ЕС да махне изкуствените пречки пред Турция, настоя Ердоган

Изпълняваме поетите задължения на страна-кандидат, отсече той
4 фев 2018 22:43,
164
ЕС да махне изкуствените пречки пред Турция, настоя Ердоган
Снимка: БТА

Има ли и какви са очакванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган от планираната за март в град Варна среща на върха на ЕС в рамките на българското председателство? В отговор Ердоган заявява в интервю за италианския вестник "Стампа", което препечатва Анадолската агенция, че очаква "лидерите на ЕС да премахнат в най- скоро време изкуствено наложените пречки по отношение на европейското членство на Турция. Както и да заемат конструктивна позиция, така че членството на Турция в ЕС да не се жертва за уреждане на вътрешнополитически сметки".

В интервюто Ердоган акцентира на терора на ПКК, пише БТА.

"С Борисов /министър-председател на България/, Юнкер /председател на Европейската комисия/ и Туск /председател на Съвета на ЕС/ сме отдавнашни приятели. Няма друг политик по-старши от мен в ЕС. Но силно ме огорчава следният факт. Тероризмът е проблем както в Европа, така и на други места по света. Но да вземем примера с ПКК - в Европа и в други страни ПКК е обявена за терористична организация, но виждате, че една група европейски депутати влизат в европейския парламент, закичени с парцалите на ПКК. Това са неща, които не бива да се допускат. Европа от една страна забранява ПКК, но в същото време европейски парламентаристи вкарват в тяхния парламент символите на една терористичната организация", казва Ердоган.

По думите му Турция изпълнява поетите задължения на страна-кандидат за ЕС.

"Но процесът не е едностранен. ЕС също трябва да изпълни преди всичко дадените обещания. В етапа на преговорите ЕС сам запушва процеса, но в същото време обвинява нас. Това е несправедливо. Някои европейски страни предлагат различни алтернативи по отношение на Турция, но това също е несправедливо".

Като акцентира на пълноправното членство на Турция в ЕС, Ердоган заявява: "Желанието на Турция е за пълноправно членство. Други опции извън тази са далеч от нас и няма да ни задоволят. Очакванията ни от ЕС са час по-скоро да премахне изкуствено сложените прегради пред нас и да следва конструктивна политика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 132 Живея в Турция от 30 г.насам.Напълно си прав.Добре е Турция да остане вън от ЕС.Аз съм агностик(почти 30% не се интересуват от исляма тук) но фанатиците мюсюлмани не ще се приобщят към условията в ЕС.Те не обичат полово извратените, алкохолиците...
111
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 6 години
Да оставим настрана, че само миниатюрна част от Турция лежи в Европа. Но ако я приемат, ще ни залеят едни хора недотам дружелюбни към други религии. Освен това има голям ас в ръкава - "бежанци", като нищо ще им отвори лагери и ще ги пусне, ако Европа се инати.
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво Ви е ЕС ,бе Тайпи?! Първо търговията Ви с Русия ще бъде обмитена, а тя е сериознен процент. Туризмът Ви ще въведе визи за руски туристи....сигурен ли си ,че го искаш, или идеята е да напълните Европа с кюрди, само и само да се отървете от тях? Турците и сега живеят не по-зле от средния европеец.
109
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл тур**н!!А, нашата тиква ходи да лобира за него пред ЕС!!Срам! Срам!!!
108
12
 
14
 
! Отговори
Мързелааан преди 6 години
Стойте си в анадолата фecoве, и без вас в европа е пълно с шалвари!
107
8
 
12
 
! Отговори
ударени в главата преди 6 години
Абе вие или не искате да знаете или се правите на ударени в главата , Османците са живяли 485 години в Европа чак до сегашна Австрия ама нали сте Комунистическо-съветцки Хипнотизирани , аре ходете да прчетете за Покръстването при Борис I в Уикипедия та да стане ясно какъв си
106
8
 
14
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Още Екатерина Велика е казала, че Турция няма място в Европа!!!
105
3
 
3
 
! Отговори
Erdo преди 6 години
Ziegenficker! Recep Fritzl Prikopil!
104
2
 
4
 
! Отговори
ми живейте си преди 6 години
До Анонимен 148Защо драпате за ЕС!?
103
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция, да се откаже от Исляма и ще бъде приета в ЕС.Това е най-важното. Фундаменталистка Сунитска държава в ЕС е като таралеж в гащите.
102
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция се развиваа на зсички здухани и бидни българи пожелавам да дойдат в Истанбул и давидят какво е живот.Вие докато си пишете ние си живем
101
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муслиманите ще гледат ЕС през крив макарон
100
14
 
17
 
! Отговори
случка край Босфора преди 6 години
До Фасул ЛевскиОсманлията се събуди на един паркинг в един контейнер за *** край моста на Босфора. Протегна се като куче и се измъкна навън като с една ръка държеше потурите си.Болеше го ***,но при спомена за 5те кюрдски тираджии,които беше задоволил-лицето му светна.Бяха му дали цяла шепа турски лири, а най- възрастния на който другите викаха "Баба",му подари цял алтън.Османлията заби кривите си зъби в алтъна,но той се оказа менте и се просълзи.Бяха го излъгали пак..
99
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ердоган! ЗАВИНАГИ унищожи възможността турската *** да стане член на ЕС :) Този е европейски агент!
98
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е срам за Ататюрк! Да спре да вие. Ако иска да вие толкова много да иде в джамията там на минарето
97
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога турската кочиина няма да бъде част от цивилизована Европа! Никога!
96
20
 
20
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 6 години
...TURKEY IS BACK.....IMPERIYATA SE ZAVRUSHTA...EU KOCHINATA....LICEMERNA I KORUMPIRANA
95
5
 
9
 
! Отговори
до 139 преди 6 години
Ха , дано да стане.
94
10
 
20
 
! Отговори
истината преди 6 години
Турция ще влезне в ЕС след ислямизирането на Европа , за което ударно работи и Ердоганя.Сега няма да е.
93
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган скоро ще пукне...............след това следва разпадане на *** Турция!