В Турция взеха на прицел... лявата ръка

Фетва на Дианета препоръчва да се яде и пие с дясната ръка
6 фев 2018 10:30, Елка Василева
113
В Турция взеха на прицел... лявата ръка
Снимка: архив, Reuters

Дианетът или управлението по религиозните въпроси на Турция издаде фетва, в която на мюсюлманите не се препоръчва да ядат и пият с лявата ръка.

"Определяйки общите принципи за храненето и пиенето, пророкът Мохамед не е смятал за приятно използването на лявата ръка. С лявата ръка ядат и пият шейтаните, затова той е учил да се яде и пие с дясната ръка. Всеки мюсюлманин трябва да се вслушва в съветите на пророка, затова заедно с останалите правила родителите трябва да учат цетата и на това", се казва във фетвата.

Отбелязва се, че е допустимо лявата ръка да се използва в случай на физически недостатъци, пише РИА Новости.

По-рано Дианетът издаде фетва за развод, съгласно която съпрузите могат да се разведат по телефона, факса или електронната поща, ако мъжът три пъти изговори или напише думата talak ("развод" на арабски).

Жената обаче трябва да се убеди, че съобщението е изпратено наистина от нейния съпруг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
16
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Сега ми стана ясно откъде идва думата "левак". Религиозна, грозна изцепка.Арабската писменост е с посока отдясно наляво. Пишело се е с лявата ръка. Употребата на лявата ръка не е нещо неестествено, а заложба. Много хора пишат красиво с лявата си ръка.Грешка е също да се "превъзпитават" деца, служещи си с лявата ръка.Излиза, че понякога религията е наистина опиум за хората. Време е да се събудят.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже, откачалника Ердоган съвсем ще ги върне в Средноврковието. Наистина, кажи им турци и не ги обиждай повече. Значи, с дясната се подмиват и после с нея си мажат филийки. Искат да влязат в ЕС, а същевременно се набутват в ислямската ***. Колкото по-рано го утепат този извратеняк, толкова по-рано нормалните турци ще заживеят човешки. Явно Турция се срива бързо за което показва факта, че започна война с кюрдите, вдигна данъците на всичко д 40%. Вчера го прие папата, защо ли?
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А жената няма ли право да каже и напише три пъти думата развод, за да се освободи от униженията, на които я подлага мъжът й??? Миналата седмица се самоуби една такава изстрадала и тормозена жена, дано почива в мир поне на онзи свят, горката!
6
1
 
21
 
! Отговори
3M преди 6 години
Малеее, тези "европейци"....
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Що си мисля,че говориш глупости!?
4
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е религиозна и консервативна страна! Няма нищо лошо в това стига да е в умерени количества и да не се стига в крайности, стил Саудитска Арабия/Иран! Няма нищо лошо жените да бъдат учени да имат семейство, деца и да са богобоязливи, отколкото да стават леки. Сега ще кажете, това си е тяхна работа какви ще станат. Да, така е! Но жена със семейство се чувства много по-пълноценно от леката деградирала жена! Факт! И това е само пример за ползите - религията учи на ценности, учи на добро!
3
1
 
12
 
! Отговори
няма лошо преди 6 години
И Ататюрк така се е развел!И когато тя поискала половината имущество,той само се усмихнал!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой иска да ви раздели и напише тази дума вместо съпруга ви сте разведени. В БГ много често се практикува чужди мъже да се представят за кой ли не на определена жена.
1
4
 
38
 
! Отговори
Циник преди 6 години
С коя се подмиват, че не помня?И тази азиатска дупка иска да е част от Европа!