Защо последните 10 кг са най-трудни за сваляне?

Метаболизмът ви се е променил, отслабването никога не е лесно
5
Защо последните 10 кг са най-трудни за сваляне?
Снимка: pexels

Отслабването никога не е лесно. То е плод на цялостна промяна на начина на живот, храненето, движението.

В началото след активизирането на метаболизма и особено когато има повечко килограми за сваляне, успехът е по-явен и сякаш по-бърз.

Но всеки, който се е опитвал да отслабва и да догони поставените цели знае, че финалните килограми са най-трудни за сваляне и задържане. Защо това е така?

Метаболизмът ви се е променил

Приближавате се до заветната цел, която сте си поставили преди да започнете да слабеете. Вече сте постигнали по-голямата част от нея. Това означава, че изгаряте по-малко калории, докато тренирате или сте в покой. Вашият метаболизъм се е променил заедно с теглото ви и това е добре. Просто трябва да тренирате по-усилено, за да догоните резултатите си по-бързо.

Изтощени сте от дългата битка

Когато сте на една ръка разстояние от желания успех, винаги някак времето тече по-бавно. Остава ви още малко да постигнете мечтаното тегло и затова последните 10, дори 5 килограма ви се струват като непроходима планина.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Последните 10" звучи все едно вече някой е свалил поне 50 кг. Кой каквото и да говори глад си трябва и физическа активност.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги началото и края са трудни за да бъде интересно в живота ...а в българия е най интерресно всичко
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направих си теъда да прочета тази привидно научна статия. Оказа се, че авторката е *** и неука, изключително ***! Нътвежите и са непоносими. Явно никога не е чувала за баланс между алфа и бета адренорецептори. Днесбг, моля ви, не цитирайте подобни тъпачки, понеже ви пада нивото!