Експерт: Гответе се за бум в цената на златото!

Ще продължи ли още спадът на пазарите в САЩ?
6 фев 2018 21:15, Екип на Bloomberg
27
Експерт: Гответе се за бум в цената на златото!
Снимка: Bloomberg

Въпреки двугодишния тренд на сериозни повишения на пазарите златото направи съвсем слабо движение, което е необичайно. С оглед на това, а и на повишението на среброто, да наблюдаваме бум в цената на златото.

Това прогнозира в студиото на Bloomberg TV Bulgaria Кристиян Фезелов от "Капман Асет Мениджмънт".

По думите на експерта няма изгледи корекцията на пазарите в САЩ, която наблюдавахме в последния търговски ден на миналата седмица, да се задълбочи. Според него тя до голяма степен се дължи на това, че се намираме в сезона на отчетите, като редица компании, най-вече от финансовия сектор като Deutshe Bank и Wells Fargo, обявиха негативни резултати, a пазарните резултати от днешния ден вече говорят за възстановяване. 

Такава корекция, смята Фезелов, е здравословна, тъй като по този начин ще се види реалната цена на акциите.

Според госта в студиото едва ли ще наблюдаваме някакъв отлив на инвеститори от САЩ в посока Европа или Азия, дори напротив – данъчната реформа зад Океана, довела до значително намаляване на корпоративния данък, неминуемо ще привлече инвеститори в САЩ.

Целия разговор вижте във видеото!


27
Още от
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По времето на най-ниската цена на петрола Путин купуваше злато. Ако не ме лъже паметта, по 18-19 т годишно. Освен, че по добив на злато РФ отстъпва само на КНР, като отвя Австралия, ЮАР. Добра се до 5-то място в света по златни запаси. Всичко това не е случайно. Но още не мога да прогнозирам, какво ще се случи.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво ме интересува златото мен? Аз съм се запасил с 5 млн. биткойна и ще ми стигнат до края на живота да си харча и живея......
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СКЪПОТО ЕВРО Е МНОГО ВРЕДНО ЗА ЕВРОИКОНОМИКАТА.
ЗАТОВА ТРЪМП СЕ СТРЕМИ ДА СВАЛИ КУРСА НА ДОЛАРА - ЗА САЩ ТОВА Е МНОГО ИЗГОДНО.
19
0
 
4
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 месеца
Само марсианските камъни са ценни, щото ги няма
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кристиян Фезелов е толкова финансов експерт колкото магарето е естет.

Омръзна ми от глупостите на набедени герои във всички области в Бг.

П.П. "Такава корекция, смята Фезелов, е здравословна, тъй като по този начин ще се види реалната цена на акциите." ............по-голяма глупост трудно се измисля.
17
0
 
13
 
! Отговори
ррр преди 6 месеца
тъз статия ме навежда на мисълта че или война са планирали или нова финансова криза
16
3
 
11
 
! Отговори
**** преди 6 месеца
Задава се е световна криза,управляващите въртят сучат,и се чудят как да го кажат на народа ?
15
4
 
2
 
! Отговори
Лана преди 6 месеца
Добра инвестиция е да се купува подценена земя около големите градове вмомента
14
0
 
24
 
! Отговори
Продължение от 11 преди 6 месеца
Например, ако бяхте обърналите 1000 лв. в злато преди 5 г., днес щяхте да сте загубили 300 лв. Ако пък бяхте направили същото през 2001 г., днес вместо 1000, щяхте да имате 6000 лв. Това не е операция за запазване на стойността на спестяванията ви, а целенасочена инвестиция с всичките произтичащи от това рискове и несигурност
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Инвестирайте в Bitcoin, там може да спечелите.
12
0
 
5
 
! Отговори
Лана преди 6 месеца
Не е до харесване , в Индия декември е сезона на сватбите и традиционно се купува много злато
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направих краткия исторически преглед, за да стане ясно, че обръщането на спестяванията в злато днес не е просто връщане към „добрата стара стабилност“ на златото – тя вече не съществува. Цената на златото днес се формира от поведението на милиони търговци, инвеститори и рудодобивни компании, които от своя страна реагират основно на стимулите на централните банки, печатащи хартиени пари. Тоест, ако обърнете част от парите си в злато, вие не ги обръщате в сигурен актив със стабилна и предвидима цена. Напротив, вие правите инвестиция в актив, чиято цена напоследък е доста непредвидима. Например,
10
2
 
24
 
! Отговори
Така-иначе преди 6 месеца
Едно съм разбрал аз, че почнат ли политиците или техните "експерти" да обясняват, че всичко е наред, значи нещата са много зле.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
примерно повишаването покупателната способност на индийските жени които обожават златото ,променя пазара , въпреки че няма интерес от инвеститорите поради факта че златото няма лихва,а само запазва известията.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
колкото повече интерес към инвестиции толкова по малък е интереса към златото.Златото става ценно когато няма интерес към инвестициите.Като кризата в САЩ и подобни които инвестициите става рискови.Естесвено има и друг важен пазар които не е инвеститорски, това са индия ,китай азиатските държави изобщо които просто и харесва златото.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
УМНИТЕ СИ КУПИХА ПЕТРОЛ КОГАТО БЕШЕ НА 40 ДОЛАРА И ПО-МАЛКО!

Е АЗ НЕ БЯХ ОТ УМНИТЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗНАЕХ, ЧЕ 35 ДОЛАРА Е ПЕЧЕЛИВШО НЯКАКЪВ ЕКСПЕРТ ОТ РУСИЯ ОБЯВИ ЩЕ ТОВА Е ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ЦЕНА И ПОД НЕЯ НЯМА КАК ДА Е!

ДАЛИ ПЕТРОЛА ЩЕ ПАДНЕ ИЛИ КАЧИ ТОВА Е ИНТЕРЕСНОТО А НЕ ЗЛАТОТО КОЕТО Е ПО-ВЕРОЯТНО ДА ПАДНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ЕВРОТО СТАВА ВСЕ ПО СИЛНО!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напротив, златото ще поевтинее до 31.12.2018 и се се търгува под 1100 долара за тройунция, докато преди 5 год. (2013г.), 1 тройунция се търгуваше за 1387 долара.
5
0
 
18
 
! Отговори
минго преди 6 месеца
добе че си купих 2 тона от вторичните, като беше още евтино
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
преди война, винаги така става.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕВРОТО СЕ КАЧИ С 15% СПРЯМО ДОЛАРА ЗА 1 ГОДИНА!!!

10% ЗАРАДИ МАХАНЕТО НА ПИЯВИЦАТА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ ЕС! И 5% ЗАРАДИ БАБА МЕРКЕЛ, ЧЕ СЕ БЕТОНИРА ДОЖИВОТНО ДА Е ФЮРЕР НА ГЕРМАНИЯ И НА ЦЕЛИЯ ЕС!

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ МАХНАТА ОТ БЕЗМИТНАТА ЗОНА ЩОМ НАПУСКА ЕС!! ДА ВИДИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА ИКОНОМИКАТА ИМ 90% Е ЕС! :D