Умират ли криптовалутите? Китай готви нов удар срещу тях!

Нови регулации забраняват нови ICO-та и обменни операции
6 фев 2018 16:15, Екип на Bloomberg
34
Умират ли криптовалутите? Китай готви нов удар срещу тях!
Снимка: Pixabay

Китай се готви да приеме нови регулации, забраняващи реализирането на ICO-та (Initial Coin Offering) на криптовалути, както и като цяло обменните операции с такива валути, особено през задгранични платформи.

Това съобщава китайското издание China Daily, позовавайки се на осведомен с плановете на официален Пекин източник, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Мерките, пише вестникът, са „инициирани от регулаторите след разриването на някои незаконни действия след забраната за търговия с подобни продукти на вътрешния пазар, въведени през миналата година“.

Мерките ще бъдат приложени, когато „условията узреят“.

По думите на директора на Центъра за финансови технологии и изучаване на ценните книжа в интернет към Китайския народен университет Ян Дун мерките ще включват по-засилен контрол над сметките с криптовалути, наблюдение на офлайн финансовите транзакации и трансграничното движение на средства в чуждестранни криптовалути.

Припомняме, че през септември Народната банка на Китай издаде постановление, което забранява на юридическите лица да търгуват с криптовалути, което доведе до спад, макар и временен, в стойността на много от тях, в частност на биткойна.

По официални данни в Китай се намират около 80% от „копачите“ на кроптовалути.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
navi преди 6 години
Китай днес 8.2.18 подкрепи само криптовалутата TRON TRX
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биткойн не умира защото винаги има хора коути играят срещу пазара или това че пада го тълкуват като сигнал да купуват, а и има агитатори които примамват хората, иначе щеше да падне като круша, сега ще се търкаля като буре, но гравитацията си знае работата. Като заровите парите си в гърне и в замяна си приберете изкопаната почва и кажете ина други да направят същото, не очаквайте че ще стоят. Съкровището расте докато в един момент ще изчезне.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен този балон ми даде възможност да се изнеса от БойкоЛандия. Сега и да падне съм осигурил и правнуците си!
26
3
 
17
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 6 години
Изведнъж всички започнаха да разбират от койни. Някои хора от години се занимават и излязоха напред, нещо което в нашата мила Бойковина по друг легален начин нямаше как да се случи. По-добре се радвайте, че някой все пак успява да вкара пари отвън, вместо да изкарва.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Създателите им си взеха парите от пирамидата. Надолу по пирамидата тръгва фалитът."Това с пирамидата го слушам от седем години... всяка година, всеки месец. Бах тая пирамида, няма разпадане. Хахаха. Ходи копай картофи, щом те влече.
24
3
 
8
 
! Отговори
еее преди 6 години
нормално да съсипат криптовалутите. кои нормален човек си е мислел че биткоина може да промени нещо банките имат цялата власт градена от векове . сега всичките тарикати дето си купиха биткоин на 19000 или 20000 долара ще сърбат попарата хахахахахаха
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не се е запознал с предназначението на криптовалутата смята че това е пирамида. Всъщност това е банкова система на бъдещето и затова най-злобните реакции за момента идват от средите на банките и техните лобита в политиката.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер са си криптиране валутните. Още си помним silkroad-a, a има много, като него вече. Тва 50 хапа за 120 лева от бета. Суууупер бруталната офертичка.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създателите им си взеха парите от пирамидата. Надолу по пирамидата тръгва фалитът. Основата на пирамидата ще загуби най-много.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 80 % от криптовалутата в Китай? Тя е умрела тая валута бе!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито на фалиралите с биткойнти през последните 3 седмици,как е да се срине койнта с 10000 долара
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох мишоците пак са наизлезли от дупките да коментират неща които не разбират.Като не схващате нещо как работи - никой не ви насилва да си дават ганьовските мнения.А относно биткойна - това е бъдещето, дали ще се казва точно биткойн, рипъл или монето, технологията блокчейн ще промени всичко и затова на чичковците костюмари не им се иска банките,лихвите и старомодните транзакции да бъдат заменени от нещо друго, което няма да им носи печалба и да бъде контролирано. Сипвайте ракията и дерзайте...
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България си имаме една криптовалута наречена БойКойн и за я добием всичките 5 млн. население копаем дъното ама тя все не излиза и не излиза.
16
8
 
9
 
! Отговори
гробаря преди 6 години
Гледам тук големи разбирачи и анализатори на криптовалута са се събрали и всеки пише това което знае и не знае. Вие ми дайте криптовалута и само гледайте как ще се махна от тази държава дето за нищо не става и ще се преместя в друга уредена и цивилизована, и нека според вас биткойна да не струва и пет пари.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Биткойн може да изчезне или да му падне много цената само, ако се появи криптовалута, която е революционно по-добра. Засега такава няма."Биткойн е една от най-старите с по-широк алгоритъм на действие. Иначе криптовалутите като брой вече гонят над 2000 различни и има МНОГО, които са "революционно по-добри". Просто ти не знаеш за тях, защото ти е ниска културата. Тези криптопари не са обезпечени с нищо, даже точно обратното, че за производството им умира полезен невъзобновяем ресурс.
14
9
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Ти знаеш ли как работи биткойна? Колко електроенергия отнема една единствена транзакция.А колко време отнема тя?А колко транзакции може да има в секунда? Технологично биткойна не става.Става в адски малък обем и толкова.Това недоразумение не може да просъществува дълго.Единствения интерес към него в момента е на спекулантите,а и на глупaците също.Ще има ли ЧСИ-та да продават апартаменти драги ми "инвеститори"?
13
11
 
9
 
! Отговори
до баба пена преди 6 години
Така е,прав си,и когато чукна $1000 казвах,че не струва повече от $50.Доверието казвате,в кое доверието,в алгоритъма може би? В това,че биткойна е краен брой?В ексченджовете,които през 6 месечие случайно хакват(и собствениците им изчезват)?Кой гарантира,че след изкопаването няма да се промени алгоритъма?-Да точно хората,но едни други хора.Зад валутите стоят сраните,които ги печатат.Зад $ стои военната машина на САЩ,която наказва ако не искаш да търгуваш с $.Няма такава сила зад криптошитните.
12
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 6 години
А Борисов нали щеше да ги приема до 6 месеца!?Какво стана с този негов приоритет?Някой да го запита?
11
0
 
10
 
! Отговори
А така! преди 6 години
После ще забранят и $ и готово...
10
4
 
5
 
! Отговори
6 преди 6 години
Бабо, Не си губи времето със зомбита. Те нямат достатъчно ресурс да те разберат. Наистина е загуба на време.