще си излезе от затвора..
136
1
 
5
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Друг начин няма вече.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исках да кажа, че ако не е подбрал мишените си с оглед на някакви техни антиобществени прояви, а е стрелял на посоки само защото са тъмнокожи, тогава постъпката му е анархистична.Не говоря за политическите му убеждения, но може би не се изразих правилно.
134
0
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Тъй де. Италиански националист = фашист. Всичко друго е, но не и анархист. Анархистите са едни от най-големите ***, които съществуват.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв фашист бе тоя е националист
132
1
 
1
 
! Отговори
до Анонимен 138 преди 6 години
Какъв анархист бе? Този е фашист, а двете са пълни противоположности.
131
1
 
15
 
! Отговори
и аз да каж преди 6 години
Сигурно от това , което ще напиша ще ме анатемосвате , но както и да е....Та моето мнение е : Браво на младежа за подхода към неканените.Където тъмноликите са минали или е с "Аллах Екбар" , или с изнасилвания, кражби и др. Криво приложената толерантност води до обрати. : ние към тях толерантни , те към нас кръвожадни.Най-разумното е да си стоят у тяхРабота в цивилизацията нямат.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До леле /129/Да, имаше такива подробности и в чужди сайтове.Гневът на младежа е справедлив, макар и да е анархистичен. Да се надяваме, че не е стрелял по случайни мигранти, което не е редно. Възможно е да е наблюдавал някои такива групи, които вършат незаконни неща и да е решил да поразчисти родния си град от такива.Това, че някое момиче е наркоманка, не означава, че пришълци-хрантутници имат право да постъпят зверски с нея. Все пак, хрантутят ги с данъците на родителите на това момиче.
129
0
 
7
 
! Отговори
Корекция на 135 преди 6 години
Става въпрос за безумното ТОЛЕРИРАНЕ на една етническа общност у нас днес.
128
0
 
4
 
! Отговори
Смени ли се режимът, преди 6 години
става страшно!Онези, които доскоро са били неразумно толерирани и са се самозабравили, виждат дебелия край на тоягата и започват да изчезват физически в големи количества - или бягат надалеч, или просто престават да съществуват.Но, за беда, отмяната на демократичния обществен ред засяга всякакви сфери и аспекти на живота на обществото, а вследствие на това страдат всички.
127
0
 
7
 
! Отговори
АкоПродължиБезумното преди 6 години
на една проблемна общност, и у нас ще дочакаме такива прояви.Еви да не припада по форумите от милозливост, ами да почете аналитични исторически трудове, да съпостави различни епохи и сама да си направи изводите колко пъти се е случвало и какви са били последиците: едни се самозабравят - останалите негодуват - случват се единични прояви на насилие вследствие справедлив гняв (както този италиански младеж или както Брейвик) - следва групов отпор срещу самозабравилите се - после, смяна на режима!
126
12
 
1
 
! Отговори
Еви преди 6 години
И с гърмене ли е начина? По случайност може всеки да попадне под куршума.
125
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато пещерни същества от Азия и Африка изнасилват, убиват и разфасоват е амок, а когато белите хора се опитват да си защитят държавата е фашизъм. Не, не, казвам ви няма да свърши добре всичко това...
124
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвиАми точно защото си българка - бяла християнка (надявам се) и не стоиш с още 10 себеподобни на групи пред гарата в очакване някой да ти дава да ядеш и ако поискаш да се нахвърлиш върху първото заголило плът момиче, щото така си си свикнала и италианците видиш ли трябва да ти търпят различността и да са толерантни към теб - та по тези няколко причини си мисля, че няма да те гърми никой. Аз пътувам често до Италия по работа и стоя по няколко дни и им се чудя как издържат.
123
18
 
3
 
! Отговори
Еви преди 6 години
Когато дойдох тук да уча не съм си и представяла такова нещо. Всичко стана на 5 минути от общежитието ни. Кмета пусна съобщение да не излизаме. Линейки, полиция и след това хеликоптер. Не това е начина. Не може така да се разплащаме и да се раняват невинни само защото имат тъмен цвят на кожата.И какво сега? Мен също да гръмнат, защото съм българска?
122
1
 
14
 
! Отговори
Атанас Василев преди 6 години
До лелеПоздравът е РИМСКИ, но както и да е...
121
2
 
23
 
! Отговори
леле преди 6 години
Драскачитете са чули някои факти, но отново ги изопачават! Приятел от Италия каза, че младо момиче наркоманка се забъркала с черни емигранти и я намерили разчленена в два куфара. Това накарало мъжът да поразчисти от мутанти,а когато излязал от колата пред полицаите казал "Вива Италия" и поздравил с древен ИТАЛИЯНСКИ поздрав "Аве Цезар" !