Умират ли криптовалутите? Китай готви нов удар срещу тях!

Нови регулации забраняват нови ICO-та и обменни операции
6 фев 2018 16:15, Екип на Bloomberg
34
Умират ли криптовалутите? Китай готви нов удар срещу тях!
Снимка: Pixabay

Китай се готви да приеме нови регулации, забраняващи реализирането на ICO-та (Initial Coin Offering) на криптовалути, както и като цяло обменните операции с такива валути, особено през задгранични платформи.

Това съобщава китайското издание China Daily, позовавайки се на осведомен с плановете на официален Пекин източник, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Мерките, пише вестникът, са „инициирани от регулаторите след разриването на някои незаконни действия след забраната за търговия с подобни продукти на вътрешния пазар, въведени през миналата година“.

Мерките ще бъдат приложени, когато „условията узреят“.

По думите на директора на Центъра за финансови технологии и изучаване на ценните книжа в интернет към Китайския народен университет Ян Дун мерките ще включват по-засилен контрол над сметките с криптовалути, наблюдение на офлайн финансовите транзакации и трансграничното движение на средства в чуждестранни криптовалути.

Припомняме, че през септември Народната банка на Китай издаде постановление, което забранява на юридическите лица да търгуват с криптовалути, което доведе до спад, макар и временен, в стойността на много от тях, в частност на биткойна.

По официални данни в Китай се намират около 80% от „копачите“ на кроптовалути.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Важното е, че при медиите криза няма
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долара и еврото са много по-опасни заради печатниците.
7
15
 
10
 
! Отговори
Чакайте да стане 1$ преди 6 години
Има два варианта за биткойн - да се закрепи около 10-11 k (40%) или да слезе към 2-3 k (60%). И в двата случая това ще е за 5-6 месеца, после пак тръгва нагоре. Приказките за балони, измами и т.н. издават нисък IQ. Биткойн може да изчезне или да му падне много цената само, ако се появи криптовалута, която е революционно по-добра. Засега такава няма.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Биткойна е минал $7к днес,някой чакат да стане $50к до края на годината,а аз залагам,че ще чукне $50.00 и пак ще му е много имайки в предвид,че зад него не стой нищо,ама абсолютно нищо повече от едни спекуланти,които си гушнаха печалбите при $20к преди месец."..то ти говореше същото, когато биткойна чукна 1000$.. Анализатори без капка мозък и познания дават акъли - чистокръвен българин, ама за нищо не ставаш
5
10
 
17
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
До АнонименЗад биткойна стои доверието на хората, както и зад американския долар и всяка друга валута. С други думи, едно и също стои зад всички валути, така че в това отношение няма разлика.
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биткойна е минал $7к днес,някой чакат да стане $50к до края на годината,а аз залагам,че ще чукне $50.00 и пак ще му е много имайки в предвид,че зад него не стой нищо,ама абсолютно нищо повече от едни спекуланти,които си гушнаха печалбите при $20к преди месец.
3
1
 
9
 
! Отговори
Така като гледам преди 6 години
До Чайницитевече са първи
2
7
 
13
 
! Отговори
Чайниците преди 6 години
Манипулират всичко - интернет, валутни курсове и хораЕдни криптовалути ли ще им се опрат Затова никога няма да стана първи - затънали са в блатотона държавния капитализъм
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не може да направи, защото те са офшорни и си остават. Китайските банки ще манипулират курсовете и на официалната валута и на койните.