"Екскурзия" от Турция до Германия за ?9 000 - само за мигранти!

Каналджиите вече предлагат услегите си онлайн чрез Facebook
85
"Екскурзия" от Турция до Германия за ?9 000 - само за мигранти!
Снимка: Reuters, архив

Каналджиите вече не се нуждаят от устна пропаганда или от кодирания сайт Даркнет. В един чат във Фейсбук се предлага "екскурзия“ от Турция до Германия за четиричленно семейство - срещу 9 000 евро. И тази цена е сравнително изгодна, пише Дойче веле.

Бандата каналджии, която беше разбита от полицията тази седмица, е прибирала по 8 000 евро от човек, се казва от следствието. В сряда сутринта полицията щурмува жилищата на един 44-годишен турчин и един 53-годишен българин в берлинския квартал Нойкьолн. В саксонския град Бад Мускау беше арестуван един 37-годишен поляк.

Следователите твърдят, че тримата са част от международна престъпна мрежа, към която принадлежи и един 46-годишен турски шофьор на ТИР. Той беше арестуван през септември на една магистрала. В ТИР-а бяха открити общо 51 иракчани, ирански граждани и сирийци.

Сборен пункт в Румъния

Благодарение на споразумението между ЕС и Турция, броят на мигрантите, преминаващи през Средиземно море в Гърция, намаля значително. Въпреки това много хора успяват да достигнат до Европа. Някои предприемат пътуване от Турция през Черно море до Румъния. Оттам те продължават пътуването си с ТИР-ове през Унгария, Словакия и Полша до Германия, която е особено превлекателна за мигрантите със своите добри социални услуги. Шефът на отдела за борба с организираната престъпност Маркус Пфау казва, че много турски спедиторски фирми са замесени в търговията с хора. Той допълва че регионът на град Тимишоара се е превърнал в сборен пункт за каналджиите. Там се събират бежанци и мигранти, които са пристигнали по различни маршрути през Гърция. Там те биват натоварени в ТИР-ове, извършващи редовни курсове между Турция и Средна Европа.

Маркус Пфау твърди, че Фейсбук играе все по-голяма роля в бизнеса на каналджиите.

"Чрез Фейсбук каналджиите предлагат своите услуги и дори оставят телефонен номер за контакти. Каналджиите вече предлагат услугите си като туроператори. В обявите например се предлагат всякакви сирийски документи - за самоличност, за завършено образование и т.н", посочва Маркус Пфау. Престъпниците твърдят, че всички тези документи били легализирани от сирийското външно министерство.

Подозрението пада върху посолството

Миналата години берлинската прокуратура проведе разследване по подозрение, че сирийското посолство е издало паспорти на лица, които са пристигнали в Германия и са се представили за сирийски бежанци. При това не е била извършена проверка на тяхната самоличност. Вътрешното министество и федералната полиция са би уведомени от службите за чужденци в провинция Северен Рейн-Вестфалия, че в сирийското посолство в Берлин не се извършват проверки на самоличността. Съответните служители просто прибирали "допълнителна такса“ от 150 евро. Сирийското посолство отхвърля категорично подобни подозрения. Междувременно разследването е прекратено. "Принципно не се водят разследвания срещу дипломати“, заяви говорител на федералната прокуратура.

По 200 нелегални мигранти

Европол дори въведе понятието "електронно каналджийство“ за бизнеса на престъпните банди в интернет. През 2016 година Европол е регистрирал 1 150 акаунта в социалните медии, които предлагат помощ на мигрантите при пътуването им към Европа. Година по-рано техният брой е бил само 148. Федералната полиция регистрира дневно между 100 и 200 нелегални мигранти. Само във федералните провинции Саксония-Анхалт, Тюрингия и Саксония полицията залавя средно по 30 нелегални мигранти на ден. А на летищата Шьонефелд и Тегел полицията залавя всеки ден нелегални мигранти, които ползват вътрешношенгенски полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Германците са 60 милиона,останалите са с чужд корен. 8 милиона са мюсюлманите.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо си объркал цифрите , 23 деца 4 жени и той самия тоест мъжа са общо 28 човека по 30 000 евро на месец са нещо за нормално за 28 членно Семейство , иначе различни статии в немския гугъл с различни цифри
28
7
 
2
 
! Отговори
България преди 6 години
До 29 Недей говори глупости момче. Германия е 80 млн население. Има 2 млн бежанци на нейна територия и най- много от целия ЕС. Муха я ухапала с тези бежанци. ЕС е 510 млн с Великобритания. Дишай дълбоко.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея във Франкфурт и положението е наистина притеснително.Хората все още са като зашеметени от този наплив на бежанци.По улиците ,магазини,кафенета,гари,автогари е пълно с хора от Магреба и Африка,които се държат доста освободено.Има бум на престъпления, но полицията крие сводката умишлено.Вече е приключение да излезеш навън.
26
3
 
7
 
! Отговори
България преди 6 години
Нито Турция, нито Германия са велики. Велики са САЩ и Русия. Във Вашингтон и Москва се вземат решенията.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой си мисли че Германия ще спре да приема Мигранти ......хаха тва и след 1000 г. няма са се случе , абсолютно смешни Теми за коментиране само *** който не разбира нещата би коментирал тука
24
2
 
10
 
! Отговори
Циник до 24 преди 6 години
Това са скромни суми!В Лудвигсхафен - сирийски бизнесмень ( автотенекеджия) с 4те си жени и 28 деца - касира нето по 320 000? годишно! Това без парите за такси...стоматологични...здравни..без безплатните курсове за език...коледните добавки и прочие екстри!
23
2
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Милиардите са по-скоро не 22 а 94!!!! Според списание Фокус - това са пари буквално ОТКРАДНАТИ от джоба на европейския данъкоплатец и изхвърлени на бунището!Самият Анис Амри е имал 4 различни самоличности и е касирал 2 000 ? от социала!Но той далеч не е "шамриона" в Байерн хванаха 100 брикета от Судан - единия от тях е бил регистриран в 13 общини!!! По 500? на месец...а вие бачкайте за 510лв. Минимална и плащайте данъци за клетите бежанци!
22
0
 
9
 
! Отговори
maz-online.de преди 6 години
4 членно Семейство получава 3000 евро на месец и то без работа , ако и двамата родители работят не повече от 2000 без данаци ще получават на месец
21
3
 
2
 
! Отговори
22 милиарда преди 6 години
През 2016 Германия дава 22 000 000 000 Евро за Бежанците , както виждате пари има и в остатък за Мигранти
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли крадени Новини от Дойче веле , сега да не ми изтриеш коментара че те хванах да крадеш
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден да ви оправят жените, дъщерите и синовете, дойче веле и вас да ви оправят, те на мъжко не отказват, особено на куха немска каска.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде дойче веле, с кеф да си ги развъждате в германия. Още много да ви дойдат на гости ви пожелавам.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така действат глабалистите унищожават страни от третия свят после казват, е белите са виновни после ги извозват до Европа където те се капсулират в техни си общества НПО-та ги насърават да не се асимилират към местното население. Така се съставя едно разединено общество ето оня ден афганистанец откри стрелба по мигранти от Еритрея в Кале.
16
2
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Робърт П.Бърнет в книгата си "Новата карта на Пентагона" пише:"Трябва да се погрижим за постоянен поток от имигранти от Азия и Африка - за Европа! По 4 - 5 милиона годишно.С цел създаване на нова paса - с тъмен тeн, и максимално IQ 90 - достатъчно интелигентна да работи (квалифициран труд), но не достатъчно, да разбира какво и се случва!"Книгата е издадена през 2000 година - през 2015 нещата вече са в ход!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до PDЗадокеанските са демократиеската партия и всичките им Сороси гравитиращи около тях, Тръмп още не може да си изисти агенциите от къртици на Обамов и демократите. Още му правят мръсно с миграцията от Мексико.
14
1
 
11
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
Ако направиш ресърч на създаването на ВСИЧКИ по-големи издателства в Германия след ВСВ - ще установиш, че са "рожби" на американски евреи. По нататъшни обяснения са излишни!Така е и до днес!Желязна цензура!
13
4
 
5
 
! Отговори
9999 преди 6 години
Коментар 2.ТИ НЕМИСЛИ КАК ЩЕ ПОПРЕЧИШ НА ТУРСКАТА ИКОНОМИКА ТЯ Е ВЕЛИКА И МОЩНА ДЪРЖАВА А МИСЛИ ЗА ЗАГИВАЩАТА БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА
12
0
 
7
 
! Отговори
Циник до PD преди 6 години
"И всичко това е възможно, само с участието, на тайни служби от не една държава. Защо ли?"Колега - това е субтилен начин - да се оттървеш от конкуренцията!Икономически обединена Европа е трън в окото на презокеанските демократизатори!Лошото е, че тяхни марионетки като Меркел и Макарон - са сложени на стратегически позиции...и следват зададения им план!
11
0
 
4
 
! Отговори
PD преди 6 години
Прав си, значи няма да я разрушават. Поне не цялата. Или разрушавайки я, ще се появят в нужния момент като спасители. И ще и дадат някой лев, за да я изправят, което е ново робство, до следващия период, когато пак надигне глава. Сценария вече е игран, просто обичайните актьори, към момента, отказват да си влязат в ролите. А може и да имат нещо наум.