32 кг хероин спипани при акция на спецпрокуратурата

Нивото на употребяваните контрабандни цигари спада
5 фев 2018 12:14,
7
32 кг хероин спипани при акция на спецпрокуратурата
Снимка: архив, Reuters

32 килограма хероин са задържанио снощи при операция на спецпрокуратурата. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия, каза главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от разследване за контрабандата на цигари, предаде "Фокус".

"Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества", посочи Сотир Цацаров.

Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

Той посочи още, че в момента се отбелязва най-ниското до момента ниво на контрабанда при цигарите.  И допълни, че става въпрос за така наречените "цигари, непредназначени за местния пазар".

"Най-общо казано става дума за това, което представлява незаконна търговия, контрабанда и което в крайна сметка осъществява и престъпни състави", каза Сотир Цацаров.

"Тези 6% обаче не бива да ни успокояват, защото в рамките им маржовете са много големи по места“, заяви още  той.

По повод информация на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия, Цацаров коментира: "За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света, посочи той. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични".

"Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика", каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боса на хероина хванахте ли го ? той работи в парламента ... и може да ви уволни
4
1
 
0
 
! Отговори
Капанар преди 6 години
До АнонименАма и го измисли...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ще ликвидират контрабандния ВНОС на цигари. Нали знаете #КОЙ е собственик на Булгартабак? Няма да бъде позволена нелоялна конкуренция. Интересно е обаче как стои въпросса с контрабандата на български цигари в Турция, заради която двама "политици" са със забрана за влизане там.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как върви разследването за министърчето?
1
0
 
14
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Цацата няма ли да коментира обвинението, че всеки месец взема по 100 000 от Пеевски?Иначе контрабандата е ясна, тя е запазена за ГЕРБ, конкуренцията се отстранява.