"Екскурзия" от Турция до Германия за ?9 000 - само за мигранти!

Каналджиите вече предлагат услегите си онлайн чрез Facebook
85
"Екскурзия" от Турция до Германия за ?9 000 - само за мигранти!
Снимка: Reuters, архив

Каналджиите вече не се нуждаят от устна пропаганда или от кодирания сайт Даркнет. В един чат във Фейсбук се предлага "екскурзия“ от Турция до Германия за четиричленно семейство - срещу 9 000 евро. И тази цена е сравнително изгодна, пише Дойче веле.

Бандата каналджии, която беше разбита от полицията тази седмица, е прибирала по 8 000 евро от човек, се казва от следствието. В сряда сутринта полицията щурмува жилищата на един 44-годишен турчин и един 53-годишен българин в берлинския квартал Нойкьолн. В саксонския град Бад Мускау беше арестуван един 37-годишен поляк.

Следователите твърдят, че тримата са част от международна престъпна мрежа, към която принадлежи и един 46-годишен турски шофьор на ТИР. Той беше арестуван през септември на една магистрала. В ТИР-а бяха открити общо 51 иракчани, ирански граждани и сирийци.

Сборен пункт в Румъния

Благодарение на споразумението между ЕС и Турция, броят на мигрантите, преминаващи през Средиземно море в Гърция, намаля значително. Въпреки това много хора успяват да достигнат до Европа. Някои предприемат пътуване от Турция през Черно море до Румъния. Оттам те продължават пътуването си с ТИР-ове през Унгария, Словакия и Полша до Германия, която е особено превлекателна за мигрантите със своите добри социални услуги. Шефът на отдела за борба с организираната престъпност Маркус Пфау казва, че много турски спедиторски фирми са замесени в търговията с хора. Той допълва че регионът на град Тимишоара се е превърнал в сборен пункт за каналджиите. Там се събират бежанци и мигранти, които са пристигнали по различни маршрути през Гърция. Там те биват натоварени в ТИР-ове, извършващи редовни курсове между Турция и Средна Европа.

Маркус Пфау твърди, че Фейсбук играе все по-голяма роля в бизнеса на каналджиите.

"Чрез Фейсбук каналджиите предлагат своите услуги и дори оставят телефонен номер за контакти. Каналджиите вече предлагат услугите си като туроператори. В обявите например се предлагат всякакви сирийски документи - за самоличност, за завършено образование и т.н", посочва Маркус Пфау. Престъпниците твърдят, че всички тези документи били легализирани от сирийското външно министерство.

Подозрението пада върху посолството

Миналата години берлинската прокуратура проведе разследване по подозрение, че сирийското посолство е издало паспорти на лица, които са пристигнали в Германия и са се представили за сирийски бежанци. При това не е била извършена проверка на тяхната самоличност. Вътрешното министество и федералната полиция са би уведомени от службите за чужденци в провинция Северен Рейн-Вестфалия, че в сирийското посолство в Берлин не се извършват проверки на самоличността. Съответните служители просто прибирали "допълнителна такса“ от 150 евро. Сирийското посолство отхвърля категорично подобни подозрения. Междувременно разследването е прекратено. "Принципно не се водят разследвания срещу дипломати“, заяви говорител на федералната прокуратура.

По 200 нелегални мигранти

Европол дори въведе понятието "електронно каналджийство“ за бизнеса на престъпните банди в интернет. През 2016 година Европол е регистрирал 1 150 акаунта в социалните медии, които предлагат помощ на мигрантите при пътуването им към Европа. Година по-рано техният брой е бил само 148. Федералната полиция регистрира дневно между 100 и 200 нелегални мигранти. Само във федералните провинции Саксония-Анхалт, Тюрингия и Саксония полицията залавя средно по 30 нелегални мигранти на ден. А на летищата Шьонефелд и Тегел полицията залавя всеки ден нелегални мигранти, които ползват вътрешношенгенски полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникБрат ми беше на едно пътуване по европроект в Чехия, а самата група има хора разлчни страни в ЕС немците са били 3 единия от хърватски произход,турски и полски. Идиния му е казал, че в Берлин бял човек особено кореняк немец трудно се вижда. Немците не бих ги слушал за нищо на територията си имат огромна чужда армия, а медиите им са зависими отвън след 1949г.
9
0
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Превеждам колегата под мен:10 000 роми от България и Румъния живеят в (квартал) НоеКьолн в Берлин....и потока от прииждащи не секва! Берлин трябва постоянно да се бори с проблеми..
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА ЕВРОПА ( ИНИЦИИРАНА ОТ МЕРКЕЛ ) , ОТ КОЯТО ЩЕ СТРАДАТ ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ И КОЯТО ЩЕ СЪСИПЕ ЕС !! ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА БРЕКЗИТ БЕШЕ ОГРОМНИЯ ПОТОК ОТ МИГРАНТИ !!!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PDТъй е имат си роби европейците, които са длъжни да им плащат всичко, а те само да лежат и да се размножават. Само не знам на чий гръб ще живеят като унищожат Европа .
6
1
 
18
 
! Отговори
ече хомо преди 6 години
Тея 9 000 евро си ги възстановяват чрез социалните системи в западно европейските ценности те са си ПРЕСМЕТНАЛИ социални икономическия риск половината имат и роднини а другите си ги обединява религията не сучайно в стокхолм париж ЦЕЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА предградията има цели гета с 80% криминални маймунчета
5
3
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Модерна схема за поробване:Определена агентура, разбива държавата. Въоръжават се местни бандити. "Добри" хора предлагат на останалите варианти за миграция. Дават им в заем пари и посочват техен каналджия, който им ги прибира. Ако и да пристигнат, където и да е това, вече са роби. А там е подготвена тяхната роля в всевъзможни незаконни, но доходоносни криминални дейности. И всичко това е възможно, само с участието, на тайни служби от не една държава. Защо ли?
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е велика, хейтъри
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Значи бъдещето е мрачно жалко за хубавата цивилизация.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки един домъкнал се неканен двама обратно инае няма да оцелее Европа .
1
4
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В ноеКьолн живеят роми...и турци .... с български паспорти...както колегата под чен е казал