Строгите диети - свалят килограми, но вредят на сърцето

Увеличават натрупаните около него тлъстини, твърдят учени
4 фев 2018 16:40,
5
Строгите диети - свалят килограми, но вредят на сърцето
Снимка: pixabay.com

Драстичните диети могат да влошат работата на сърцето, защото увеличават натрупаните около него тлъстини, съобщи в. "Сънди телеграф", позовавайки се на британски учени.

Учени от Оксфордския университет изследваха с ядрено-магнитен резонанс ефекта от диетите с по-малко от 800 калории дневно върху работата на сърцето и разпределянето на тлъстините в корема, черния дроб и сърдечния мускул.

Тези диети са ефикасни за отслабване, те намаляват кръвното налягане и обръщат диабета.
Резултатите от изследването на британските учени показаха, че след една седмица на диета с от 600 до 800 калории дневно, общите телесни мазнини, висцералните мазнини и мазнините в черния дроб намаляват средно с 6, 11 и 42 процента. Това значително подобрява инсулиновата резистентност и стойностите на общия холестерол, триглицеридите, глюкозата и кръвното налягане.

Съдържанието на мазнини в сърцето обаче се увеличава с 44 процента, а сърдечната функция значително се влошава, включително и способността на органа да изпомпва кръв.

"Метаболитните подобрения при диетите с много малко калории, като намаляване на чернодробните мазнини и обръщане на диабета, се очаква да подобряват и функцията на сърцето. Тя обаче се влошава през първата седмица, преди да почне да се подобрява. Заради внезапното намаляване на калории от различните органи се изпускат мазнини в кръвта. Те се поемат от сърдечния мускул. Това влошава функцията му. След периода, през който тялото се приспособява към драстичните ограничения обаче функциите на сърцето се подобряват", обясни д-р Дженифър Рейнър от екипа.

Учените препоръчват на хората със сърдечни проблеми да се посъветват с лекар, преди да предприемат драстична диета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яде по 3 дюнера с картофки на ден ( кажи речи 2500+ калории на порция ...), после спира да яде, губи 15 кила и 8 години продължителност на живота, след което пак се тъпче с дюнери и се почва"Ама гена ми е такъв !Ама хормоните !Ама йо-йо диета !Ама ГМО !Хора, нека режима ви е просто здравословно хранене, съобразено със възрстта, състоянието и начина ви на живот. И не търсете рецепти от "нетя", ами търсете такива от личния си лека и специалисти.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пробват да добавят L-карнитин и магнезиева органична сол - аминокиселинен хелат, аспартат или глицинат. Също и малки дози аспирин, те и без това са се влюбили в 75мг и го рекламират като кардиопротект.Упражнения с аеробен характер предвидили ли са или правят изолирани тестове?
2
6
 
8
 
! Отговори
Пеевски преди 6 години
За това моята диета е стркитна - хайвер, сьомга, синьо джони и много Цветелеина Янева
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жребе