Над 170 души в неизвестност след труса в Тайван

Ранени са 219 души, някои са в критично състояние
7 фев 2018 07:16, Елка Василева
0
Над 170 души в неизвестност след труса в Тайван
Снимка: Reuters

173 души са в неизвестност след земетресението в Тайван.

Най-малко петима души са блокирани, а ранените са 219. По официална информация загиналите са двама, но по непотвърдена са четирима. Състоянието на някои от ранените е критично.

В резултат на стихията са се срутили няколко сгради, включително хотел, мост е понесъл щети.

Още по темата

От хотела, който е 11-етажен и е частично срутен, са евакуирани 116 души, съобщи тайванската Централна информационна агенция.

Земетресението беше регистрирано край източните брегове на острова. Първоначално Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи, че неговият магнитуд е 6,2, но после беше повишен на 6,3, а накрая на 6,4.

Епицентърът е бил на 102 км южно от Тайпе, на североизток от град Хуалян, столица на едноименен окръг, като огнището е било на дълбочина 15 км. По-късно бяха регистрирани най-малко осем вторични труса с магнитуд от 4 до 5,3.

В зоната на бедствието е затворено движението по някои участъци от скоростния път Суао-Хуалян. По разпореждане на властите в окръг Хуалян днешният ден ще бъде неработен и неучебен на тяхна територия.

В окръг Хуалян щети са понесли няколко сгради, включително три болници, ресторант, две жилищни сгради и военна болница. Те са частично срутени, деформирани или са се наклонили. Засега не е ясно колко хора може да са под развалините. На място работят спасителни екипи с кучета.

В град Хуалян около 40 000 домакинства са без вода, а над 600 без електричество. От земетресението улиците му са се деформирали. Общото население на град Хуалян е около 100 000 души.
 

/БТА/
 


0
Още по темата: земетресениеТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари