Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
8
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ами аз си харесвам Ердоган Вие си харесвате Бойко. Всеки си харесва някого. Ако знаехте турски и следяхте негови изказвания и вие щяхте да го заобичате. Ако сте слушали Сидеров преди избори. Явно сте го слушали. Ердоган е такъв. Казва цялата истина но не се извъртя след като спечели изборите а става още по твърд при обещанията и принципите си.
153
8
 
38
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 167Ай стига вече с този измислен преврат. За целия свят стана ясно, че онзи вашия сам си го изфабрикува, за да си развърже ръцете и да се саморазправи с опонентите си, както и да седне на кормилото на властта. Въобразил си е,че ще се бетонира, но грешни ще му излязат сметките. Султан няма да се види. Той и Садам се мислеше за велик,ама даде фира, както и Кадафи. САЩ ще се разправят с него по един или друг начин, но още не му е дошло времето. Нека ердо повлече търциийката в канала.
152
7
 
39
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ОсманТи си обида за турците, щом харесваш Ердоган!Няма нормален турчин, който да го харесва.
151
8
 
38
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ами хубаво. Щом си българин. Съжалявам ако съм те обидил. Бъди си българин но няма да ми обиждаш народа. Ние нямаме око по вашата чест или земи. Но когато ни обидят всички ставаме едно. Знаеш ли колко Ника пишат като 'осман'?. Като тръгнете да обиждате обединявате всички ниАз обикновено си пиша като 'анонимен' по други темиНо видя ли че обиждат моя народ веднага ставам 'осман'. А моя народ е турчина в Турция, азерина в Азербайджан , простия селянин пасящ овце в Лудогорието и т.нт
150
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ли, понеже Турция няма нищо против обикновените кюрди ги избива непрекъснато?ПРЕДЛАГАМ ТИ ДА НЕ ЧЕТЕШ ЖЬЛТИ НОВИНИ БАНКЕРИТЕ И ПЕТРОЛ ДОЛАРИТЕ ЧЕТИ ЗА СУДАН И ЕРИТЕРИЯ И ТАМ ЛИ ТУРЦИЯ ВИНОВЕН ЧЕ СЕГА СЕ ЧУДЯД КАК ДА РАЗКАРАТ 40000 БЕЖАНЦИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ЕВРОПА ПАК НО НЕЩО СПРЯХА ЗАЩОТО ЗАГУБИХА КЛАДЕНЦИТЕ
149
3
 
32
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 6 години
Do Asan.....Proud to be Turkish...Empire is Back...
148
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Осман. Не съм от Столипиново. Знам си родата от 1850-та. .А от преди това срам ли го е било на някого да ти я предаде?
147
1
 
31
 
! Отговори
gayda преди 6 години
До Осман-UTRE ILI DRUGI DEN KATO TI SPRAT BEZPLATNITE LOKUMI,VIGLISTA I MAKARONI I VEDNAGA STE OBRNES PALACHINKATA,NALI TIY USMAN KOMSI
146
0
 
34
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
До Galipoly1915.....Мечтай си омбре!
145
2
 
33
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 6 години
..PKK I AVERITE IM.....DNITE SA VI PREBROENI!....KATO NEZNAETE DA CELUVATE RUKA....SHTE VI CELUVAT CHERVEI...
144
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гордия ганювец, остави политиката, не я вдяваш. Кажи за великите български постижения. Кажи как те допринесоха за възхода на българската икономика, кажи как продавате ноу-хау по света, кажи как тези постижения направиха така, че повишиха доходите на българите до такава степен, че да мятат пачки от балконите.
143
0
 
31
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До OTOMAN LEGACY..Si tacuisses, philosophus mansisses!
142
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не търпят предатели, а вие сте точно такива.Да организираш военен преврат.Да въоръжиш вражеска ***.Да надянеш чувал в главите на натовски войници.И много други и след всичко предател
141
3
 
33
 
! Отговори
ДОЛУ ПКК! преди 6 години
УБИТ КОМУНИСТ ---СВОБОДЕН НАРОД!
140
3
 
35
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До НАПРЕД , ЕРДО...Да напред към бесилката!
139
2
 
34
 
! Отговори
НАПРЕД , ЕРДО... преди 6 години
ДОЛУ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК!
138
3
 
34
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
До СЛАВА НА ЕРДОГАНЕрдо е по-голям убиец бате.
137
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да така е Холандия и България не пуска в момента в Шенген, но всичко е въпрос на време, .Да, всичко е въпрос на време.
136
4
 
35
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 6 години
ДОЛУ УБИЙЦИТЕ ОТ ПКК!!!
135
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам колега от Турция, живеещ 22 години .Със сигурност е кюрд с турски паспорт, също като някои по-тъмни българи.