Нет измама! Жена изгоря с 11 бона, за да получи $550 млн.

Неин онлайн "приятел" й обещал да ги получи от US генерал
6 фев 2018 18:27,
39
Нет измама! Жена изгоря с 11 бона, за да получи $550 млн.
Снимка: Архив, Reuters

Жена от Бачево се раздели с 11 хил. лева след нов вид измама в интернет. 52-годишната получила обещание от човек, с когото се запознала в интернет, че ще получи 550 милиона долара.

Имало обаче едно условие – да преведе по негова сметка 11 хиляди лева, разказва Bulgaria ON AIR.

Двамата дълго поддържали връзка по интернет. Измамникът търпеливо печелел доверието ѝ, а малко преди Нова година дошъл моментът и за измамата.

Мъжът се представил за дипломат и й обяснил, че има връзка с генерал от Америка, който ще й даде 550 млн. щатски долара. Но за да й ги изпрати, тя трябвало да преведе пари, за да бъде осовбодена пратката.

11-те хиляди лева жената превежда на пет пъти. И когато вече се готви да получи 550-те милиона долара, приятелят ѝ от интернет просто изчезва. А жената отива в полицията.

Подобни измами в района на Разлог се случват все по-често напоследък. От полицията предупреждават хората да бъдат много внимателни и да не изпращат пари на непознати лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Докато има агнета, ще има и вълци". Колко пъти да се казва, да са предупреждава този *** български народ и пак наивници!
26
0
 
6
 
! Отговори
една жена преди 6 години
Аз съм на 40. Получавам във Фейса покана за приятелство от някакъв си американец. Няколко снимки на военни полигони и 50 годишен мъж като филмова звезда;) Чукнах му името в Гугъла и освен още десетина профила със същата снимка, нищо друго не излезе. Тюх да му се не види, изпуснала съм 550 милиона. Този ще да е бил;))
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не може да е истина! Толкова прости няма!?
24
0
 
4
 
! Отговори
А-3 преди 6 години
То в тези райони..народа верное по простоват и доверчив. Изживяха голямият си бум с продажбата на грамаде и ниви. Накупиха БМВ-та / стари на синовете за да ги оженят/.. Мобилни телефони .. модерни но на ваучер и с ...фолк мелодии. Тази невеста ..колко ли мокри вечери е имала като е преглъщала и си е представяла какво ще си купи , KAT и ги Дадаа парите, юе си купи целиот Разлоч..., да ама не.. Тази кокояка нчма релана предсташа колко са теззи обещани пари..Абе...отде акъл в гората
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ РАЗБИРАМ ДО 100 МИЛИОНА МОЖЕ ДА СE ИЗЛЪЖЕ ЧОВЕК :DМА ПОЛОВИН МИЛИАРД АКО ИМА НЯКОЙ !! НЕЯ БАШ НИКОГА НЯМА ДА ПОТЪРСИ :DВЪВ ГЛАВАТА И НЯМА НИКОЙ :D
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА :D
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте ми името на тази жена,за да и обещая 1 милиард,ако ми преведе 50 хилядарки.
20
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Туй пак дело на нашия джинс!
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена много отдавна е изгоряла с "акъл" преди всичко.
18
0
 
28
 
! Отговори
Президента на Нубия преди 6 години
По- рано през деня, в някои медии, се появи информация, че от някакъв отдел на Пентагона са загубили следите на стотици милиони долари. Та, вероятно въпросният генерал от американската армия е пристигнал на бял кон и е донесъл обещаната сума. Жената, е висяла в нета да чака принц на бял кон, но когато са и обещали да получи $ 550 млн. се е навила и на генерал.
17
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 6 години
До ДО 16Тогава за една малка кесия биткойни можеха да те набутат в Белене и даже да намерят прасета, които да ги почерпят! А в киберпространството звучеше само "Интернационалът" и рядко - "Дунавско хоро". Измислиха тото 1 и 2 и назначиха за главна една такава пухкавка, която посъбра доста парици за чедото си Шиши, бъдещото им тайно оръжие. В тотопунктовете вкарваха с бой.
16
0
 
20
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
оффффффффффф.... наивниците нямат край.... и парите им не свършиха, че да прикючи тая схема
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо, на това му викат "естествен отбор". А нашият мъдър народ даже има израз за лакомото нещо, което кръв с... Няма да го напиша, неприлично е!
14
1
 
43
 
! Отговори
Лекар на нощно дежур преди 6 години
Диагноза: Лакомия. Остра форма, съчетана с ниска култура и никакво ниво на критична мисъл.Към редактора: Абе имайте малко повече уважение към читателите си! Поне към тези с български, реални и статични IP адреси. Спрете това идиотско ауто-плей на тъпите видеопарчета кам почти всяка новина. Идиотско е.
13
11
 
20
 
! Отговори
ДО 16 преди 6 години
Прав си . Жената е Жертва на Комунистите , гадни *** . Тези измами ги измислиха още през 1975 година от БКП - това съм го чул от стари хора . Тогава е било забранено да говориш по Смартфон извън България , Интернет е бил ограничен само в соц държавите .Най-интересно е било че ДС са затваряли в Белене хора които са писали съобщения във Вайбър и Фейсбук с други Държави .
12
20
 
19
 
! Отговори
съжалявам я преди 6 години
Тази жена е жертва на комунистическото и съзнание.Тя си мисли че може да получи блага като от рога на изобилието без да ги е заслужила с труд. Вече 70 и повече години комунистите насаждат тези глупости в главите на хората. Такиво като нея гласуват за БСП сега.
11
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте, казвам се Съндей Принс и съм собственик на диамантена мина в Ботсвана. Търся посредник в Европа, чрез който да търгувам на територията на континента.
10
0
 
65
 
! Отговори
Жо преди 6 години
КОЛКО БЕЗМОЗЪЧЕН трябва да е човек, та да си помисли дори, че някой ще му даде 550 000 000 долара? То бива, бива, ама... нямам думи!
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко години, някакъв "американски генерал" или "полковник" - не помня вече, се опита да ми стане интернет приятел.Не успя да ми каже дали е от "Армията на Юга" или тази на Севера. Страшно нахален беше, та се наложи да го блокирам.
8
2
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Аз така и не разбрах номера с нигерийските измамници, някоий получавал ли е нещо такова